Povezane vesti

NATO lobista provocira! Opet bi da kroji našu državu po svojoj meri: Na današnji dan širi zastavu agresora usred Beograda

Kurir 24.03.2023
Austrijski ekonomista Ginter Felinger i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a po svemu sudeći ne prestaje da propagira svoju, sada već oprobanu, srbomrzačku šemu, pa se tako može primetiti da se i dalje opušteno šetka Beograd i… »

Ko ste vi da nam ubijate vojnike i policajce? Srpski duh niste slomili! Predsednik Vučić u Somboru na obeležavanju Dana…

Kurir 24.03.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, u Somboru, na Trgu svetog Đorđa. Obeležavanju su prisustvovali najviši državni zvaničnici, predstavnici Vojske Srbije… »

Marković: NATO se ne izvinjava za zločin, već što je ubio malo više civila

Vesti online 24.03.2023
Istoričar Predrag Marković rekao je danas povodom godišnjice bombradovanja Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije da je 24. marta 1999. godine međunarodno pravo umrlo zato što je, kako je naveo, jedna velika sila zaključila da su pravo i… »

Sećanje na NATO bombardovanje – 78 dana užasa, državna ceremonija u Somboru

RTS 24.03.2023
Na današnji dan pre tačno 24 godine, prvi udari u okviru NATO agresije na tadašnju SRJ počeli su oko 20 časova. Bombardovanje bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, a po naređenju generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, trajalo je 78 dana. I… »

Dan sećanja na žrtve NATO agresije, Vučić: "Kidali ste nam delove teritorije, ubili 79 dece, civile i vojnike"

Telegraf 24.03.2023
Bombardovanje SRJ je počelo na današnji dan 1999. godine. Srbija danas obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji. Centralna manifestacija održana je od 18 sati u Somboru, a prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i… »

Kosovo: Služen pomen žrtvama NATO bombardovanja VIDEO

B92 24.03.2023
Prve NATO bombe pale su u blizini Slatine, nedaleko od Prištine, a tim povodom ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici služen je pomen stradalima. Pomen su, u prisustvu velikog broja građana, služili sveštenici Darko Marinković i Jovan… »

Srbija obeležava 24 godine od početka NATO agresije VIDEO

B92 24.03.2023
Beograd -- Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu… »

Nove korona brojke: Manje od 1.000 zaraženih

B92 24.03.2023
Prema najnovijim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 889 novozaražena virusom kovid 19. Preminule su četiri osobe. Na respiratorima se trenutno nalazi 17 pacijenata, a na bolničkom lečenju zbog zaraze koronavirusom nalazi se 180… »

Vučić: "Planirali su crnu sudbinu za naš narod"; "Ne damo Srbiju" FOTO/VIDEO

B92 24.03.2023
Pre tačno 24 godine začule su se sirene koje su najavile NATO agresiju na Srbiju. Za 11 nedelja poginulo je oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. U Srbiji se obeležavao Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, a centralna manifestacija… »

Čitajte u “Vestima”: Zločin za nezaborav

Vesti online 24.03.2023
Srbija je sećanjem na stradale u petak obeležila 24 godine od početka agresije NATO. U Beogradu je u parku Tašmajdan, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio venac u kod spomenika deci stradaloj tokom… »

Provocira usred Beograda! Austrijanac razvukao NATO zastavu i napisao četiri reči koje su digle Srbiju na noge (foto)

Mondo 24.03.2023
Ginter Felinger usred Beograda razvio je zastavu NATO alijanse i bez imalo stida provocira srpski narod. Ginter Felinger usred Beograda razvio je zastavu NATO alijanse i bez imalo stida provocira srpski narod. Na dan kada se obeležava 24 godine od… »

Šta generacije rođene posle 1999. osećaju i znaju o NATO agresiji

Politika 24.03.2023
Na današnji dan, tačno u 19:53, prve krstareće rakete pogodile su vojnu kasarnu u Prokuplju. U nedeljama koje su usledile, najmoćnija vojna alijansa sveta bez prestanka obrušila se isprva na vojne, a zatim i na civilne ciljeve. Teško je oštećena… »

U Nišu i na jugu Srbije položeni venci i cveće povodom 24. marta

Politika 24.03.2023
NIŠ – U skoro svim mestima na jugu Srbije danas je odata pošta nastradalima tokom bombardovanja u proleće 1999. godine, koje je trajalo 78 dana i tokom kojih su građani Srbije dane i noći provodili u skloništima. Položeni su venci i cveće na… »

Dan sećanja obeležen u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije

Politika 24.03.2023
Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SR Jugoslaviju obeležen je danas komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije… »

Zašto se godišnjica bombardovanja obeležava baš u Somboru?

N1 Info 24.03.2023
Centralna manifestacija povodom godišnjice početka bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine održaće se danas u Somboru. Dan sećanja na stradale u NATO agresiji obeležiće se u ovom gradu jer je u njemu pala prva bomba, ali i prvi život. Sombor je… »

"Nikada nećemo zaboraviti": Brnabić o NATO bombardovanju Srbije (video)

Blic 24.03.2023
Nikada nećemo zaboraviti da je na današnji dan, pre 24 godine, započela NATO agresija na tadašnju SRJ, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić. - Na današnji dan, pre 24 godine, započela je NATO agresija na tadašnju SRJ (Srbiju i Crnu Goru). Nikada… »

Na dan početka bombardovanja: , zahvaljuje se NATO Austrijski provokator ne prestaje da iritira, usred Beograda se zahvaljuje…

Blic 24.03.2023
Na dan kada se obeležava 24 godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je trajala 78 dana, austrijski, kako se predstavlja ekonomista i radnik u nevladinom sektoru Ginter Felinger, usred Beograda razvio je zastavu NATO… »

Vučević u Raški položio venac povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas venac kraj spomen-obeležja "Herojima 37. motorizovane brigade" u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški, povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije. Ministar odbrane… »

Predstavnici prištinskih institucija zahvalili NATO na intervenciji

Blic 24.03.2023
Predstavnici privremenih institucija u Prištini zahvalili su danas NATO-u na intervenciji 1999. godine jer je, kako tvrde, ta ona "spasila milione života" i "zaustavila genocid nad albanskim narodom". Premijer Privremenih prištinskih institucija Aljbin… »

Vojska obeležila Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju obeležen je danas komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima… »

Sećanje na žrtve NATO bombardovanja u Užicu i Zlatiborskom okrugu

Danas 24.03.2023
„Da se tragedija više nikada ne ponovi i da čuvamo uspomenu na herojstvo svih poginulih boraca i stradanje nedužnih civila“, poručeno je sa skupa u Užicu, povodom 24 godine od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, odnosno Srbije. Uz… »

Odata pošta poginulim pripadnicima raketnih jedinica PVO u NATO bombardovanju

Danas 24.03.2023
Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju obeležen je danas komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Vojske… »

Lazović "napao" srpske policajce: "Nemoj da se guraš"

B92 24.03.2023
Narodni poslanik Radomir Lazović danas je snimljen dok je vikao na srpske policajce. Lazović je tokom današnjeg protesta vikao na policajce i gurao ogradu koja ih je delila. Kako prenose mediji poslanik je vređao jednog od pripadnika službe javnog… »

General Kovač: Ideja „Velike“ Albanije rođena na KiM, pa na tom prostoru mora i umreti

Pravda 24.03.2023
Ideja „Velike Albanije“ rođena je na prostoru Kosova i Metohije, pa jednostavno mora na tom prostoru i da umre i nestane, samo je pitanje okolnosti i uslova pod kojim će se i kada to desiti, za portal IN4S kaže general major Mitar Kovač, a povodom… »

Vučević položio venac povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije

B92 24.03.2023
Mnistar odbrane Miloš Vučević položio je danas venac u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški, povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije. Ministar odbrane venac je položio kraj spomen-obeležja "Herojima 37. motorizovane brigade" u pratnji zamenika… »

Brnabić na Tviteru: Nikada nećemo zaboraviti NATO agresiju

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je poručila da nikada nećemo zaboraviti NATO agresiju 1999. godine. "Na današnji dan, pre 24 godine, započela je NATO agresija na tadašnju SRJ (Srbiju i Crnu Goru). Nikada nećemo zaboraviti" napisala je… »

U Gračanici služen pomen, u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici položeni venci žrtvama NATO bombardovanja

RTV 24.03.2023
GRAČANICA - Prve bombe NATO alijanse, pale su u blizini aerodroma u mestu Slatina, nedaleko od Prištine na današnji dan pre 24. godine, a tim povodom ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici, koji predstavlja spomen obeležje stradalima u… »

Vučević položio venac u Raški povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije

Dnevnik 24.03.2023
Povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je venac pored spomen-obeležja "Herojima 37. motorizovane brigade" u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški. "Iz kog okrilja smo potekli? Koliko je… »

Premijerka Ana Brnabić o godišnjici početka bombardovanja: Nikada nećemo zaboraviti! (video)

Kurir 24.03.2023
Premijerka Ana Brnabić podsetila je domaću i svetsku javnost na strahote koje se Srbija doživela tokom NATO bombardovanja. Ona je uz video, koji govori o ljudskim žrtvama i šteti, na Tviteru napisala poruku na srpskom i engleskom jeziku: - Na… »

Od mog sina nije ostao ni pepeo, ni prah, kažu da je bio u epicentru udara: Bolna priča majke radnika RTS čiji ostaci nisu…

Kurir 24.03.2023
Danas, na početak godišnjice NATO bombrdovanaja Jugoslavije, pre 24 godine, prisećamo se bar dela svih onih užasa i stradanja koji je naš narod doživeo za 78 dana agresije. NATO agresije, izvedene bez dozvole Saveta bezbednosti UN, ne sećaju se… »

Ministar Selaković položio venac kod spomenika deci stradaloj u NATO agresiji

Telegraf 24.03.2023
Ceremonija je održana povodom obeležavanja godišnjice agresije NATO na SRJ. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je danas venac u beogradskom parku Tašmajdan kod spomenika deci stradaloj tokom NATO… »

Desničari održali protest u Zrenjaninu, traže ostavku predsednika Srbije zbog Kosova

Danas 24.03.2023
Sa srpskim zastavama i transparentima „Kosovo je Srbija“ i „Ne prodajem veru za večeru“, predstavnici državotvorne opozicije u Zrenjaninu izrazili su danas nezadovoljstvo okupljanjem na gradskom trgu zbog činjenice da se oko Kosova uopšte… »

Kurti kaže da je NATO bombardovanje zaustavilo genocid Miloševićevog režima, a Haradinaj da je bilo dar od Boga

Danas 24.03.2023
Bombardovanje koje je trajalo 78 dana zaustavilo je genocid režima Slobodana Miloševića nad albanskim narodom, izjavio je danas premijer Kosova Aljbin Kurti na obeležavanju 24. godišnjice intervencije NATO u Memorijalnom kompleksu „Mučenici… »

Danas 24 godine od početka NATO agresije

Politika 24.03.2023
Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO-a na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu SAD… »

Obilježena godišnjica NATO bombardovanja na Kosovu

Slobodna Evropa 24.03.2023
Na Kosovu je obeležena 24. godišnjica od pošetka bombardovanja NATO snaga na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ). Predsednica Kosova Vjosa Osmani je u pratnji ambasadora zemalja Kvinte (Sjedinjene Države, Velika Britanija, Nemačka… »

Brnabić o NATO agresiji: "Nikada nećemo zaboraviti" VIDEO

B92 24.03.2023
Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom godišnjice početka NATO agresije na SRJ. Ona je na svom tviter nalogu podelila video i sve podsetila na taj tragičan dan. "Na današnji dan, pre 24 godina, započela je NATO agresija na tadašnju SRJ… »

Služen pomen u Gračanici, položeni venci u Beogradu kod spomenika stradalima u NATO bombardovanju

Insajder 24.03.2023
Prve bombe NATO alijanse pale su u blizini aerodroma u mestu Slatina, nedaleko od Prištine, na današnji dan pre 24 godine, a tim povodom ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici, koji predstavlja spomen obeležje stradalima u NATO… »

Sedeli smo u dnevnoj, začuo se stravičan fijuk i detonacija! 24 godine posle, a oni nikada neće zaboraviti taj huk bombe

Mondo 24.03.2023
Dan četrdeset peti - Noć između 7. i 8. maja, u dotad najžešćem napadu na grad Beograd ponovo je bombardovana zgrada Generalštaba Vojske Jugoslavije. Dan četrdeset peti - Noć između 7. i 8. maja, u dotad najžešćem napadu na grad Beograd… »

Ana Brnabić o godišnjici NATO bombardovanja: "Nikada nećemo zaboraviti"

Telegraf 24.03.2023
Danas se obeležava 24 godina od početka NATO intervencije na SRJ. Povodom tragične godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, na svom tviter profilu, oglasila se aktuelna premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je tim povodom napisala da… »

U Banjaluci obeležen početak NATO bombardovanja SRJ

Danas 24.03.2023
U Banjaluci je danas služen parastos za žrtve NATO bombardovanja Republike Srpske Krajine, Republike Srpske i Savezne Republike Јugoslavije. Članovi banjalučkog Srbskog sabranja „Baštionik“ organizovali povorku ulicama Banjaluke u znak sećanja… »

Dani NATO sramote

Vesti online 24.03.2023
Na Trgu Svetog Đorđa u Somboru u 18 časova biće održano Centralno državno obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine. Prethodno pomen svim stradalima služiće njegova svetost, patrijarh srpski Porfirije. Kako je saopštila… »

Vučić na centralnoj manifestaciji u Somboru: Pratite obraćanje na TV Prva i TV B92

B92 24.03.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće centralnoj manifestaciji obeležavanja 24 godine od NATO agresije na Srbiju, koja će se održati u Somboru. Uživo prenos obraćanja predsednika Srbije u okviru manifestacije pratite na TV Prva i TV B92… »

Šanse su bile 1 prema beskonačno! Mladost je odbranila državnu granicu 1999! Šljivančanin otkrio šta je odlučilo bitku…

Kurir 24.03.2023
Tokom vazdušne NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju u proleće 1999. godine spoveden je i kopneni napad na našu zemlju. Jedinice OVK potpomognute NATO snagama i vojnim formacijama Albanije napale su pripadnike jugoslovenske Vojske sa… »

U Zrenjaninu obeležen Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja

Radio 021 24.03.2023
Polaganjem venaca na spomen-obeležje pripadnicima vojske, policije i dobrovoljcima poginulim u ratnim sukobima 1991-1999. godine, u Zrenjaninu je obeležen Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja. Vence su položili delegacije Banatske brigade Vojske… »

"Decu vam nećemo orostiti" u Gračanici služen pomen povodom godišnjice početka NATO bombardovanja (foto)

Alo 24.03.2023
Prve bombe NATO alijanse, pale su u blizini aerodroma u mestu Slatina, nedaleko od Prištine na današnji dan pre 24. godine, a tim povodom ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici, koji predstavlja spomen obeležje stradalima u NATO… »

Pre 24 godine počela NATO agresija na SR Jugoslaviju; Predsednik u Somboru na obeležavanju Dana sećanja

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu… »

Đurić o godišnjici bombardovanja: Gradimo naš nepobedivi Novi Sad

Radio 021 24.03.2023
Gradonačelnik Milan Đurić, povodom 24. godišnjice NATO bombardovanja Jugoslavije, poručio je da je Novi Sad Grad pobednik. Kako je naveo, Novosađani još uvek pamte kako su 1999. godine ostali bez sva tri mosta i kako je razorena Rafinerija, dok je… »

Selaković položio venac kod spomenika deci stradaloj u NATO agresiji

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je danas venac u beogradskom parku Tašmajdan kod spomenika deci stradaloj tokom NATO agresije. U ceremoniji polaganja venaca učestvovali su i gradski… »

Milićević: Građani nikada neće zaboraviti agresiju NATO zemalja

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, danas je povodom 24. godine od agresije NATO alijanse na Srbiju poručio da građani nikada neće zaboraviti 78 dana… »

Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Uvek zahvalni za 24. mart“

Danas 24.03.2023
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je danas venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, „dan preokreta, nade i slobode“, prenosi RTK. Osmani je venac položila zajedno sa… »

Kada sam dao tu ideju nadređenima mislili su da sam prolupao! Srpski pilot koji je nadmudrio NATO: Niko nije odbio nemoguću…

Kurir 24.03.2023
Današnjeg dana pre 24 godine građani nekadašnje SRJ se nerado sećaju jer su NATO snage oko 20 časova izvršile prve udare na teritoriju naše zemlje. SRJ je napadnuta pod izgovorom da je krivac za neuspeh pregovora u Rambujeu i Parizu o budućem… »

Parastos u Gračanici: Tragedija se oseća i danas

RTS 24.03.2023
Kod spomen krsta, posvećenog stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa nakon 1999. godine, Srbi iz Gračanice i drugih srpskih sredina odali su im počast i položili cveće. Sveštenici Eparhije raško-prizrenske Darko Marinković i Jovan… »

"78 Dana straha i terora"! Ruski navijači se oglasili povodom godišnjice NATO agresije na Srbiju (foto)

Večernje novosti 24.03.2023
Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započeta je agresija NATO-a na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju, a velika podrška je stigla iz Rusije! Foto: Instagram Ovaj datum kada je zvanično počelo bombardovanje naše zemlje nisu zaboravili ni… »

U Banjaluci služen parastos za žrtve NATO bombardovanja

RTV 24.03.2023
BANJALUKA - U Banjaluci je danas služen parastos za žrtve NATO bombardovanja Republike Srpske Krajine, Republike Srpske i Savezne Republike Jugoslavije. Prethodno su članovi banjalučkog Srbskog sabranja "Baštionik" organizovali simboličnu šetnju… »

Bombardovanje NATO-a: Kolektivna trauma u srpskom biću

Vreme 24.03.2023
Na današnji dan: Iz prvog vanrednog, ratnog izdanja "Vremena" Na današnji dan pre 24 godine NATO je počeo da bombarduje Srbiju i Crnu Goru. Potmule eksplozije, štektanje protivvazdušne odbrane, siktanje krstarećih raketa, zavijanje sirena za uzbunu… »

"Molim vas, pustite đake da idu kući": Reči novosadske prosvetne radnice na dan kada su bombe zasule Jugoslaviju i posle 24…

Blic 24.03.2023
- Dan danas za mene je životna zagonetka šta je to u meni prelomilo, zašto sam postupila tako, ali nemam odgovor na to. Znam da sam nakon petog časa ušla u zbornicu i rekla: "Molim vas pustite đake da idu kući" - priseća se tog kobnog 24. marta… »

On je bio prva žrtva NATO agresije Majka Milena: Sina su mi doneli u blindiranom sanduku, nisam ga videla jer je sav izgoreo!

Kurir 24.03.2023
Na današnji dan 1999. počela je NATO agresija na SRJ. Bombardovanje je zvanično počelo u 19 časova i 55 minuta, a prvo je gađano područje Kosova i Metohije, Prokuplja, Kuršumlije i Crne Gore... Prve rakete pale su na kasarnu u Prokuplju u 19.53… »

Da li su pregovori u Rambujeu bili samo izgovor za bombardovanje SRJ? Olbrajtova non-stop insistirala da se vojno udari na…

Kurir 24.03.2023
Nekadašnji ambasador Velike Britanije u Beogradu Ajvor Roberts otkrio je u svojim memoarima kako su izgledali pregovori u Rambujeu 1999. godine, a posebno se osvrnuo na ulogu tadašnje američke državne sekretarke Medlin Olbrajt. Ona je, naveo je… »

Katastrofalne i gotovo nemerljive ekonomske posledice NATO bombardovanja

Dnevnik 24.03.2023
BEOGRAD: NATO bombardovanje pre 24 godine ostavilo je nemerljive ekonomske posledice na Srbiju, koje je teško precizno izračunati ako se uzmu u obzir i indirektna šteta, loš politički imidž Srbije u to vreme, kao i zaustavljeni i trajno izgubljeni… »

"S: tugom se sećamo svake žrtve i razaranja u toj bezumnoj intervenciji" Dodikova poruka povodom godišnjice NATO…

Blic 24.03.2023
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prva bomba koja je 24. marta pre 24 godine pala na Srbiju eksplodirala u svakom srpskom srcu gde god da se našlo. - Milica Rakić, trogodišnja devojčica iz Beograda, ubijena je na noši, u… »

"Još '87 sam video dokument kojim je isplaniran raspad SFRJ" Dulović: Po istom receptu u zmijarniku je donet plan za napad na…

Kurir 24.03.2023
Na današnji dan, pre 24 godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije. Za 11 nedelja, prema nezvaničnim izvorima poginulo je oko 2.500 civila, među njima 79 dece i oko 1.000 vojnika i policajaca. U bombardovanju, koje je trajalo 78… »

Godišnjica NATO bombardovanja sr Jugoslavije: I dalje se ne zna tačan broj poginulih

EurActiv 24.03.2023
Na današnji dan pre 24 godine počeli su vazdušni napadi NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju u 19:45 časova prve bomba pale su na Kosovo i Metohiju. Bombardovanje je trajalo 78 dana, a prema procenama stradalo je 2.500 civila, među kojima i 89 dece… »

“Novi Sad je grad Pobednik": Snažna poruka gradonačelnika povodom obeležavanja NATO bombardovanja

Telegraf 24.03.2023
Novi Sad i Novosađani još uvek pamte 1999. godine kada su porušena sva tri mosta. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić poslao snažnu poruku povodom obeležavanja 24 godine od NATO bombardovanje tadašnje Savezne rupublike Jugoslavije, dana kada su… »

Bačeno je 37.000 kasetnih bombi i 15 tona uranijuma: Dan početka NATO agresije na SR Jugoslaviju

Sputnik 24.03.2023
Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu SAD Vesliju… »

Đurić: Zajedno pamtimo, ne zaboravljamo ali i gradimo

Dnevnik 24.03.2023
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se na svom Instagram profilu: „Novi Sad i Novosađani još uvek pamte kako su nam 1999. godine porušili sva tri mosta, razorili Rafineriju a celu sremsku stranu Grada - oko 60.000 ljudi - ostavili bez… »

Dodik: Prva bomba koja je pala na Srbiju eksplodirala je u svakom srpskom srcu

RTV 24.03.2023
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je prva bomba koja je 24. marta 1999. godine pala na Srbiju eksplodirala u svakom srpskom srcu gde god da se našlo. "Milica Rakić, trogodišnja devojčica iz Beograda, ubijena je… »

Na današnji dan 1999. godine počela je NATO agresija: Srbija danas obeležava Dan sećanja, centralna manifestacija u Somboru

Nova 24.03.2023
U Srbiji će danas biti obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, a centralna manifestaija kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće održana u Somboru. Obeležavanju Dana sećanja, na Trgu Svetog Đođa u… »

Na današnji dan 1999. pre 24 godine, devetnaest zemalja NATO Alijanse, predvođenih SAD, otpočelo je agresiju na SRJ

Pravda 24.03.2023
Na današnji dan pre 24 godine počeo je vazdušni napadi NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta… »

INFOGRAFIKA Izgovori zapadnih lidera za NATO bombardovanje SR Jugoslavije

Sputnik 24.03.2023
Vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ), počeli su na današnji dan pre 24 godine. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u… »

Na današnji dan, pre 24 godine, počelo NATO bombardovanje SR Jugoslavije

Insajder 24.03.2023
Danas se navršava 24 godine od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). U bombardovanju, koje je trajalo 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture i… »

Ostanite mirni! Ovako su izgledale prve vesti posle početka NATO bombardovanja SRJ, voditelj saopštio ono čega smo se svi…

Kurir 24.03.2023
Danas se navršava 24 godine od početka NATO bombradovanja SRJ. U napadu su učestvovale snage 19 zemalja Zapada, a akcije iz vazduha, koje su trajale 78 dana, izvedene su bez odobrenja Saveta bezbednosti UN. Konačnih podataka o broju žrtava… »

S tugom se sećamo svake žrtve i svakog razaranja Dodik: Prva bomba koja je pala na Srbiju eksplodirala je u svakom srpskom…

Večernje novosti 24.03.2023
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je prva bomba koja je 24. marta 1999. godine pala na Srbiju eksplodirala u svakom srpskom srcu gde god da se našlo. Miloarad Dodik, Foto SRNA - Milica Rakić, trogodišnja devojčica iz… »

Na današnji dan pre 24 godine počelo NATO bombardovanje Jugoslavije

Beta 24.03.2023
Danas se navršava 24 godine od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je za 11 nedelja, prema procenama različitih izvora, poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. U bombardovanju, koje je trajalo 78… »

Komemoracije i protestne akcije širom Srbije na 24. godišnjicu početka NATO agresije

Radio 021 24.03.2023
Na 24. godišnjicu početka NATO agresije, zvaničnici će položiti vence na spomen obeležja poginulim civilima i pripadnicima vojske i policije. Centralna državna manifestacija pod nazivom Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, počeće u 18… »

Danas 24 godine od početka NATO agresije

IndeksOnline 24.03.2023
BEOGRAD – Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu… »

Godišnjica bombardovanja: 24 godine od početka NATO agresije

Glas Zapadne Srbije 24.03.2023
Čačak - Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu… »

Antić: Bez sumnje 1999. se dogodila smrt međunarodnog prava

Vesti online 24.03.2023
Istoričar Čedomir Antić rekao je povodom 24. godišnjice od početka NATO bombardovanja na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju, da se bez svake sumnje 1999. godine dogodila smrt međunarodnog prava. – Imali ste veliku intervenciju za koju… »

Rane od NATO bombi bole i posle 24 godine (foto)

Dnevnik 24.03.2023
Danas se navršavaju 24 godine od početka vazdušnih napada NATO na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, koji su trajali 11 nedelja i u kojima je, prema različitim izvorima poginulo nekoliko hiljada civila i oko 1.000 policajaca i vojnika. Tog 24… »

Vučić u Somboru na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Vesti online 24.03.2023
U Srbiji će danas biti obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, a centralna manifestacija kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće održana u Somboru, prenosi RTV. Obeležavanju Dana sećanja, na Trgu… »

Proleće kada su udarili na mostove

Dnevnik 24.03.2023
Pre tačno 24 godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije, koje je trajalo punih 78 dana i tokom kojeg je poginulo oko 2.500 civila. Osim nanete duševne boli i velikog broja žrtava, svaki naredni 24. mart nas podseća i na veliku… »

Predrag Marković: Na današnji dan 1999. godine umrlo međunarodno pravo

RTS 24.03.2023
Istoričar Predrag Marković rekao je da je napad NATO alijanse 24. marta 1999. godine zločin i da je tada umrlo međunarodno pravo. Tada je, kaže, jedna velika sila odlučila da ona ima pravo da odlučuje ko će da bude bombardovan, a ko će da bude… »

Sećanje na 24. mart - dan početka bombardovanja SR Jugoslavije

Južne vesti 24.03.2023
Na današnji dan 1999. godine u 19:45 počela je NATO agresija na tadašnju Jugoslaviju, a prve bombe pale su na Kosovo i Metohiju, zatim na Beograd, Niš, Novi Sad, Leskovac, Podgoricu, Sombor, Suboticu i Herceg Novi. U brojnim mestima na jugu Srbije… »

Sombor – grad na koji su pale prve bombe 24. marta

RTS 24.03.2023
Sombor je među prvim gradovima u SR Jugoslaviji koji je bombardovan. U tom gradu danas će biti održana državna ceremonija obeležavanja godišnjice početka bombardovanja. I danas, 24 godine kasnije, Somborci se sa strahom sećaju proleća 1999… »

VIDEO, FOTO: Prve bombe pale na Novi Sad pre 24 godine

Radio 021 24.03.2023
Na današnji dan, pre 24 godine, oko 19.45h prve bombe pale su na Novi Sad. Prve bombe u okviru NATO bombardovanja Jugoslavije pale su na pretežno vojne i policijske položaje i objekte u Prištini i drugim mestima na Kosovu, a skoro istovremeno i na… »

Srbija danas obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, centralna manifestacija u Somboru

Telegraf 24.03.2023
Sombor je bio jedan od prvih gradova gde su pale bombe, ali i ljudski životi * Centralnoj manifestaciji prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U Srbiji će danas biti obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, a… »

24. mart, 24 godine kasnije: "NATO bombardovanje je delovalo katastrofalno po našu ekonomiju"

Telegraf 24.03.2023
Procena je da nas je 78 dana NATO agresije koštalo do 100 milijardi dolara. Nažalost, današnji dan nije nešto što se obeležava lepim povodom, ali ga moramo pomenuti. Pre tačno 24 godine, 24. marta 1999, začule su se prve sirene koje su najavile… »

Precizan broj žrtava nije poznat: 24 godine od NATO bombardovanja

N1 Info 24.03.2023
Na današnji dan 1999. godine u 19 časova i 41 minut pale su prve bombe NATO pakta na ciljeve u okolini Prištine čime je počelo bombardovanje 19 zemalja na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Precizan broj poginulih do danas nije utvrđen, a procene idu od… »

Katastrofalne i gotovo nemerljive ekonomske posledice NATO bombardovanja

RTV 24.03.2023
BEOGRAD - NATO bombardovanje pre 24 godine ostavilo je nemerljive ekonomske posledice na Srbiju, koje je teško precizno izračunati ako se uzmu u obzir i indirektna šteta, loš politički imidž Srbije u to vreme, kao i zaustavljeni i trajno izgubljeni… »

Pre 24 godine počelo je NATO bombardovanje: Tačan broj žrtava i dalje nije poznat

Euronews 24.03.2023
Na današnji dan pre 24 godine počeli su vazdušni napadi NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja… »

24 godine od bombardovanja Srbije

Patak online 24.03.2023
VALJEVO- Pre 24 godine, 24. marta, je počelo bombardovanje NATO bombardovanje. Prema proceni Vlade Srbije u bombardovanju je poginulo najmanje 2.500 ljudi. Ukupna materijalna šteta procenjena je tada na 100 milijardi dolara. Bombardovanje je trajalo 78… »

Srbija danas obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji! Centralna manifestacija biće održana u Somboru

Blic 24.03.2023
U Srbiji će danas biti obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, a centralna manifestaija kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće održana u Somboru. Obeležavanju Dana sećanja, na Trgu Svetog Đođa u… »

Pre 24 godine počelo bombardovanje Jugoslavije: U NATO agresiji poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca

Kurir 24.03.2023
Danas se navršava 24 godine od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je za 11 nedelja, prema procenama različitih izvora, poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. U bombardovanju, koje je trajalo 78… »

Pre 24 godine počelo NATO bombardovanje Jugoslavije

Radio 021 24.03.2023
Danas se navršava 24 godine od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Za 11 nedelja, prema procenama različitih izvora, poginulo je oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. U bombardovanju, koje je trajalo 78 dana, teško… »

"Bili smo kao kamikaze!" ovi piloti poleteli su prvog dana NATO bombardovanja: Nalazio sam se u vatri i dimu

Mondo 24.03.2023
NATO agresija na Srbiju počela je 24. marta 1999. godine i trajala je 78 dana. NATO agresija na Srbiju počela je 24. marta 1999. godine i trajala je 78 dana. Na današnji dan pre 24 godine otpočela je agresija NATO pakta na SR Jugoslaviju. Tokom… »

Stradalo 89 nevine dece, sada bi bili u najboljim godinama: Na današnji dan 1999. počelo je NATO bombardovanje

Telegraf 24.03.2023
NATO bombardovanju prethodile su ponude međunarodne zajednice. Lestvica zahteva svakodnevno je podizana, kako bi Srbija bila optužena da nije prihvatila sporazum. Na današnji dan pre 24 godine začule su se prve sirene koje su najavile NATO agresiju na… »

Dan kada su prve NATO bombe pale na SR Jugoslaviju

RTS 24.03.2023
Na današnji dan pre 24 godine počeo je vazdušni napadi NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta… »

Ni 24 godine od NATO bombardovanja se ne zna broj žrtava

Danas 24.03.2023
Još uvek se ne zna tačan broj žrtava NATO bombardovanja 1999. godine – rečenica je kojom može da počne svaki godišnji izveštaj o 24. martu, danu kada su prve NATO bombe pale na SR Jugoslaviju. Jedino se razlikuje vreme koje je u međuvremenu… »

„NATO će polomiti zube na nama“: Kakve su bile vesti na dan kada je počelo bombardovanje Jugoslavije?

Danas 24.03.2023
Prošlo je 24 godine od početka NATO bombardovanja Jugoslavije. Povod vojne akcije bio je progon Albanaca na Kosovu koji su sprovodile bezbednosne snage Srbije. Nakon propalog pokušaja Alijanse da dobije dozvole za dejstvo od Saveta bezbednosti… »

Vučić u Somboru na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

RTV 24.03.2023
SOMBOR - U Srbiji će danas biti obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, a centralna manifestacija kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće održana u Somboru. Obeležavanju Dana sećanja, na Trgu Svetog… »

24. mart 1999. godine u 20:45. Bez prekida 78 dana.

Ozon 24.03.2023
SREMSKA MITROVICA. Pre 24 godine okončano bombardovanje Srbije. U junu se navršava 24 godina od prestanka NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije, a u martu je tačno 23. godine od početka bombardovanja. Prekidu bombardovanja prethodilo je… »

Na 24. godišnjicu početka NATO agresije, komemoracije i protestne akcije širom Srbije

Danas 24.03.2023
Na današnji dan pre 24 godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je, za 11 nedelja, po nezvaničnim izvorima poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. U bombardovanju koje je trajalo 78 dana… »

Vesti dana »