Повезане вести

Светски дан без дуванског дима: У Србији од рака плућа сваке године оболи 7.000 људи

Светски дан без дуванског дима: У Србији од рака плућа сваке године оболи 7.000 људи

Еуроневс 31.05.2023
Свака трећа пунолетна особа у Србији пуши, а сваки седми основац је активни пушач, показују подаци Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут". У Србији од рака плућа сваке године оболи 7.000, а битку са овом… »
Ужасна статистика! У Србији од карцинома плућа годишње оболи 7.000, а живот изгуби 5.000 људи

Ужасна статистика! У Србији од карцинома плућа годишње оболи 7.000, а живот изгуби 5.000 људи

Блиц 31.05.2023
Од карцинома плућа у Србији оболи око 7.000, а на жалост умре више од 5.000 људи, према речима лекара, то је практично на свака два сата једна особа изгуби живот. Један од најважнијих предуслова успешног лечења, је рано… »
Светски дан без дуванског дима: Рак плућа не мора да буде опасна дијагноза

Светски дан без дуванског дима: Рак плућа не мора да буде опасна дијагноза

Данас 31.05.2023
Свака трећа пунолетна особа у Србији пуши, док је сваки десети ученик активни пушач. Међутим, чак 76 одсто становништва, било да су пушачи или непушачи, изложено је диму у својој кући, подаци су последњег истраживања Института… »
Србија, здравље и меланом: „Бориш се сваки дан, желиш да га максимално искористиш" - како живе људи са најтежим обликом рака…

Србија, здравље и меланом: „Бориш се сваки дан, желиш да га максимално искористиш" - како живе људи са најтежим обликом рака…

Јужне вести 31.05.2023
БСИП/УИГ виа Гетти имагес Иако је 2015. уочила промене на младежу у пределу ребара, Катарина Чочовић им није придавала велики значај. „Породила сам се и то ми је био приоритет, али младеж је наставио да се мења, па сам посетила… »

Радио 021 31.05.2023
У Србији од меланома годишње оболи до 600 људи, а умре око трећина, подаци су Института за јавно здравље Милан Јовановић Батут. БСИП/УИГ виа Гетти имагес Иако је 2015. уочила промене на младежу у пределу ребара, Катарина… »

Вести дана »