Povezane vesti

Putin pozdravio spremnost Kine da igra konstruktivnu ulogu u Ukrajini

Politika 19.03.2023
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin je danas pozdravio „spremnost Kine da igra konstruktivnu ulogu u rešavanju" sukoba u Ukrajini, jer Peking želi da bude posrednik između Moskve i Kijeva. „Pozdravljamo spremnost Kine da igra konstruktivnu… »

Vučić o poternici za Putinom: Super, sada ste ga optužili za ratne zločine. A sa kim ćete sada da razgovarate?

Kurir 19.03.2023
Na pitanje o nalogu za hapšenje Putina, i činjenici da je Srbija ratifikovala statut tog suda 2009. godine, predsednik srpije Aleksandar Vučić je rekao da ne bi da kritikuje. - Ali videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. Kako da… »

Putin u Marijupolju; FT: Manjak eksploziva dovodi u pitanje evropsku isporuku granata Kijevu

RTS 19.03.2023
Rat u Ukrajini – 388. dan. Posle Krima ruski predsednik Vladimir Putin obišao i Marijupolj. Nastavljene borbe za kontrolu nad Bahmutom u istočnoj Ukrajini. Kijevske vlasti tvrde da je ruska vojska gađala civilne objekte u Zaporožju i Hersonu… »

RAT U UKRAJINI Zelenski očekuje novu pomoć od NATO, granatirana Zaporoška oblast

Euronews 19.03.2023
Danas je 388. dan ruske invazije na Ukrajinu. Zelenski je najavio novu vojnu pomoć od zemalja NATO i njihovih saveznika, a posebno se zahvalio Švedskoj i Slovačkoj. U međuvremenu, sporazum o žitu biće produžen ali se još uvek ne zna na tačno… »

Rat – dan 389: Zelenski: "Deaktivirano 400.000 ruskih granata"; Ukrajinci granatirali Donjeck, ima ranjenih

B92 19.03.2023
Završen je 389. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da su ruske snage izvele seriju vazdušnih napada dronovima. Navode da je uništeno sedam kuća u Hersonskoj oblasti, ali da… »

Putin pozdravio spremnost Kine da igra konstruktivnu ulogu u Ukrajini

Novi magazin 19.03.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je danas pozdravio "spremnost Kine da igra konstruktivnu ulogu u rešavanju" sukoba u Ukrajini, jer Peking želi da bude posrednik između Moskve i Kijeva. "Pozdravljamo spremnost Kine da igra konstruktivnu ulogu u… »

Bajden, Šolc i Sančez pozdravljaju hašku poternicu za Putina

Politika 19.03.2023
Problem je što sud ne priznaju svi, uključujući i nas, ali mislim da je poslao snažnu poruku, poručio je predsednik SAD. Zapadni lideri pozdravljaju odluku Međunarodnog suda u Hagu, koji je u petak digao optužnicu za ratne zločine protiv ruskog… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Putin obišao Marijupolj; Zelenski najavio novu vojnu pomoć Ukrajini

RTV 19.03.2023
KIJEV, MOSKVA - Rat u Ukrajini – 388. dan. Predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je u radnoj poseti Mariupolju u Donbaskoj oblasti, gde je obišao brojne gradske lokacije i razgovarao sa lokalnim stanovništvom, saopštila je danas pres služba… »

Vučić o hapšenju Putina ako dođe u Srbiju: Nisam hapsio ni one koje je tražio Hag, imam preča posla

Sputnik 19.03.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da smatra da će odluka o izdavanju "naloga za hapšenje" ruskog predsednika Vladimira Putina imati politički loše posledice i da ona govori da postoji velika nespremnost da se razgovara o miru, pa… »

Vučić o hapšenju Vladimira Putina: "Nisam hapsio one koje je tražio Haški sud"

B92 19.03.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je odluku da se izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina. Obraćajući se građanima Srbije, on je istakao da je Srbija 2001. prihvatila Rimski statut. "Srbija je 2001 prihvatila… »

Vučić o hapšenju Putina ako dođe u Srbiju: Nisam hapsio ni te koje je tražio Hag

N1 Info 19.03.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom naloga za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog ratnih zločina koji je izdao Međunarodni krivični sud, da misli da je to odluka koja će imati politički loše posledice, koja će… »

Vučić kaže da će nalog za hapšenje Putina imati 'loše posledice'

Slobodna Evropa 19.03.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 19. marta na konferenciji za novinare da će nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina koji je izdao Međunarodni krivični sud (MKS) 17. marta imati "loše posledice" kada je reč o ljudskim… »

Bajden: Opravdana odluka MKS da izda nalog za hapšenje Putina

Danas 18.03.2023
Američki predsednik Džo Bajden ocenio je da je odluka Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog ratnih zločina „opravdana“, javljaju agencije. „Očigledno je počinio ratne… »

Zbog ovoga je izdata poternica za Putinom: Kako Rusija otima ukrajinsku decu i pretvara ih u Ruse, i to još predstavlja kao…

Blic 18.03.2023
Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Putina, optuživši ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini, tačnije da nosi odgovornost za nezakonite deportacije i nezakonito premeštanje dece sa… »

Vesti dana »