Povezane vesti

Počinje letnje računanje vremena

RTK 25.03.2023
Letnje računanje vremena počeće noćas u dva sata posle ponoći, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale. Kako se objašnjava, na osnovu Zakona o računanju vremena, vreme se 26. marta u dva sata pomera za jedan čas unapred, što znači da… »

Sat se noćas pomera unapred, pripremite se za kraće spavanje! Stručnjak otkrio koja se tajna krije iza letnjeg računanja…

U centar 25.03.2023
Prelazak na letnje računanje vremena se u Srbiji i u Evropskoj Uniji obavlja svake godine u poslednjoj nedelji marta, kada se pomeraju časovnici jedan sat unapred, tako da se ujutru kraće spava, a dan traje duže. Ova praksa je uvedena još 1916… »

Noćas počinje letnje računanje vremena

Jugmedia 25.03.2023
Letnje računanje vremena u Srbiji počinje noćas u 2 sata , kada časovnike treba pomeriti sat unapred, na 3 sata. Ove godine će letnje računanje vremena trajati do 29. oktobra. U Srbiji, odnosno tadašnjoj Jugoslaviji, letnje računanje vremena… »

Ovog vikenda pomeramo kazaljke – letnje računanje vremena

Niške vesti 25.03.2023
Po Zakonu, letnje računanje vremena u ovoj godini počinje u subotu 26. marta u 2 sata posle ponoći, kada će se kazaljke pomeriti na 3 sata. Letnje računanje vremena trajaće do 29. oktobra ( poslednjeg vikenda u oktobru) kada se kazaljka vraća sat… »

Sutra počinje letnje računanje vremena

Glas Šumadije 25.03.2023
Letnje računanje vremena u Srbiji počinje noćas u 2.00, kada se časovnici pomeraju sat unapred. Ove godine će letnje računanje vremena trajati do 29. oktobra. U Srbiji, odnosno tadašnjoj Jugoslaviji, letnje računanje vremena uvedeno je 27. marta… »

Noćas počinje letnje računanje vremena

Glas Zaječara 25.03.2023
Letnje računanje vremena u Srbiji počinje noćas u 2.00, kada časovnike treba pomeriti sat unapred, na 3.00. Ove godine će letnje računanje vremena trajati do 29. oktobra. U Srbiji, odnosno tadašnjoj Jugoslaviji, letnje računanje vremena uvedeno je… »

Počinje letnje računanje vremena – noćas časovnike pomeramo sat unapred

OK radio 25.03.2023
Letnje računanje vremena u ovoj godini počeće u nedelju, 26. marta, u dva sata posle ponoći, kada će se časovnici pomeriti za sat unapred. Kako se objašnjava, na osnovu Zakona o računanju vremena, vreme se u dva sata 26. marta 2023. godine pomera… »

Sat se pomera na “letnje vreme”

Ozon 25.03.2023
SREMSKA MITROVICA. Tokom noći između subote i nedelje, tačno u 2 sata iza ponoći, pomeranjem kazaljke časovnika za jedan sat unapred, počinje letnje računanje vremena. Ovo saopštava Republička direkcija za mere i dragocene metale i dodaje da će… »

Počinje LETNJE RAČUNANJE VREMENA

InfoKG 25.03.2023
Letnje računanje vremena počinje u noći između subote i nedelje, kada kazaljke sa 2 časa iza ponoći pomeramo sat unapred. Prelazak na letnje i zimsko računanje vremena prvi put je zabeleženo 1916. godine u zemljama na severu Evrope radi uštede… »

Vesti dana »