Povezane vesti

Guše se protesti na šokantan način: Izbio politički skandal zbog govora dobitnice Zlatne palme

Nova 28.05.2023
Ovo je najintimniji film koji sam napisala, i film koji je meni najbliži, rekla je sinoć Žastin Trije, tek treća žena u istoriji Kanskog filmskog festivala, koja je ovenčana Zlatnom palmom. Nije samo sineastkinja slavila trijumf u Kanu zbog filma… »

Dobitnica Zlatne palme uznemirila zvaničnike nakon govora na zatvaranja Kana: Ako od kulture pravite robu, rušite francusku…

Danas 28.05.2023
Rediteljka i scenaristkinja Žastin Triet, treća žena ovenčana kanskom Zlatnom palmom, kritički se osvrnula na situaciju u svojoj zemlji i francusku kulturnu politiku, sinoć na svečanoj ceremoniji zatvaranja 76. Kanskog festivala u Gran paleu. Za… »

Evo ko su pobednici 76. Kanskog festivala: Francuskinji uručena zlatna palma, a među njima je i jedan dvostruko nagrađivani…

Kurir 28.05.2023
Zlatna palma Kanskog festivala dodeljena je francuskoj rediteljki Žistin Trije za dramu "Anatomija jednog pada". Žistin Trije je treća nagrađena rediteljka u istoriji Kanskog festivala. Pre nje su nagradu ponele Džejn Kempion za film "Klavir" (1993)… »

Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu osvojio francuski film „Anatomija pada“

Danas 27.05.2023
Film francuske rediteljke Žistin Trie (Justine Triet) osvojio je večeras u Kanu Zlatnu palmu za najbolje ostvarenje na 76. Međunarodnom filmskom festivalu. Film „Anatomie d’une chute“ (Anatomija pada) osvojio je glavnu nagradu, dok je u trci ove… »

"Palma" za "anatomiju jednog pada": Završen 76. filmski festival u Kanu

Večernje novosti 27.05.2023
Ove godine, u Francuskoj se dogodio istorijski, jedinstven i izuzetno jak talas protesta protiv penzijske reforme. Ti protesti su negirani i suzbijani na šokantan način. I ta šema dominantne vlasti koja ima sve manje kompleksa izbija u više domena. U… »

Vesti dana »