Povezane vesti

Rusija napala ciljeve u Ukrajini sa 40 raketa i 35 dronova: Ukrajinci tvrde da su oborili više od 67 neprijateljskih…

Kurir 29.05.2023
Rusija je danas u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Ukrajinu koristeći dronove i krstareće rakete. U noći na ponedeljak 29. maja, lansirali su 40 krstarećiһ projektila, 35 jurišniһ dronova i izviđačku bespilotnu… »

Ukrajinci teško granatirali region belgoroda Ogroman stub crnog dima izlazi iz hemijske fabrike, ima povređenih, evakuišu se…

Kurir 29.05.2023
Ukrajinske snage granatirale su danas nekoliko pograničniһ naselja u ruskom pograničnom regionu Belograd, samo nekoliko dana nakon što su diverzantske grupe Rusa koje se bore protiv Putina nakratko zauzele tu teritoriju, rekao je lokalni guverner… »

RAT U UKRAJINI Šesnaesti vazdušni napad na Kijev ovog meseca, ukrajinska vojska tvrdi da je oborila 37 raketa

Euronews 29.05.2023
Rat u Ukrajini traje 460 dana. Kijev tvrdi da je u najvećem talasu ruskih vazdušnih napada na ukrajinsku prestonicu od početka rata, oboreno više od 40 ruskih dronova. S druge strane Moskva navodi da je neutralisan pokušaj napada dronovima na… »

Rusija pogodila ukrajinski vojni objekat, ponovo napala Kijev

Glas Amerike 29.05.2023
KIJEV - Eksplozije su potresle centar Kijeva u ponedeljak ujutru u novom vazdušnom napadu Rusije, samo nekoliko sati nakon što je ispalila desetine projektila i dronova na širom zemlje. Uspaničeni stanovnici, od kojih su neki u početku ignorisali… »

Rat – dan 460: Borelj: Rusija neće pregovarati dok ne pobedi; Zelenski se zahvalio američkim borcima

B92 29.05.2023
Završen je 460. dan rata u Ukrajini. Ukrajinska vojska poručuje da je spremna za dugo najavljivanu kontraofanzivu, dok je juče zabeležen najveći napad dronovima na Kijev od početka rata. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predložio je nacrt… »

NAPAD DRONOVA Novi ruski vazdušni udari na Odesu i Hmeljnicki

Dnevnik 29.05.2023
KIJEV: Rusija je nastavila noćašnji talas vazdušnih udara napadom dronova na ukrajinsku crnomorsku luku Odesa i grad Hmeljnicki na zapadu Ukrajine. U napadu dronovima oštećen je deo infrastrukture u luci Odesa koja je ključna za izvoz ukrajinskih… »

Novi ruski vazdušni udari na Kijev; Lukašenko: Nuklearnog oružja ima za sve u savezu sa Minskom i Moskvom

RTS 29.05.2023
Rat u Ukrajini – 460. dan. Vazdušna opasnost širom zemlje. Novi talas vazdušnih udara na ukrajinsku prestonicu, crnomorsku luku Odesa i grad Hmeljnicki, tvrdi Kijev. Vjačeslav Glatkov, gubernator ruske Belgorodske oblasti koja se graniči sa… »

UKRAJINSKA KRIZA Ponovo granatirana naselja u Belgorodskoj oblasti; Ukrajina uvela sankcije Iranu na 50 godina

RTV 29.05.2023
KIJEV/MOSKVA - Guverner belgorodske oblasti Vjačeslav Glatkov saopštio je da su ukrajinske snage istovremeno granatirale nekoliko pograničnih naselja. On je na Telegramu objavio da su granatirana dva industrijska objekta u gradu Šebekini, kao i da su… »

Ostaci uništenih ruskih projektila po ulicama Kijeva

Al Jazeera 29.05.2023
Rusi su tokom noći bespilotnim letjelicama napali Odesu, ukrajinsku crnomorsku luku ključnu za izvoz žitarica. Štete se sabiraju, a još je nepoznato da li napad ugrožava izvoz žitarica koje se sa drugim prehrambenim artiklima iz Ukrajine mogu… »

Rusi nastavljaju napade na Kijev - eksplozije u celom gradu, dim iznad aerodroma

Politika 29.05.2023
MOSKVA – U blizini kijevskog aerodroma Žuljani vidi se dim, dok se u centru grada čuju eksplozije, pri čemu je proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost, i aktiviran PVO sistem, preneo je danas TASS. Eksplozije su se ponovo čule danas u centru… »

Rat u Ukrajini: Najveći napad dronovima na Kijev

Vreme 29.05.2023
Evropa Na dan kada je Kijev osnovan, Rusija je izvela najveći napad dronovima do sada na ukrajinsku prestonicu. Vojska tvrdi da je PVO oborio na desetine dronova i projektila. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je da su vojnici… »

Potresni prizori iz Kijeva: Preplašena dece trče u sklonište, vrište dok sirene zavijaju (video)

Blic 29.05.2023
Rusija je u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev, odakle dolaze slike uspaničenih stanovnika kako beže u skloništa. Neki su isprva ignorisali sirene za vazdušnu uzbunu i doručkovali po lokalima, ali su… »

Iz pravca aerdroma Žuljani u Kijevu vijori se dim, eksplozije u celom gradu

RTV 29.05.2023
MOSKVA - U blizini kijevskog aerodroma Žuljani vidi se dim, dok se u centru grada čuju eksplozije, pri čemu je proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost, i aktiviran PVO sistem, preneo je danas TAS S. Eksplozije su se ponovo čule danas u centru… »

Rusija ispručila Belorusiji još jedan S-400: "Uskoro treba da stupi na borbeno dežurstvo"

Blic 29.05.2023
Rusija je isporučila Belorusiji još jedan sistem protivvazdušne odbrane S-400, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Belorusije. ''Još jedan raketni sistem S-400 stigao je u Belorusiju. Sistem uskoro treba da stupi na borbeno dežurstvo. Na… »

Ponovo eksplozije u centru Kijeva, Kličko pozvao građane da ostanu u skloništima

RTV 29.05.2023
KIJEV - Eksplozije su se ponovo čule danas u centru ukrajinske prestonice Kijev, nakon novog upozorenja o vazdušnoj opasnosti. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je došlo do eksplozija u centru Kijeva i pozvao stanovnike da ostanu u… »

Rusija isporučila Belorusiji još jedan S-400

Vesti online 29.05.2023
Rusija je isporučila Belorusiji još jedan sistem protivvazdušne odbrane S-400, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Belorusije. ”Još jedan raketni sistem S-400 stigao je u Belorusiju. Sistem uskoro treba da stupi na borbeno dežurstvo. Na… »

Ponovo eksplozije u centru Kijeva: Kličko pozvao građane da ostanu u skloništima

Telegraf 29.05.2023
Rano jutros Rusija je pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete. Eksplozije su se ponovo čule danas u centru ukrajinske prestonice Kijev, nakon novog upozorenja o vazdušnoj opasnosti. Gradonačelnik Kijeva… »

Rusija ispručila Belorusiji još jedan S-400

Politika 29.05.2023
MINSK – Rusija je isporučila Belorusiji još jedan sistem protivvazdušne odbrane S-400, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Belorusije. „Još jedan raketni sistem S-400 stigao je u Belorusiju. Sistem uskoro treba da stupi na borbeno… »

Rusija i Ukrajina: Novi talas ruskih napada, Zelenski traži sankcije Iranu na 50 godina

Danas 29.05.2023
Ukrajina se u noći između nedelje i ponedeljka našla pod još jednim talasom ruskih napada raketama i dronovima, pri čemu je većina udara usmerena na Kijev. U Kijevu nije bilo žrtava, ali su ostaci dronova oštetili zgrade i izazvali požare… »

Rusija i Ukrajina: Novi talas ruskih napada, Zelenski traži sankcije Iranu na 50 godina

Danas 29.05.2023
Ukrajina se u noći između nedelje i ponedeljka našla pod još jednim talasom ruskih napada raketama i dronovima, pri čemu je većina udara usmerena na Kijev. U Kijevu nije bilo žrtava, ali su ostaci dronova oštetili zgrade i izazvali požare… »

Nastavljen noćašnji talas udara: Eksplozije u više ukrajinskih oblasti, novi napadi na Odesu i Hmeljnicki: "Oštećen deo…

Blic 29.05.2023
Rusija je nastavila noćašnji talas vazdušnih udara napadom dronova na ukrajinsku crnomorsku luku Odesa i grad Hmeljnicki na zapadu Ukrajine. U napadu dronovima oštećen je deo infrastrukture u luci Odesa koja je ključna za izvoz ukrajinskih… »

Najjači napad ruskim dronovima od početka rata u Ukrajini: Kijev pogođen na godišnjicu osnivanja

EurActiv 29.05.2023
Ukrajinsko vazduhoplovstvo je saopštilo da je oborilo 52 od 54 bespilotne letelice koje je lansirala Rusija, nazvavši to rekordnim napadom dronovima „kamikaze" iranske proizvodnje Šahed. Kijev je pogođen, kako se čini, do sada najjačim napadom… »

Novi ruski vazdušni udari na Kijev, korišćeni dronovi i krstareće rakete

Politika 29.05.2023
KIJEV – Rusija je danas u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete. Vojna komanda u ukrajinskoj prestonici saopštila je da su ukrajinske PVO jedinice oborile više od 40… »

Novi ruski vazdušni udari na Odesu i Hmeljnicki

RTV 29.05.2023
KIJEV - Rusija je nastavila noćašnji talas vazdušnih udara napadom dronova na ukrajinsku crnomorsku luku Odesa i grad Hmeljnicki na zapadu Ukrajine. U napadu dronovima oštećen je deo infrastrukture u luci Odesa koja je ključna za izvoz ukrajinskih… »

Eksplozije u Kijevu: Putinove snage napale dronovima i krstarećim raketama, Zelenski poručio sa ulica prestonice: "Ruska…

Blic 29.05.2023
Rusija je danas u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete. Vojna komanda u ukrajinskoj prestonici saopštila je da su ukrajinske PVO jedinice oborile više od 40 projektila koje su… »

Novi udar na Kijev; Oglasio se Kličko: Teška noć

B92 29.05.2023
Kijev -- Rusija je u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete. Vojna komanda u ukrajinskoj prestonici saopštila je da su ukrajinske PVO jedinice oborile više od 40 neprijateljskih… »

Lukašenko šokirao svet: Ko želi da ima nuklearno oružje, neka se pridruži savezu Rusije i Belorusije, biće nuklearki za…

Kurir 29.05.2023
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je one koji žele da imaju nuklearno oružje da se pridruže uniji Rusije i Belorusije. "Ukoliko niko nije protiv toga da Kazaһstan i druge zemlje imaju tako bliske odnose, kao što imamo sa Ruskom… »

Novi ruski vazdušni udari na Kijev: Korišćeni dronovi i krstareće rakete, oglasio se i Kličko

Telegraf 29.05.2023
U današnjem napadu, po intenzitetu sličnom napadima izvršenim u protekla dva dana, ruska vojska je koristila kombinaciju bespilotnih letelica Šahid iranske proizvodnje i krstareće rakete. Rusija je danas u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi… »

"Ta zemlja snabdeva Rusiju vojnom opremom": Zelenski traži od ukrajinskog parlamenta da prekine sve odnose sa Iranom na 50…

Blic 29.05.2023
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je od parlamenta da prekine sve odnose sa Iranom na 50 godina, jer ta zemlja snabdeva Rusiju dronovima i drugom vojnom opremom. - Treba primeniti specijalne ekonomske i druge restriktivne mere protiv Irana… »

Vesti dana »