Повезане вести

Нападач из Тексаса имао екстремистичке објаве на друштвеним мрежама

Нападач из Тексаса имао екстремистичке објаве на друштвеним мрежама

Глас Америке 08.05.2023
Федералне власти истражују да ли је нападач који је убио осморо људи у тржном центру у околини Даласа изражавао интересовање за идеологију супериорности беле расе, док настоје да утврде мотив за злочин, изјавио је за Асошијетед… »
Низ привођења због изазивања панике након трагедија: Упозорења америчких стручњака о вези мрежа и масовних убистава

Низ привођења због изазивања панике након трагедија: Упозорења америчких стручњака о вези мрежа и масовних убистава

Еуроневс 08.05.2023
У Србији су се прошле недеље догодила два масакра, а у последњих неколико дана сведочили смо вестима попут оних да је један дечак стар 13 година из Крушевца на Инстаграму објавио како и он планира да почини слично, а приведена… »
Америка: Најмање девет мртвих у пуцњави у тржном центру у Тексасу, нападач наводно имао везе са крајњом десницом

Америка: Најмање девет мртвих у пуцњави у тржном центру у Тексасу, нападач наводно имао везе са крајњом десницом

BBC News 08.05.2023
Нападач насумично пуцао по тржном центру у граду Алену, убивши најмање осам људи. Полиција га потом убила. Власти покушавају да утврде да ли је имао везе са крајњом десницом. Наоружани нападач који је убио најмање осам људи… »
Убица из тексаса био екстремни десничар? Носио ознаку "Одреда смрти", истражује се да ли је био симпатизер неонациста

Убица из тексаса био екстремни десничар? Носио ознаку "Одреда смрти", истражује се да ли је био симпатизер неонациста

Блиц 08.05.2023
Америчке федералне власти истражују да ли је нападач који је у тржном центру код Даласа убио осморо људи, међу којима су и деца, имао екстремно десничарске везе. Нападач, који је убијен на лицу места, идентификован је као… »
10 најгорих масовних пуцњава у САД у 2023: На хиљаде жртава, пуцало се у школи, тржном центру, банци

10 најгорих масовних пуцњава у САД у 2023: На хиљаде жртава, пуцало се у школи, тржном центру, банци

Телеграф 08.05.2023
Дошло је до најмање 191 пуцњаве у првих 127 дана године, а до последњег масакра дошло је у тржном центру у Тексасу, у којем је убијено деветоро људи, укључујући и осумњиченог. САД су се суочиле са више масовних пуцњава… »
Ћерка ми је послала поруку: "Тата, волим те" Монструм убио осморо у тржном центру у Тексасу

Ћерка ми је послала поруку: "Тата, волим те" Монструм убио осморо у тржном центру у Тексасу

Курир 08.05.2023
Ћерка ми је послала поруку: „Тата, волим те. Догодила се пуцњава, окружена сам полицијом. Молите се за мене.“ Тад сам појурио ка њој и видео полицајце, испричао је један од сведока. Осморо људи је убијено, а седам рањено у… »
Идентификован нападач из Тексаса: Верује се да је члан неонацистичке групе

Идентификован нападач из Тексаса: Верује се да је члан неонацистичке групе

Данас 08.05.2023
Власти Тексаса идентификовале су тешко наоружаног нападача који је убио осам људи, укључујући децу, у тржном центру у близини Даласа. Реч је о 33-годишњем Маурицију Гарсији. Он је у недељу убио осам људи у тржном центру у… »
Бајден након масовног убиства у Тексасу поново затражио од Конгреса да забрани јуришно оружје

Бајден након масовног убиства у Тексасу поново затражио од Конгреса да забрани јуришно оружје

Еуроневс 08.05.2023
Амерички председник Џозеф Бајден је, после оружаног напада током викенда у Тексасу у коме је убијено осморо људи, поновио свој позив Конгресу да забрани јуришно оружје. "Још једном тражим од Конгреса да ми пошаље закон о… »
Бајден поново затражио забрану јуришног оружја након „безумног чина насиља“

Бајден поново затражио забрану јуришног оружја након „безумног чина насиља“

Н1 Инфо 08.05.2023
Амерички председник Џозеф Бајден је, после оружаног напада током викенда у Тексасу у коме је убијено осморо људи, поновио свој позив Конгресу да забрани јуришно оружје, јавили су амерички медији. „Још једном тражим од Конгреса… »
Идентификован нападач који је убио осам људи у тржном центру у Тексасу

Идентификован нападач који је убио осам људи у тржном центру у Тексасу

Телеграф 08.05.2023
Мотив пуцњаве и даље није познат. Наоружани нападач који је убио осам људи у тржном центру у Тексасу идентификован је као Маурисија Гарсија (33), али мотив пуцњаве није познат. Он је, како се наводи, боравио у оближњем… »

Вести дана »