Povezane vesti
Ambasada SAD žali zbog neučešća svih stranaka u izborima na severu Kosova, EU poziva na dijalog
Glas Amerike 24.04.2023
Priština/Brisel/Beograd — Američka ambasada na Kosovu saopštila je da žali što sve partije nisu iskoristile pravo da učestvuju na vanrednim lokalnim izborima na severu Kosova koji su održani, kako je ukazala, u skladu sa Ustavom i zakonima… »
Hil otvorio konferenciju Američke privredne komore: Uspeh regiona zavisi od saradnje, poput projekta "Otvoreni Balkan"
RTS 24.04.2023
Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil otvorio je konferenciju Američke privredne komore u Srbiji "Regionalna ekonomska saradnja – Otvoreni Balkan: Šta privreda može da očekuje?". Naglasio je da će region uspeti u onoj meri u kojoj zemlje postignu… »
„Nadam se da su svi dobro razumeli poruku“: Gospodar severa Kosova zapretio Albancima
Nova 24.04.2023
Po završetku izbora na Severu KiM ispred Srpske liste se oglasio Milan Radoičić i poručio da srpski narod neće dozvoliti da neko ko je osvojio jedan ili dva odsto glasova vodi ove četiri opštine. Zatim je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao… »
Edita Tahiri: Nacrt Statuta ZSO mora pred Ustavni sud pre sastanka Kurtija i Vučića
Danas 24.04.2023
Bivši glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri ocenila je da nacrt Statuta Zajednice srpskih opština, na kome se, kako tvrdi, radi u tajnosti, mora da ide na ocenu Ustavnog suda pre sastanka Aljbina Kurtija i Aleksandra Vučića… »
Kurti: Spreman sam za sastanak sa Vučićem, očekujem konkretne rezultate
Insajder 24.04.2023
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da će Ohridski sporazum biti sproveden bez odlaganja i dodao kako je spreman za sastanak 2. maja s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na kojem očekuje konkretne rezultate. "Uvek sam spreman za sastanke na… »
Kurti: Spreman sam za sastanak s Vučićem i očekujem konkretne rezultate
Beta 24.04.2023
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da će Ohridski sporazum biti sproveden bez odlaganja i dodao kako je spreman za sastanak 2. maja s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na kojem očekuje konkretne rezultate. "Uvek sam spreman za sastanke na… »
Vučić ambasadoru SAD-a: Svaka ti čast, mnogo si to pametno saopštio
Novi magazin 24.04.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas u Beogradu izjave zvaničnika EU i SAD o lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, ukazujući da Zapad nije razumeo poruku srpskog naroda koji je bojkotovao glasanje. U obraćanju… »
Radio 021 24.04.2023
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je kako je spreman za sastanak 2. maja s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na kojem očekuje konkretne rezultate. "Uvek sam spreman za sastanke na visokom nivou. Naredni sastanak biće u Briselu. Trebalo bi… »
Novi magazin 24.04.2023
Kurti: U Briselu 2. maja o sprovođenju Ohridskog i Briselskog sporazuma, bez odlaganja
Euronews 24.04.2023
Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će na narednom sastanku u Briselu biti razgovarano o sprovođenju Ohridskog sporazuma, bez odlaganja. Kurti je izjavio da očekuje konkretne rezultate na narednom sastanku na najvišem nivou u Briselu koji je… »
"Očekujemo da obe strane budu dobro pripremljene": Lajčak: Glavna tema sastanka Vučića i Kurtija 2. maja biće statut ZSO i…
Blic 24.04.2023
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da će na sastanku 2. maja u Briselu, na kojem bi trebalo da učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija… »
Hil: ZSO na stolu u Briselu
Politika 24.04.2023
Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je danas da misli da će se na predstojećim razgovorima u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, najverovatnije razgovarati o predlogu za formiranje Zajednice srpskih opština na KiM. - Mislim da će… »
Ambasador SAD u Srbiji smatra da dijalogu Beograda i Prištine treba novi zamah
Slobodna Evropa 24.04.2023
Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) izjavio je 24. aprila da dijalog između Beograda i Prištine treba da dobije novi zamah. "Raduje me što planiraju da se sastanu 2. maja. Jasno je da je sada vreme za formiranje… »
Ambasador Hil: Mislim da postoji plan za 2. maj
Insajder 24.04.2023
Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da misli da će se na predstojećim razgovorima u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, najverovatnije razgovarati o predlogu za formiranje Zajednice srpskih opština na KiM. "Mislim da će na… »
Hil: Predlog za ZSO najverovatnije na agedni 2. maja u Briselu
RTV 24.04.2023
BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je danas da misli da će se na predstojećim razgovorima u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, najverovatnije razgovarati o predlogu za formiranje Zajednice srpskih opština na KiM… »
Hil: Dijalogu Beograda i Prištine je potreban novi momentum, dobro je što imaju plan za 2. maj
Beta 24.04.2023
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je dijalogu Beograda i Prištine potreban "novi momentum" i da očekuje pomak u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) nakon sastanka dve strane u Briselu 2. maja. "Jako je važno da se nastavi… »
Hil: Predlog za ZSO najverovatnije na agendi 2. maja u Briselu, bez komentara o rezultatima izbora na KiM
Euronews 24.04.2023
Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da misli da će se na predstojećim razgovorima u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, najverovatnije razgovarati o predlogu za formiranje Zajednice srpskih opština na KiM. "Mislim da će na… »
Hil: Dijalogu Beograda i Prištine je potreban novi momentum, dobro je što imaju plan za 2. maj
Danas 24.04.2023
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je dijalogu Beograda i Prištine potreban „novi momentum“ i da očekuje pomak u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) nakon sastanka dve strane u Briselu 2. maja. „Jako je važno da se… »
Hil: Predlog za ZSO najverovatnije na agendi 2. maja u Briselu
RTS 24.04.2023
Ambasador Hil: Dijalogu Beograda i Prištine je potreban novi momentum, dobro je što imaju plan za 2. maj
Kurir 24.04.2023
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je dijalogu Beograda i Prištine potreban "novi momentum" i da očekuje pomak u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) nakon sastanka dve strane u Briselu 2. maja. "Jako je važno da se nastavi… »
Šta znači reč gaulajter, koju Vučić koristi da opiše Kurtija?
Danas 24.04.2023
Proteklih nekoliko dana otkako je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a i zainteresovanoj javnosti postalo jasno da će izbori u četiri srpske opštine na severu Kosova ipak biti održani 23. aprila, on za premijera Kosova, Aljbina Kurtija, govori da… »
Vesti dana »
Trampovi ljudi: Mask zadužen za štednju, voditelj Foks njuza šef Pentagona
BBC News pre 7 satijoš 32 povezane
Otkriveno ko je muškarac nađen mrtav jutros u Beogradu: Tv zvezdu i vlasnika poznatog restorana gazda stana zatekao mrtvog na podu
Kurir pre 0 minutajoš 26 povezanih
Tramp dodelio Ilonu Masku specijalnu funkciju u vladi! Evo na kojoj poziciji će se naći najbogatiji čovek sveta
Mondo pre 4 satijoš 22 povezane