Повезане вести

Амбасада САД жали због неучешћа свих странака у изборима на северу Косова, ЕУ позива на дијалог

Амбасада САД жали због неучешћа свих странака у изборима на северу Косова, ЕУ позива на дијалог

Глас Америке 24.04.2023
Приштина/Брисел/Београд — Америчка амбасада на Косову саопштила је да жали што све партије нису искористиле право да учествују на ванредним локалним изборима на северу Косова који су одржани, како је указала, у складу са Уставом… »
Хил отворио конференцију Америчке привредне коморе: Успех региона зависи од сарадње, попут пројекта "Отворени Балкан"

Хил отворио конференцију Америчке привредне коморе: Успех региона зависи од сарадње, попут пројекта "Отворени Балкан"

РТС 24.04.2023
Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил отворио је конференцију Америчке привредне коморе у Србији "Регионална економска сарадња – Отворени Балкан: Шта привреда може да очекује?". Нагласио је да ће регион успети у оној мери у… »
„Надам се да су сви добро разумели поруку“: Господар севера Косова запретио Албанцима

„Надам се да су сви добро разумели поруку“: Господар севера Косова запретио Албанцима

Нова 24.04.2023
По завршетку избора на Северу КиМ испред Српске листе се огласио Милан Радоичић и поручио да српски народ неће дозволити да неко ко је освојио један или два одсто гласова води ове четири општине. Затим је председник Србије… »
Едита Тахири: Нацрт Статута ЗСО мора пред Уставни суд пре састанка Куртија и Вучића

Едита Тахири: Нацрт Статута ЗСО мора пред Уставни суд пре састанка Куртија и Вучића

Данас 24.04.2023
Бивши главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Едита Тахири оценила је да нацрт Статута Заједнице српских општина, на коме се, како тврди, ради у тајности, мора да иде на оцену Уставног суда пре састанка Аљбина Куртија… »
Курти: Спреман сам за састанак са Вучићем, очекујем конкретне резултате

Курти: Спреман сам за састанак са Вучићем, очекујем конкретне резултате

Инсајдер 24.04.2023
Премијер Косова Аљбин Курти рекао је да ц́е Охридски споразум бити спроведен без одлагања и додао како је спреман за састанак 2. маја с председником Србије Александром Вучићем на којем очекује конкретне резултате. "Увек сам… »
Курти: Спреман сам за састанак с Вучиц́ем и очекујем конкретне резултате

Курти: Спреман сам за састанак с Вучиц́ем и очекујем конкретне резултате

Радио 021 24.04.2023
Премијер Косова Аљбин Курти рекао је како је спреман за састанак 2. маја с председником Србије Александром Вучићем на којем очекује конкретне резултате. "Увек сам спреман за састанке на високом нивоу. Наредни састанак биц́е у… »
Вучић амбасадору САД-а: Свака ти част, много си то паметно саопштио

Вучић амбасадору САД-а: Свака ти част, много си то паметно саопштио

Нови магазин 24.04.2023
Председник Србије Александар Вучић критиковао је данас у Београду изјаве званичника ЕУ и САД о локалним изборима у четири општине на северу Косова, указујући да Запад није разумео поруку српског народа који је бојкотовао… »
Курти: У Бриселу 2. маја о спровођењу Охридског и Бриселског споразума, без одлагања

Курти: У Бриселу 2. маја о спровођењу Охридског и Бриселског споразума, без одлагања

Еуроневс 24.04.2023
Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да ће на наредном састанку у Бриселу бити разговарано о спровођењу Охридског споразума, без одлагања. Курти је изјавио да очекује конкретне резултате на наредном састанку на највишем… »
"Очекујемо да обе стране буду добро припремљене": Лајчак: Главна тема састанка Вучића и Куртија 2. маја биће статут ЗСО и…

"Очекујемо да обе стране буду добро припремљене": Лајчак: Главна тема састанка Вучића и Куртија 2. маја биће статут ЗСО и…

Блиц 24.04.2023
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да ће на састанку 2. маја у Бриселу, на којем би требало да учествују председник Србије Александар Вучић и премијер привремених… »
Амбасадор САД у Србији сматра да дијалогу Београда и Приштине треба нови замах

Амбасадор САД у Србији сматра да дијалогу Београда и Приштине треба нови замах

Слободна Европа 24.04.2023
Амбасадор Сједињених Држава у Србији Кристофер Хил (Цхристопхер Хилл) изјавио је 24. априла да дијалог између Београда и Приштине треба да добије нови замах. "Радује ме што планирају да се састану 2. маја. Јасно је да је сада… »
Амбасадор Хил: Мислим да постоји план за 2. мај

Амбасадор Хил: Мислим да постоји план за 2. мај

Инсајдер 24.04.2023
Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил рекао је да мисли да ће се на предстојећим разговорима у оквиру дијалога Београда и Приштине у Бриселу, највероватније разговарати о предлогу за формирање Заједнице српских општина на КиМ… »
Хил: Предлог за ЗСО највероватније на агедни 2. маја у Бриселу

Хил: Предлог за ЗСО највероватније на агедни 2. маја у Бриселу

РТВ 24.04.2023
БЕОГРАД - Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил рекао је данас да мисли да ће се на предстојећим разговорима у оквиру дијалога Београда и Приштине у Бриселу, највероватније разговарати о предлогу за формирање Заједнице српских… »
Хил: Дијалогу Београда и Приштине је потребан нови моментум, добро је што имају план за 2. мај

Хил: Дијалогу Београда и Приштине је потребан нови моментум, добро је што имају план за 2. мај

Бета 24.04.2023
Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил изјавио је данас да је дијалогу Београда и Приштине потребан "нови моментум" и да очекује помак у формирању Заједнице српских општина (ЗСО) након састанка две стране у Бриселу 2. маја. "Јако… »
Хил: Предлог за ЗСО највероватније на агенди 2. маја у Бриселу, без коментара о резултатима избора на КиМ

Хил: Предлог за ЗСО највероватније на агенди 2. маја у Бриселу, без коментара о резултатима избора на КиМ

Еуроневс 24.04.2023
Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил рекао је да мисли да ће се на предстојећим разговорима у оквиру дијалога Београда и Приштине у Бриселу, највероватније разговарати о предлогу за формирање Заједнице српских општина на КиМ… »
Шта значи реч гаулајтер, коју Вучић користи да опише Куртија?

Шта значи реч гаулајтер, коју Вучић користи да опише Куртија?

Данас 24.04.2023
Протеклих неколико дана откако је председнику Србије Александру Вучићу а и заинтересованој јавности постало јасно да ће избори у четири српске општине на северу Косова ипак бити одржани 23. априла, он за премијера Косова, Аљбина… »

Вести дана »