Povezane vesti

Mojoj jadranki bila sam majka samo jedan dan! Bolna ispovest Zlate o noći kada je u požaru u Rijeci poginulo 25 beba u…

Mojoj jadranki bila sam majka samo jedan dan! Bolna ispovest Zlate o noći kada je u požaru u Rijeci poginulo 25 beba u…

Kurir 28.03.2023
Dežurni doktor je rekao reči koje nikada neću zaboraviti – „nemate čemu da se nadate”. Tada smo znali da su šanse da naše bebe prežive nikakve. Ali bilo je nade. Nažalost, to se nije dogodilo. Izgubila sam je čim se rodila. Tuga je i danas… »
48: godina od dana kada su i Jugoslavija i svet zanemeli od tuge: "u sobi sam ugledao 25 mrtvih beba. Bila je to strašna…

48: godina od dana kada su i Jugoslavija i svet zanemeli od tuge: "u sobi sam ugledao 25 mrtvih beba. Bila je to strašna…

Blic 28.03.2023
"Te noći, oko tri sata mi je zvonio telefon i zvao me je dežurni lekar, da hitno dođem gore na kliniku. Odmah sam krenuo, a kad sam stigao, naišao sam na kliniku koju nisam poznavao. Potpuna tišina i mrak, jer je nestalo struje. Inače su tamo buka… »
"Bila sam joj majka samo jedan dan": Tužno sećanje na noć kada je u požaru život izgubilo 25 beba

"Bila sam joj majka samo jedan dan": Tužno sećanje na noć kada je u požaru život izgubilo 25 beba

Večernje novosti 28.03.2023
U RANO jutro 28. marta 1975. na ginekološkom odeljenju riječke bolnice "Dr Zdravko Kučić" buknuo je požar u kojem je smrtno stradalo 25 tek rođenih beba. Foto: Unsplash - Moju malenu Jadranku samo sam jednom podojila i izgubila je u stravičnoj… »
"Moju Jadranku samo jednom sam podojila i izgubila je": Noć kada je u požaru u Rijeci poginulo 25 beba

"Moju Jadranku samo jednom sam podojila i izgubila je": Noć kada je u požaru u Rijeci poginulo 25 beba

Telegraf 28.03.2023
Od 28 tek rođenih beba preživele su samo tri, dva dečaka koja su zadobila lakše povrede i devojčica koja u požaru zadobila teže povrede lica i ruku. U rano jutro 28. marta 1975. na ginekološkom odeljenju riječke bolnice "Dr Zdravko Kučić"… »

Vesti dana »