Повезане вести
Случај др Ранке Радуловић: Нарушено поверење у читав систем (ВИДЕО)
Инсајдер 23.05.2023
У школу је упућен тим најбољих стручњака обучених за кризне интервенције, деца ће добити адекватну психолошку подршку, у случају школе "Владислав Рибникар" систем није заказао - уверавали су нас највиши државни званичници после… »
Грујичић објаснила како је изгледала терапија са ученицима и како је психотерапеуткиња дошла у "Рибникар"
Телеграф 23.05.2023
Грујичић се осврнула и на музикотерапију коју је два дана након масовног убиства у школи са једном групом деце спровела докторка Ранка Радуловић из Клинике за психотерапију. Министарка здравља Даница Грујичић на седници… »
Пише Миљана Нешковић: Малтретирање музиком и „музичком дивом“
Нова 23.05.2023
У недељу је у Утиску недеље гостовао Слободан Негић, отац убијене Софије Негић из ОШ "Владислав Рибникар" и после његових речи је све морало да стане. Говорио је о томе како је Министарство здравља послало др Ранку Радуловић… »
Нека деца се још налазе у стању шока и неверице
Политика 23.05.2023
У овом тренутку на терапију иде 11 ученика из седмог два, у разговору за наш лист истиче др Никола Петровић, професор на Одељењу за психологију Филозофског факултета у Београду и један од координатора тима за психолошке кризне… »
Мислио сам да сам добар човек - потресно признање игора јурића: "Слободан је тихо изговарао оно што сви знамо"
Мондо 23.05.2023
Игор Јурић гостовао је са Слободаном Негићем, оцем убијене девојчице у "Утиску недеље". Игор Јурић гостовао је са Слободаном Негићем, оцем убијене девојчице у "Утиску недеље". Игор Јурић, гостовао је у "Утиску недеље" заједно… »
Ко је Ранка Радуловић – „докторка коју нико није знао“ пре трагедије у „Рибникару“?
Данас 23.05.2023
„Кад сам питао ко је др Ранка Радуловић, нико није знао“, део је потресног исказа Слободана Негића, оца девојчице убијене у школи “Владислав Рибникар” у „Утиску недеље“. Негић је, између осталог, говорио о томе да је у школу… »
Даница Грујичић о групној сеанси у "Рибникару": "Било је деце која су имала кривицу преживелих. Музика је пуштена преко…
Блиц 23.05.2023
- О томе кога ћемо послати у школу "Владислав Рибникар" одлучивали су директорка Института за ментално здравље Милица Пејић, која је првих дана била лично тамо, као и професор Милан Латас. Послали смо клиничке психологе, докторе… »
Огласила се Министарка Грујичић о групној сеанси у "рибникару": "Пуштена је музика преко телефона, није било певања"
Курир 23.05.2023
БЕОГРАД - Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да је докторка Ранка Радуловић 5. маја проценила да би било добро да ђаци из београдске основне школе у којој се два дана пре тога догодило масовно убиство, послушају… »
Грујичић: О томе да ли је била потребна музикотерапија, одлучиваће спољашњи стручни надзор
Инсајдер 23.05.2023
Министарка здравља Даница Грујичић данас је у Скупштини Србије истакла да је после масовног убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" формиран тим искусних стручњака како би се пружила психолошка помоћ свима којима је… »
Грујичић: Докторка деци пустила песму са екскурзије, није било певања у школи
Н1 Инфо 23.05.2023
Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да је др Ранка Радуловић 5. маја проценила да би било добро да ђаци из ОШ "Владислав Рибникар" чују једну народну песму коју су певали на екскурзији, али није било певања. Грујичић… »
Грујичић: Било је деце која су имала кривицу преживелих, сеанса им је помогла
Дневник 23.05.2023
БЕОГРАД: Министарка здравља Даница Грујичић данас је у Скупстини Србије истакла да је после масовног убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" формиран тим искусних стручњака како би се пружила психолошка помоћ свима којима… »
"Подела је у оку: Посматрача!" Мајка ученика из "Рибникара" о повратку у школу: Одлазак на наставу не значи претварање да се…
Блиц 23.05.2023
Јелена Радуловић, мајка ученика ОШ "Владислав Рибникар" истакла је да повратак у школу није референдумско питање и да је важно не правити поделе у томе да ли је неко за повратак у школу или не. Она је истакла да деци која желе… »
Шта ће бити са наставом у Рибникару: Део деце у клупама, без оцењивања, део родитеља и даље тражи прекид наставе
Еуроневс 23.05.2023
Настављена је настава у ОШ Владислав Рибникар у којој се пре 20 дана догодила трагедија у којој је убијено деветоро деце и чувар школе. Међутим, на часове ипак не долазе сви ђаци, јер се део родитеља противи наставку школске… »
Мајка ученице и неуропсихијатар суочили мишљења: Зашто деца из Рибникара (не)треба да се врате у школу?!
Нова 23.05.2023
Потоје очиглено две групе родитеља, они који су за то да се деца што пре врате у школу и да се врате тој свакодневној рутини и они потписници иницијативе који сматрају да би школа требало да буде завршена оног трећег маја када… »
"Морална одговорност је на носиоцима овог система" Андоновски: Постављамо нестручне људе да се сад баве децом (видео)
Курир 23.05.2023
Министарство просвете је саопштило да ученици ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару не морају присуствовати настави ако нису спремни за то, након масакра који се догодио у школи 3. маја. Просветна инспекција је проверила наводе и… »
Шта Американци раде са школама у којима је дошло до масакра?
Телеграф 23.05.2023
У једном тренутку, часови морају да се наставе, а питање које мучи све после сваке трагедије јесте да ли уопште и када школа, у којој је дошло до масакра, треба да се отвори. Након масакра у Основној школи " Владислав Рибникар"… »
Игор Јурић о Слободану Негићу: Мислио сам да сам добар човек, док нисам упознао Софијиног тату
Данас 23.05.2023
Оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић осврнуо се на недавно гостовање у емисији „Утисак недеље“ и на свом Фејсбук профилу написао да је мислио да је добар човек док није упознао Слободана Негића, оца девојчице која је 3… »
Мислио сам да сам добар човек, док нисам упознао Софијиног тату: Ни ја нисам Игор, већ Тијанин отац
Телеграф 23.05.2023
Емотиван статус Игора Јурића о Слободану Негићу, оцу девојчице Софије која је убијена у школи на Врачару. Мислио сам да сам добар човек. Док нисам упознао Софијиног тату, Слободана... Ово је само почетак статуса Игора Јурића, оца… »
Игор Јурић: Мислио сам да сам добар човек, док нисам упознао Софијиног тату
Н1 Инфо 23.05.2023
Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", написао је на свом Фејсбук профилу да је мислио да је добар човек док, гостујући у "Утиску недеље", није упознао Слободана Негића, оца девојчице која је 3. маја страдала у злочину у… »
Медији: Вучић данас с породицама жртава масакра у Младеновцу и Смедереву
Данас 23.05.2023
Председник Србије Александар Вучић разговара са породицама убијених у Младеновцу и Смедереву, преноси Б92. Подсећамо, само дан након масовне пуцњаве у Основној школи „Владислав Рибникар“, док су се грађани Србије још опорављали… »
Бизарна докторка Ранка Радуловић нуди терапију жалости због рођења мртвог детета, а све то масно наплаћује
Нова 23.05.2023
Психијатар и психотерапеут Ранка Радуловић, свега неколико дана након масовне пуцњаве у Основној школи "Владислав Рибникар", у којој је убијено 10 деце и чувар, пуштала је неким од ученика те школе крајње непримерену музику… »
„Загрлили смо се и заједно плакали, јецали и у тишини тешили један другог“: Емотивна порука Игора Јурића након емисије која је…
Нова 23.05.2023
У вероватно најпотреснијој епизоди емисије Утисак недеље, један од гостију био је Игор Јурић, оснивач фондације "Тијана Јурић", који каже да за себе да је мислио да је био добар човек, све док није упознао Слободана Негића, оца… »
Насловне стране за уторак 23. мај 2023. године
Бета 23.05.2023
Београдски дневни листови на насловним странама данашњих издања највише пишу о дешавањима након масакра у ОШ "Владислав Рибникар", припремама за велики митинг Српске напредне странке и о протесту опозиције "Србија против… »
Три опције за ђаке из "рибникара": Родитељи подељени око модела наставка школске године: "Свако од нас другачије износи и…
Блиц 23.05.2023
Након трагичног догађаја у београдској основној школи “Владислав Рибникар” када је тринаестогодишњак усмртио деветоро ђака и чувара школе, а ранио још шесторо, подељена су мишљења о томе да ли деца треба да се врате у клупе… »
Да ли директорка "Рибникара" треба да поднесе оставку? Мишљења подељена, ево шта каже Савет родитеља
Телеграф 23.05.2023
Председник Сасвета Родитеља ОШ "Владислав Рибникар" сматра да оставка не треба да буде морални чин. Републичка просветна инспекција почела је јуче ванредни инспекцији надзор над радом Основне школе "Владислав Рибникар", у којој… »
Да ли је 15 дана до краја школске године битније од психичког здравља и добробити деце: Деца из “Рибникара” се данас вратила…
Данас 22.05.2023
Повратак деце у Основну школу “Владислав Рибникар” у којој је 3. маја убијено девет ученика и чувар школе, интензивирао је дискусију око тога да ли је то у датој ситуацији најбоље решење. Претходних дана више стручњака је… »
Вести дана »
Савет ЕУ: Увоз руског гаса у земље ЕУ треба да буде забрањен од 2026.
Н1 Инфо пре 23 минутајош 83 повезане
Смрт генерала Павковића: Био је осуђен на 22 године, провео је 20 година у страном затвору, умро је после 22 дана од повратка у своју земљу
Курир пре 2 сатајош 33 повезане
Ко је био Небојша Павковић, генерал осуђен за ратне злочине на Косову
BBC News пре 6 сатијош 62 повезане