Povezane vesti

Jedna serija be-se-že vakcina povučena, u porodilištima bezbedne vakcine

Dnevnik 22.03.2023
BEOGRAD: Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je 834 bočice jedne serije "be-se-že vakcine, lifilizovane" sa teritorije Srbije, zbog minimalnog odstupanja od specifikacije leka, proizvođač Institut Torlak povukao 16. marta, i poručilo da… »

Povučena be-se-že vakcina

Politika 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak” dobrovoljno je doneo odluku da iz prometa povuče seriju be-se-že vakcine protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah nakon rođenja, usled „minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije… »

Šta raditi ako su vam deca primila BCG vakcinu koju je Torlak hitno povukao

N1 Info 22.03.2023
Povučena je poslednja serija Torlakove BCG vakcine, navodi se u dokumentu u koji je redakcija N1 imala uvid. Sa Instituta Torlak zvaničnih informacija nema nigde, a nema ni odgovora našoj redakciji. Epidemiološkinja Lela Ilić za N1 kaže da roditelji… »

Torlak o BCG vakcinama: Povučene 834 bočice u roku od 24 sata

N1 Info 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" saopštio je da je zbog minimalnog odstupanja od specifikacije leka povučena jedna serija BCG vakcine i zamenjena drugom, objavila je Radio-televizija Srbije. Vakcine su povučene 16. marta i to 834… »

Miketić: Ministarstvo hitno da uputi inspekciju u 'Torlak'

Novi magazin 22.03.2023
Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, pozvao je danas Ministarstvo zdravlja da uputi inspekciju u beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" povodom povlačenja jedne serije BCG vakcina za bebe protiv… »

Epidemiolozi objašnjavaju šta će biti sa bebama koje su u poslednja tri meseca primile Torlakovu BSŽ vakcinu „sumnjivog…

Nova 22.03.2023
Deca u Srbiji su od 27. decembra 2022. godine sve do 15. marta 2023., primala "Torlakovu" BSŽ (BCG) vakcinu za koju se ispostavilo da je "sumnjivog kvaliteta", kaže za Nova.rs dr Lela Ilić, epidemiološkinja. Njen kolega dr Zoran Radovanović, smatra… »

Torlak: Zamenjena jedna serija BSŽ vakcina, bebe primaju bezbedne i proverene

RTV 22.03.2023
BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je 834 bočice jedne serije "BCG vakcine, lifilizovane" sa teritorije Srbije, zbog minimalnog odstupanja od specifikacije leka, proizvođač Institut Torlak povukao 16. marta, i poručilo da roditelji… »

Ministarstvo zdravlja se oglasilo o razlozima zbog koji je Torlak povukao BSŽ vakcine

Danas 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ dobrovoljno je doneo odluku da iz prometa povuče seriju BSŽ (BSG) vakcine protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah nakon rođenja, usled „minimalnog odstupanja od strogih zahteva… »

Srbija, zdravlje i deca: Institut Torlak povukao seriju BCG vakcina, nadležni tvrde da nema razloga za brigu

BBC News 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak je povukao seriju BCG vakcina „usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka". Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu povukao je sredinom marta seriju BCG… »

Povučena BSŽ vakcina: Ministarstvo kaže da nema razloga za brigu

Vreme 22.03.2023
Društvo Usled "minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka", Torlak je povukao BSŽ vakcinu. Povučena serija je zamenjena novom i nije došlo do nestašica BSŽ vakcine, pa nijedno porodilište ili zavod nisu ugroženi, kažu iz… »

Srbija, zdravlje i deca: Institut Torlak povukao seriju BCG vakcina, nadležni tvrde da nema razloga za brigu

Danas 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu povukao je sredinom marta seriju BCG vakcina protiv tuberkuloze. Torlak, kao nacionalni i odgovorni proizvođač, saopštio je da je doneo ovu odluku „usled minimalnog odstupanja od strogih… »

„Moja jednomesečna beba je vakcinisana povučenom vakcinom“: Miketić traži da inspekcija hitno uđe u Torlak

Nova 22.03.2023
Nakon što je "Torlakova" BSŽ (BSG) vakcina protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah po rođenju, hitno povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji "može biti nepotpun", oglasio se Đorđe Miketić, poslanik… »

Povučena jedna serija Be-Se-Že vakcina

Sputnik 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je kao nacionalni, odgovorni proizvođač i nosilac dozvole za lek "Be-Se-Že vakcina, liofilizovana" usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo odluku da iz prometa povuče… »

Torlak: Povučena i zamenjena drugom serija BSŽ vakcina, roditelji nemaju razloga za brigu

RTS 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak“ saopštio je zbog minimalnog odstupanja od spefikiacije leka povučena jedna serija BSŽ vakcine i zamenjena drugom. Kako je saopšteno, sporna serija je povučena i zamenjena drugom u roku od 24 sata… »

Ministarstvo zdravlja: Torlak preventivno povukao BSŽ vakcine, serija zamenjena novom

Insajder 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" dobrovoljno je doneo odluku da iz prometa povuče seriju BSŽ (BSG) vakcine protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah nakon rođenja, usled "minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije… »

Srbija, zdravlje i deca: Institut Torlak povukao seriju BCG vakcina, nadležni tvrde da nema razloga za brigu

Radio 021 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak je povukao seriju BCG vakcina „usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka". Reuters Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu povukao je sredinom marta seriju… »

Srbija, zdravlje i deca: Institut Torlak povukao seriju BCG vakcina, nadležni tvrde da nema razloga za brigu

Južne vesti 22.03.2023
Reuters Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu povukao je sredinom marta seriju BCG vakcina protiv tuberkuloze. Torlak, kao nacionalni i odgovorni proizvođač, saopštio je da je doneo ovu odluku „usled minimalnog odstupanja od… »

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja: Zašto je Torlak povukao vakcine

N1 Info 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" dobrovoljno je doneo odluku da iz prometa povuče seriju BSŽ (BSG) vakcine protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah nakon rođenja, usled "minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije… »

Ministarstvo zdravlja objasnilo zašto je povučena BSŽ vakcina

Nova 22.03.2023
Torlakova" BSŽ (BSG) vakcina protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah po rođenju, hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti nepotpun“. Tim povodom oglasilo se i Ministarsvo zdravlja i… »

Torlak hitno povukao BSŽ vakcinu, Ministarstvo tvrdi da roditelji nemaju razloga za brigu

Radio 021 22.03.2023
Vakcina BSŽ (BSG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, a koju je proizvodio Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", hitno je povučena iz upotrebe. Kako navodi protal Nova.rs to je učinjeno zbog sumnje u kvalitet i… »

Ministarstvo zdravlja: Torlak povukao vakcine zbog minimalnog odstupanja od specifikacija

Nedeljnik 22.03.2023
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (Beta) – Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” dobrovoljno je doneo odluku da iz prometa povuče seriju BSŽ (BSG) vakcine protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah nakon rođenja, usled “minimalnog odstupanja… »

Da li su deca koja su primila povučenu BSŽ vakcinu bezbedna?

Danas 22.03.2023
BSŽ vakcina koju proizvodi Torlak povučena je iz upotrebe jer postoji sumnja da davanje ove vakcine ne bi proizvelo očekivani imunski odgovor odnosno da ne bi dovelo do očekivanog nivoa zaštite. Kako je objavio portal nova.rs, koordinator za opoziv… »

Povučena "Torlakova" BSŽ vakcina

B92 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je kao nacionalni, odgovorni proizvođač i nosilac dozvole za lek "BCG vakcina, liofilizovana" usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo odluku da iz prometa dobrovoljno… »

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja o povlačenju BSŽ vakcine: Evo zašto je Torlak to učinio, ovo su razlozi

Kurir 22.03.2023
Nakon vesti o povučenim BSŽ vakcinama Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" nosilac dozvole za lek "BSŽ" vakcina "usled minimalnog o dstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo odluku… »

Pojavila se najmanja sumnja! Torlak povukao vakcine koje bebe primaju po rođenju - Oglasili se iz ustanove

Mondo 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" povukao je vakcinu BSŽ (BSG) protiv tuberkuloze. Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" povukao je vakcinu BSŽ (BSG) protiv tuberkuloze. Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak"… »

Hitno povučena „Torlakova“ BSŽ vakcina za novorođene bebe

Luftika 22.03.2023
BSŽ (BCG) vakcina protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, a koju je proizvodio Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može… »

Hitno povučena „Torlakova“ BSŽ vakcina za bebe

Nova 22.03.2023
Vakcina BSŽ (BCG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, a koju je proizvodio Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti… »

Ministarstvo: Torlak povukao BSŽ vakcine zbog minimalnog odstupanja od specifikacija

Novi magazin 22.03.2023
Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" dobrovoljno je doneo odluku da iz prometa povuče seriju BSŽ (BSG) vakcine protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah nakon rođenja, usled "minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije… »

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja: Povučene 834 bočice Torlakove BCG vakcine

Euronews 22.03.2023
Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", kao odgovorni proizvođač i nosilac dozvole za lek "BCG vakcina, liofilizovana" usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo… »

Hitno povučena "Torlakova" BSŽ vakcina za bebe! Oglasilo se Ministarstvo zdravlja i iznelo detaljno obrazloženje

Blic 22.03.2023
"Torlakova" BSŽ (BSG) vakcina protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah po rođenju, hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti nepotpun“. Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo zdravlja… »

Hitno povučena "Torlakova" BSŽ vakcina za bebe! Oglasilo se Ministarstvo zdravlja i iznelo detaljno obrazloženje

Blic 22.03.2023
"Torlakova" BSŽ (BSG) vakcina protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah po rođenju, hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti nepotpun“. Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo zdravlja… »

Prava istina o povučenim BSŽ vakcinama

iKragujevac 22.03.2023
Vakcina BSŽ (BCG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, navodno je hitno povučena iz upotrebe zbog sumnje da daje potpun imunski odgovor. Kako Telegraf saznaje, ne radi se ni o čemu spornom, a pogotovu nečemu što je škodilo… »

Oglasio se Torlak o povučenim BSŽ vakcinama

Telegraf 22.03.2023
Reč je o, kako su naveli, minimalnom odstupanju od strogih zahteva specifikacije leka. Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ oglasio se nakon vesti o povučenim BSŽ vakcinama, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti: "Kao nacionalna… »

Povučena Torlakova BSŽ vakcina zbog sumnje u nepotpun imunski odgovor

Danas 22.03.2023
Vakcina BSŽ (BSG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, a koju je proizvodio Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može… »

Povlače se Torlakove BCG vakcine koje se daju bebama: Cela serija hitno povučena, inspekcija kontrolisala Institut

Euronews 22.03.2023
Torlakova BCG vakcina, koja se koristi protiv tuberkuloze i daje bebama odmah po rođenju, povlači se sa tržišta, odnosno iz porodilišta gde ih bebe i primaju, nezvanično je potvrđeno za Euronews Srbija u Torlaku. Kako saznajemo, povlači se… »

Prava istina o povučenim BSŽ vakcinama

Telegraf 22.03.2023
Kako Telegraf saznaje, ne radi se ni o čemu spornom, a pogotovu nečemu što je škodilo pacijentima. Vakcina BSŽ (BCG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, navodno je hitno povučena iz upotrebe zbog sumnje da daje potpun imunski… »

Vesti dana »

Vremeplov: Umro Nikola Pašić

RTV pre 49 minutajoš 1 povezana

Inter ponovo prvi, Udineze lako nadigran

Danas pre 1 satjoš 1 povezana

Šapić: "Kosovo i Metohiju čuvamo mudrošću"

Blic pre 3 satajoš 1 povezana