Povezane vesti

"Odlazi veliki pisac i ostavlja svoju porodicu i mnogobrojne likove iz svojih knjiga koji će živeti večno": Dragoslav…

"Odlazi veliki pisac i ostavlja svoju porodicu i mnogobrojne likove iz svojih knjiga koji će živeti večno": Dragoslav…

Blic 16.03.2023
Laž, podjednako u životu i u književnosti, bila ti je smrtni neprijatelj. Nisi se predavao, nisi odustajao, nisi pristajao na zaborav. Nisi se dao pasjim sinovima - rekao je Vladeta Janković. Danas u Aleji zaslužnih građana sahranjen je čuveni… »
Sahranjen Dragoslav Mihailović u Aleji velikana

Sahranjen Dragoslav Mihailović u Aleji velikana

Danas 16.03.2023
Romanopisac, pripovedač, scenarista, dramaturg, i redovan član Srpske akademije nauka i umetnosti, Dragoslav Mihailović, sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Da upute poslednje zbogom akademiku Mihailoviću koji je preminuo… »
„Sve što si dotakao, oplemenio si“: Emotivan oproštaj Vladete Jankovića od Dragoslava Mihailovića

„Sve što si dotakao, oplemenio si“: Emotivan oproštaj Vladete Jankovića od Dragoslava Mihailovića

Nova 16.03.2023
Sada odlaziš, u duhu Petrijinog snoviđenja, kao da propadaš u zelenu travu koja još blješti od sunca koje zamire. Kao da te neka debela voda lako i roditeljski blago u sebe prima. Počivaj u miru prijatelju. Pisac i akademik Dragoslav Mihailović… »
„Kada mi se glas, oči i dah upokoje, ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje“: Sahranjen Dragoslav Mihailović u Aleji…

„Kada mi se glas, oči i dah upokoje, ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje“: Sahranjen Dragoslav Mihailović u Aleji…

Nova 16.03.2023
Romanopisac, pripovedač, scenarista, dramaturg, i redovan član Srpske akademije nauka i umetnosti, Dragoslav Mihailović, sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Da upute poslednje zbogom akademiku Mihailoviću koji je preminuo… »
Sahranjen pisac i akademik Dragoslav Mihailović: On odlazi u duhu Petrijinog snoviđenja, kao da propada u zelenu travu…

Sahranjen pisac i akademik Dragoslav Mihailović: On odlazi u duhu Petrijinog snoviđenja, kao da propada u zelenu travu…

Kurir 16.03.2023
Književnik, dramski pisac i akademik Dragoslav Mihailović, koji je preminuo prošle nedelje, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Govor su održali Dušan Kovačević i Vladeta Janković. Akademik Dušan… »
Sahranjen Dragoslav Mihailović: Neustrašiv i uspravan pred nepravdom

Sahranjen Dragoslav Mihailović: Neustrašiv i uspravan pred nepravdom

N1 Info 16.03.2023
Sahranjen književnik Dragoslav Mihailović

Sahranjen književnik Dragoslav Mihailović

Dnevnik 16.03.2023
BEOGRAD: Književnik Dragoslav Mihailović (1930-2023) sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu članova porodice, brojnih prijatelja, poznanika, saradnika i poštovalaca. Opelo je u Hramu Svetog Nikole služio sa… »
Sahranjen pisac i akademik Dragoslav Mihailović: Mnoge poznate ličnosti odale poslednji pozdrav velikanu (video/foto)

Sahranjen pisac i akademik Dragoslav Mihailović: Mnoge poznate ličnosti odale poslednji pozdrav velikanu (video/foto)

Večernje novosti 16.03.2023
KNjIŽEVNIK, dramski pisac i akademik Dragoslav Mihailović, koji je preminuo prošle nedelje, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. N.Skenderija Odlazak Dragoslava Mihailovića, prema rečima njegovih savremenika… »
Poslednji ispraćaj dragoslava mihailovića na Novom groblju: Vladika Ilarion: "Uspevao je da od onoga što je smrt i besmisao…

Poslednji ispraćaj dragoslava mihailovića na Novom groblju: Vladika Ilarion: "Uspevao je da od onoga što je smrt i besmisao…

Blic 16.03.2023
Književnik, dramski pisac i akademik Dragoslav Mihailović, koji je preminuo 12. marta sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo je služio vladika Ilarion u Hramu Svetog Nikole u 13.30 časova. Na Novom groblju… »

Vesti dana »