Повезане вести
Нападач из Тексаса имао екстремистичке објаве на друштвеним мрежама
Глас Америке 08.05.2023
Федералне власти истражују да ли је нападач који је убио осморо људи у тржном центру у околини Даласа изражавао интересовање за идеологију супериорности беле расе, док настоје да утврде мотив за злочин, изјавио је за Асошијетед… »
Низ привођења због изазивања панике након трагедија: Упозорења америчких стручњака о вези мрежа и масовних убистава
Еуроневс 08.05.2023
У Србији су се прошле недеље догодила два масакра, а у последњих неколико дана сведочили смо вестима попут оних да је један дечак стар 13 година из Крушевца на Инстаграму објавио како и он планира да почини слично, а приведена… »
Америка: Најмање девет мртвих у пуцњави у тржном центру у Тексасу, нападач наводно имао везе са крајњом десницом
BBC News 08.05.2023
Нападач насумично пуцао по тржном центру у граду Алену, убивши најмање осам људи. Полиција га потом убила. Власти покушавају да утврде да ли је имао везе са крајњом десницом. Наоружани нападач који је убио најмање осам људи… »
Убица из тексаса био екстремни десничар? Носио ознаку "Одреда смрти", истражује се да ли је био симпатизер неонациста
Блиц 08.05.2023
Америчке федералне власти истражују да ли је нападач који је у тржном центру код Даласа убио осморо људи, међу којима су и деца, имао екстремно десничарске везе. Нападач, који је убијен на лицу места, идентификован је као… »
10 најгорих масовних пуцњава у САД у 2023: На хиљаде жртава, пуцало се у школи, тржном центру, банци
Телеграф 08.05.2023
Дошло је до најмање 191 пуцњаве у првих 127 дана године, а до последњег масакра дошло је у тржном центру у Тексасу, у којем је убијено деветоро људи, укључујући и осумњиченог. САД су се суочиле са више масовних пуцњава… »
Ћерка ми је послала поруку: "Тата, волим те" Монструм убио осморо у тржном центру у Тексасу
Курир 08.05.2023
Ћерка ми је послала поруку: „Тата, волим те. Догодила се пуцњава, окружена сам полицијом. Молите се за мене.“ Тад сам појурио ка њој и видео полицајце, испричао је један од сведока. Осморо људи је убијено, а седам рањено у… »
Идентификован нападач из Тексаса: Верује се да је члан неонацистичке групе
Данас 08.05.2023
Власти Тексаса идентификовале су тешко наоружаног нападача који је убио осам људи, укључујући децу, у тржном центру у близини Даласа. Реч је о 33-годишњем Маурицију Гарсији. Он је у недељу убио осам људи у тржном центру у… »
Бајден након масовног убиства у Тексасу поново затражио од Конгреса да забрани јуришно оружје
Еуроневс 08.05.2023
Амерички председник Џозеф Бајден је, после оружаног напада током викенда у Тексасу у коме је убијено осморо људи, поновио свој позив Конгресу да забрани јуришно оружје. "Још једном тражим од Конгреса да ми пошаље закон о… »
Бајден поново затражио забрану јуришног оружја након „безумног чина насиља“
Н1 Инфо 08.05.2023
Амерички председник Џозеф Бајден је, после оружаног напада током викенда у Тексасу у коме је убијено осморо људи, поновио свој позив Конгресу да забрани јуришно оружје, јавили су амерички медији. „Још једном тражим од Конгреса… »
Идентификован нападач који је убио осам људи у тржном центру у Тексасу
Телеграф 08.05.2023
Мотив пуцњаве и даље није познат. Наоружани нападач који је убио осам људи у тржном центру у Тексасу идентификован је као Маурисија Гарсија (33), али мотив пуцњаве није познат. Он је, како се наводи, боравио у оближњем… »
Вести дана »
Дијана Хрка примила инфузију у болници, не одустаје од штрајка глађу
BBC News пре 58 минутајош 9 повезаних
Америка продужила Лукоилу лиценцу за пословање: Одмах се огласили, одредили су нови датум истека трансакција
Мондо пре 2 сатајош 13 повезаних
Министарка Пауновић закључила бирачке спискове за изборе у општинама Сечањ, Мионица и Неготин
Данас пре 1 сатјош 7 повезаних