Повезане вести

Премијера представе „Лаж” 1. априла у БДП-у

Премијера представе „Лаж” 1. априла у БДП-у

Политика 28.03.2023
Представа "Лаж" према тексту Флоријана Зелера, у режији Николе Љуце, биће премијерно изведена у суботу 1. априла од 19.30 на Великој сцени Београдског драмског позоришта, најавила је данас ауторска и глумачка екипа у овом театру… »
Интервју: Никола Љуца: Свако од нас се бори са сликом о себи

Интервју: Никола Љуца: Свако од нас се бори са сликом о себи

Блиц 28.03.2023
Зелер, да тако кажемо, разваљује идеју потребе за сазнањем коначне истине и проматра ситуацију у којој људи који не знају где је почетак истине, а где крај лажи - каже Никола Љуца, редитељ представе „Лаж“ чија је премијера… »
Београдска позоришта одбијала оскаровца „јер је лош писац“: Како се Тамара Крцуновић борила за Зелера

Београдска позоришта одбијала оскаровца „јер је лош писац“: Како се Тамара Крцуновић борила за Зелера

Нова 28.03.2023
Упознала сам се са Флоријаном Зелером и његовим радом још у Француској пре 20 година. Од тада сам желела да његове комаде радимо у Београду, чак сам и слала многим домаћим позориштима текстове. Читали су их и враћали ми… »
„Људи лажу од када говоре истину“: Шта кажу глумци уочи премијере комада „Лаж“

„Људи лажу од када говоре истину“: Шта кажу глумци уочи премијере комада „Лаж“

Нова 28.03.2023
Колико ми себе и најближе лажемо? Да ли то радимо из жеље да заштитимо вољену особу или да бисмо себе сачували? Ово су само нека од питања која поставља комад "Лаж" у режији Николе Љуце који ће бити премијерно изведен 1… »

Вести дана »