Povezane vesti

Škotske dobila novog premijera

Škotske dobila novog premijera

Insajder 28.03.2023
Hamza Jusaf danas je na glasanju u Parlamentu Škotske zvanično izabran za njenog premijera i prvi je musliman na tom mestu. "Ovo je dan ponosa za mene i moju porodicu, a nadam se da je to i dan ponosa za Škotsku, jer mnogo govori o našim vrednostima"… »
Hamza Jusaf novi premijer Škotske

Hamza Jusaf novi premijer Škotske

Radio 021 28.03.2023
Hamza Jusaf danas je na glasanju u Parlamentu Škotske zvanično izabran za njenog premijera i prvi je musliman na tom mestu. "Ovo je dan ponosa za mene i moju porodicu, a nadam se da je to i dan ponosa za Škotsku, jer mnogo govori o našim vrednostima"… »
Humza Yousaf novi premijer Škotske

Humza Yousaf novi premijer Škotske

Al Jazeera 28.03.2023
Yousaf, porijeklom iz Pakistana, izabran je u parlamentu za novog premijera, čime je postao prvi musliman koji obnaša funkciju šefa škotske vlade. Humza Yousaf, novi predsjednik Škotske nacionalne partije (SNP), izabran je u parlamentu za novog… »
Hamza Jusaf izabran za novog premijera Škotske

Hamza Jusaf izabran za novog premijera Škotske

Telegraf 28.03.2023
Humza Jusaf naslediće Nikolu Sterdžon na čelu Škotske. Humza Jusaf (37) izabran je danas za premijera Škotske pošto je juče postao lider Škotske nacionalne partije (SNP). On je na tom mestu zamenio Nikolu Sterdžon koja je na toj poziciji bila… »
Vlada Velike Britanije odbacuje poziv novog škotskog lidera za nezavisnost

Vlada Velike Britanije odbacuje poziv novog škotskog lidera za nezavisnost

Danas 27.03.2023
Vlada Velike Britanije odbacila je danas izjave o nezavisnosti Škotske koje dao upravo izabrani lider Škotske narodne partije (SNP) Humza Jusaf. Jusaf, koji bi trebalo da postane novi škotski premijer, rekao je danas u Edinburgu, pošto su saopšteni… »

Vesti dana »