Повезане вести

"Одлази велики писац и оставља своју породицу и многобројне ликове из својих књига који ће живети вечно": Драгослав…

"Одлази велики писац и оставља своју породицу и многобројне ликове из својих књига који ће живети вечно": Драгослав…

Блиц 16.03.2023
Лаж, подједнако у животу и у књижевности, била ти је смртни непријатељ. Ниси се предавао, ниси одустајао, ниси пристајао на заборав. Ниси се дао пасјим синовима - рекао је Владета Јанковић. Данас у Алеји заслужних грађана… »
Сахрањен Драгослав Михаиловић у Алеји великана

Сахрањен Драгослав Михаиловић у Алеји великана

Данас 16.03.2023
Романописац, приповедач, сценариста, драматург, и редован члан Српске академије наука и уметности, Драгослав Михаиловић, сахрањен је данас у Алеји великана на Новом гробљу у Београду. Да упуте последње збогом академику… »
„Све што си дотакао, оплеменио си“: Емотиван опроштај Владете Јанковића од Драгослава Михаиловића

„Све што си дотакао, оплеменио си“: Емотиван опроштај Владете Јанковића од Драгослава Михаиловића

Нова 16.03.2023
Сада одлазиш, у духу Петријиног сновиђења, као да пропадаш у зелену траву која још бљешти од сунца које замире. Као да те нека дебела вода лако и родитељски благо у себе прима. Почивај у миру пријатељу. Писац и академик… »
„Када ми се глас, очи и дах упокоје, ти ћеш ме, знам, узети на крило своје“: Сахрањен Драгослав Михаиловић у Алеји великана…

„Када ми се глас, очи и дах упокоје, ти ћеш ме, знам, узети на крило своје“: Сахрањен Драгослав Михаиловић у Алеји великана…

Нова 16.03.2023
Романописац, приповедач, сценариста, драматург, и редован члан Српске академије наука и уметности, Драгослав Михаиловић, сахрањен је данас у Алеји великана на Новом гробљу у Београду. Да упуте последње збогом академику… »
Сахрањен Драгослав Михаиловић: Неустрашив и усправан пред неправдом

Сахрањен Драгослав Михаиловић: Неустрашив и усправан пред неправдом

Н1 Инфо 16.03.2023
Сахрањен писац и академик Драгослав Михаиловић: Он одлази у духу Петријиног сновиђења, као да пропада у зелену траву…

Сахрањен писац и академик Драгослав Михаиловић: Он одлази у духу Петријиног сновиђења, као да пропада у зелену траву…

Курир 16.03.2023
Књижевник, драмски писац и академик Драгослав Михаиловић, који је преминуо прошле недеље, сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Говор су одржали Душан Ковачевић и Владета Јанковић. Академик… »
Сахрањен књижевник Драгослав Михаиловић

Сахрањен књижевник Драгослав Михаиловић

Дневник 16.03.2023
БЕОГРАД: Књижевник Драгослав Михаиловић (1930-2023) сахрањен је данас у Алеји великана на Новом гробљу у Београду, у присуству чланова породице, бројних пријатеља, познаника, сарадника и поштовалаца. Опело је у Храму Светог… »
Сахрањен писац и академик Драгослав Михаиловић: Многе познате личности одале последњи поздрав великану (видео/фото)

Сахрањен писац и академик Драгослав Михаиловић: Многе познате личности одале последњи поздрав великану (видео/фото)

Вечерње новости 16.03.2023
КЊИЖЕВНИК, драмски писац и академик Драгослав Михаиловић, који је преминуо прошле недеље, сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Н.Скендерија Одлазак Драгослава Михаиловића, према речима… »
Последњи испраћај драгослава михаиловића на Новом гробљу: Владика Иларион: "Успевао је да од онога што је смрт и бесмисао…

Последњи испраћај драгослава михаиловића на Новом гробљу: Владика Иларион: "Успевао је да од онога што је смрт и бесмисао…

Блиц 16.03.2023
Књижевник, драмски писац и академик Драгослав Михаиловић, који је преминуо 12. марта сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Опело је служио владика Иларион у Храму Светог Николе у 13.30 часова… »

Вести дана »