Povezane vesti

Kfor skupio bodljikavu žicu ispred zgrade Opštine u Zvečanu, ali je ograda ostala; Na KiM stiže 500 turskih specijalaca

RTS 05.06.2023
Srbi se i danas okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije, u kojima im je onemogućen rad otkad su specijalci kosovske policije zauzeli te objekte. Pripadnici Kfora su delimično uklonili bodljikavu žicu ispred zgrade… »

Rasprava o Kosovu u britanskom parlamentu, ministar spoljnih poslova pozvao na povlačenje specijalaca

Insajder 05.06.2023
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je danas da London poziva vladu Prištine da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu Kosova, kao i novoizabrane gradonačelnike da obavljaju dužnost sa alternativnih… »

Rasprava o KiM u britanskom parlamentu, Mičel pozvao na povlačenje specijalaca

Politika 05.06.2023
LONDON – Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je danas da London poziva vladu privremenih prištinskih institucija da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu KiM, kao i novoizabrane gradonačelnike da… »

Lažno putinovo obraćanje uplašilo Ruse! Kremlj: Sve ove poruke su potpuna laž, to su hakeri uradili!

Kurir 05.06.2023
Kremlj je saopštio da je navodno obraćanje predsednika Vladimira Putina, koje se danas čulo na ruskim radio stanicama u regionima koji se graniče sa Ukrajinom, lažno i rezultat hakovanja, javile su ruske novinske agencije. - Sve ove poruke su potpuna… »

Eskobar i Lajčak u Prištini traže deeskalaciju nasilja, brzo izbore na severu Kosova i povratak dijalogu

Glas Amerike 05.06.2023
U Prištini su se u ponedeljak sastali premijer Kosova Aljbin Kurti i američki i evropski pregovarači, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak. Nakon sastanka Kurti nije davao izjave novinarima, a Lajčak je istakao kako su se pregovarači "nažalost ponovo… »

KRIZA NA KOSOVU Srbi protestuju osmi dan, Lajčak i Eskobar Kurtiju izneli tri zahteva

Euronews 05.06.2023
Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a građani se i danas okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću do ispunjenja zahteva. Jutros su se zaposleni u lokalnim samoupravama, koji ne mogu na svoja radna mesta… »

Srbi sa severa KiM: Protesti DO ISPUNjENjA ZAHTEVA

Dnevnik 05.06.2023
KOSOVSKA MITROVICA/ZVEČAN: U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi već osmi dan protestuju, tražeći da pripadnici policije napuste opštinske zgrade u koje su nasilno ušli, uvodeći albanske gradonačelnike. U… »

Lajčak i Eskobar zatražili od Kurtija smirivanje tenzija, izbore i povratak dijalogu

Slobodna Evropa 05.06.2023
Izaslanici Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Država zatražili su od kosovskog premijera smirivanje situacije na severu Kosova, održavanje novih izbora i povratak dijalogu sa Srbijom. Izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak i američki… »

EU spremna organizovati sastanak Kurtija i Vučića, kada za to bude uslova

Slobodna Evropa 05.06.2023
Evropska unija (EU) je u ponedeljak saopštila da je spremna da organizuje sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga između Kosova i Srbije, ali se, prema ocjeni Brisela, moraju stvoriti uslovi za tako nešto. "Naravno, mi smo uvijek spremni da budemo… »

Rasprava o KiM u britanskom parlamentu, Mičel pozvao na povlačenje specijalaca

RTS 05.06.2023
Državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je u britanskom parlamentu da London poziva vladu privremenih prištinskih institucija da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu KiM, kao i… »

Lajčak i Eskobar danas u Beogradu?

Telegraf 05.06.2023
Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da će Lajčak i Eskobar boraviti u ponedeljak i utorak na Kosovu i u Srbiji, kako bi se angažovali na deeskalaciji tenzija na severu Kosova. Izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak i… »

Prošao i deseti dan protesta Srba na severu Kosova i Metohije; Kfor delimično uklonio bodljikavu žicu; Lajčak i Eskobar u…

RTV 05.06.2023
ZVEČAN - Srbi su i danas protestvovali ispred zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije, zahtevajući da albanski predsednici opština i specijalci policije napuste službene objekte, i da budu oslobođeni uhapšeni Radoš Petrović i Dušan… »

Rasprava o KiM u britanskom parlamentu, Mičel pozvao na povlačenje specijalaca

RTV 05.06.2023
LONDON - Državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je danas da London poziva vladu privremenih prištinskih institucija da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu KiM, kao i novoizabrane… »

Rasprava o KiM u britanskom parlamentu, Mičel pozvao na povlačenje specijalaca

Dnevnik 05.06.2023
LONDON: Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je danas da London poziva vladu privremenih prištinskih institucija da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu KiM, kao i novoizabrane gradonačelnike da… »

Rasprava o KiM u britanskom parlamentu, London pozvao na povlačenje policije sa severa

Vesti online 05.06.2023
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je danas da London poziva vladu privremenih prištinskih institucija da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu KiM, kao i novoizabrane gradonačelnike da obavljaju… »

London Prištini: "Uklonite specijalne jedinice"

B92 05.06.2023
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel izjavio je da London poziva Prištinu da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu KiM. On je od privremenih prištinskih institucija zatražio i da novoizabrani gradonačelnici… »

Lajčak i Eskobar sastali se sa Kurtijem

RTV 05.06.2023
PRIŠTINA - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se večeras sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Prištini… »

Stano: Najvažnija je deeskalacija na Kosovu i Metohiji, pa dijalog

Politika 05.06.2023
Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je danas da je najvažniji korak deeskalacija situacije na Kosmetu, a da će specijalni izaslanici EU i Sjedinjenih Država (SAD) Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar danas i sutra tu poruku još jednom… »

U parku u južnom delu Kosovske Mitrovice cveće dizajnirano u obliku "UČK"

Dnevnik 05.06.2023
KOSOVSKA MITROVICA: U parku u južnom delu Kosovske Mitrovice posađeno je crveno cveće tako da obrazuje natpis "UČK", što je albanski akronim za tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK). Na fotografijama koje je danas objavio prištinski Kljan Kosova… »

Provokacija u Kosovskoj Mitrovici: Cveće dizajnirano u obliku "UČK"

B92 05.06.2023
U parku u južnom delu Kosovske Mitrovice posađeno je crveno cveće tako da obrazuje natpis "UČK". Ovo je albanski akronim za tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK). Na fotografijama koje je danas objavio prištinski Kljan Kosova vidi se kako su slova… »

Diplomatski skandal u Prištini: Kurti na fudbalskoj utakmici umesto na sastanku sa Eskobarom i Lajčakom

Kurir 05.06.2023
Sastanak premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom odložen je za pola sata, saznaje Kljan Kosova, a… »

Ambasador Nemačke u Prištini: Hitno raditi na sprovođenju ciljeva deklaracije EU27

RTV 05.06.2023
PRIŠTINA - Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode podržao je danas nastojanja specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i naveo da ''hitno treba raditi na sprovođenju ciljeva deklaracije EU27''. On je na svom nalogu… »

Mičel pred parlamentom Britanije: London podržava nove izbore na Severu Kosova i formiranje ZSO

Euronews 05.06.2023
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Endru Mičel poručio je danas, tokom rasprave o situaciji na Kosovu u britanskom parlamentu, da London poziva kosovsku vladu da ukloni specijalne jedinice policije iz severnih opština, a nove gradonačelnike da… »

Čitajte u “Vestima”: Hapšenja i progon nevinih

Vesti online 05.06.2023
Srbi na severu Kosova i Metohije protestuju i osmog dana ispred lokalnih samouprava, a među njihovim zahtevima je i oslobađanje Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koji su isto toliko vremena u pritvoru. Njih dvojica su u pritvoru zbog napada na… »

Povređeni italijanski vojnici prebačeni u Italiju

B92 05.06.2023
Vojnici italijanskog kontingenta Kfora koji su povređeni tokom nemira u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije prebačeni su u Italiju, saopštio je Kfor. Pored 11 italijanskih vojnika, koji su povređeni u Zvečanu 29. maja, u Italiju je… »

Sarrazin: Na protestima na Kosovu i huligani iz Srbije

Al Jazeera 05.06.2023
Specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan kaže kako je međunarodna zajednica veoma ljuta i razočarana nakon protesta u kojima su povrijeđeni demonstranti i pripadnici KFOR-a. Specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan Manuel Sarrazin… »

Stano: Najvažnije da Beograd i Priština preduzmu konkretne korake za deeskalaciju

B92 05.06.2023
Brisel -- Portparol EU Peter Stano izjavio, komentarišući situaciju na KiM, da je najvažnije da Beograd i Priština preduzmu konkretne korake za deeskalaciju situacije. On je pozvao dve strane da rade na održivom rešenju i dodao da je platforma za to… »

Povređeni italijanski vojnici prebačeni u Italiju

RTV 05.06.2023
ZVEČAN - Vojnici italijanskog kontingenta Kfora koji su povređeni tokom nemira u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije prebačeni su u Italiju, saopštio je danas Kfor. Pored 11 italijanskih vojnika, koji su povređeni u Zvečanu 29. maja, u… »

Povrijeđeni italijanski vojnici KFOR-a vratili se u Italiju

Slobodna Evropa 05.06.2023
Misija NATO-a na Kosovu, KFOR, saopštila je 5. juna da se 15 italijanskih vojnika vratilo kući na liječenje. Kako se navodi u saopštenju KFOR-a, 11 od njih povrijeđeni su tokom sukoba 29. maja u Zvečanu, dok je osmoro upućeno iz kampa Villagio… »

Zahtevi Zapada pred Srbijom i Kosovom. Šta su odgovori?

Slobodna Evropa 05.06.2023
Specijalni izaslanici Evropske unije i Sjedinjenih Država Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar) stižu u Prištinu i Beograd da bi potvrdili zahteve za hitno smirivanje tenzija na severu Kosova. Eskobar i Lajčak održaće 5. i 6. juna… »

Povređeni italijanski vojnici prebačeni u Italiju

Insajder 05.06.2023
Vojnici italijanskog kontingenta Kfora koji su povređeni tokom nemira u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije prebačeni su u Italiju, saopštio je danas Kfor. Pored 11 italijanskih vojnika, koji su povređeni u Zvečanu 29. maja, u Italiju je… »

Tursko pojačanje za KFOR

RTV 05.06.2023
BRISEL - Snagama NATO na Kosovu je danas počelo da stiže pojačanje, posle neprihvatljivog nasilja u kojem je prošle nedelje povređeno 30 pripadnika Kfora, saopštila je alijansa. Navodi se da se radi o oko 500 turskih vojnika. Generalni sekretar NATO… »

Lažno putinovo obraćanje prepalo Ruse: Kremlj: To su hakeri uradili, sve ove poruke su potpuna laž

Blic 05.06.2023
Kremlj je saopštio da je navodno obraćanje predsednika Vladimira Putina, koje se danas čulo na ruskim radio stanicama u regionima koji se graniče sa Ukrajinom, lažno i rezultat hakovanja, javile su ruske novinske agencije. - Sve ove poruke su potpuna… »

„Zvečan je večan”

Politika 05.06.2023
ZVEČAN – Maturanti osnovne škole „Vuk Karadžić” u Zvečanu izveli su danas performans ispred zgrade opštine. Oni su, noseći svoje maturske majice i zastave Srbije, recitovali stihove naših poznatih pisaca. Maturanti su raširili i transparent… »

Peter Stano: Spremni da organizujemo sastanak na visokom nivou, kada Vučić i Kurti potvrde

Danas 05.06.2023
Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je danas da je najvažniji korak deeskalacija situacije na Kosovu, a da će specijalni izaslanici EU i Sjedinjenih Država (SAD) Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar danas i sutra tu poruku još jednom… »

Vučić sutra sa Lajčakom i Eskobarom

Vesti online 05.06.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i… »

Kfor uklonio bodljikavu žicu u Zvečanu (video)

Pravda 05.06.2023
Pripadnici Kfora danas su oko podneva uklonili bodljikavu žicu na glavnom putu i prilazu opštinskoj zgradi u Zvečanu, a koja je pre sedam dana postavljena posle upada kosovskih specijalaca i nakon što su Srbi započeli mirne proteste. Okupljeni… »

Stano: Najvažnije da Beograd i Priština preduzmu konkretne korake za deeskalaciju

Vesti online 05.06.2023
Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas, komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji, da je najvažnije da Beograd i Priština preduzmu konkretne korake za deeskalaciju situacije na terenu. On je pozvao dve strane da rade na održivom… »

Psihološka operacija: Hakovani mediji, pustili u program montirano obraćanje Putina (video)

Pravda 05.06.2023
U pograničnim oblastima Rusije uz granicu sa Ukrajinom hakovane su radio stanice i emituju lažno obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina o NATO napadu i vanrednom stanju, javlja Ruskaja Vesna. Ukrajina pokušava da seje paniku kroz psihološke… »

Srbi sa severa KiM: Protesti do ispunjenja zahteva

Politika 05.06.2023
ZVEČAN – U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi već osmi dan protestuju, tražeći da pripadnici policije napuste opštinske zgrade u koje su nasilno ušli, uvodeći albanske gradonačelnike. U sve tri… »

Stano: EU spremna da sazove sastanak Vučića i Kurtija, ako se zaustavi napetost na Kosovu

Radio 021 05.06.2023
Evropska unija (EU) je spremna da sazove sastanak lidera Srbije i Kosova pod uslovom da se učine opipljivi koraci na smanjivanju zaoštravanja na Kosovu. O tome će vlade EU izvestiti specijalni izaslanici EU i SAD, Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar… »

Deseti dan zaredom protest mještana Zvečana

Al Jazeera 05.06.2023
Ispred zgrada opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić lokalni Srbi deseti dan protestiraju zbog ulaska novih gradonačelnika Albanaca u urede lokalne samouprave. U Zvečanu su se okupili uglavnom zaposleni u javnom sektoru, koji su radili u zgradi… »

KFOR uklonio deo bodljikave žice ispred zgrade Opštine Zvečan

Novi magazin 05.06.2023
Pripadnici KFOR-a uklonili su deo bodljikave žice ispred zgrade Opštine Zvečan. Uklonjen je deo bodljikave žice na ogradi koja je okrenuta prema građanima koji se okupljaju i deo sa suprotne strane od one na kojoj se građani okupljaju. Bočno od… »

Nova provokacija tzv. kosovske policije u Zvečanu, vozilom ušli u ulicu gde su okupljeni Srbi /foto/

Sputnik 05.06.2023
Pripadnici takozvane kosovske policije ponovo su provocirali okupljene Srbe u Zvečanu. Oni su vozilom ušli u ulicu u kojoj su okupljeni građani koji traže da se policija povuče iz opštinskih zgrada i gde Kfor obezbeđuje da ne dođe do kontakta… »

Nastavak protesta u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku: Srbi se deseti dan okupljaju ispred zgrada opština

Danas 05.06.2023
U tri opštine na severu Kosova, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, nastavljaju se protesti građana srpske nacionalnosti koji su nezadovoljni zbog preuzimanja objekata lokalne samouprave, nakon izbora koje su bojkotovali. Ispred zgrada opština u… »

Lajčak i Eskobar večeras sa Kurtijem, sutra sa Vučićem

Danas 05.06.2023
Premijer Kosova Aljbin Kurti primiće večeras u 20 časova izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka i američkog emisara za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, piše Kosovo online. Iz kabineta predsednika Srbije, Aleksandar Vučića… »

Nova provokacija iz Prištine: Vozilo tzv. kosovske policije upalo među Srbe tokom protesta FOTO

B92 05.06.2023
Srbi već deseti dan mirno protestuju ispred opština na severu KiM. Međutim, danas je došlo do provokacije od strane Prištine. Naime, vozilo takozvane kosovske policije uznemirilo je Srbe tako što je došlo među njih. Do ove provokacije je došlo… »

Lajčak i Eskobar danas u Prištini, sutra u Beogradu

B92 05.06.2023
Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar posetice danas Prištinu, a sutra Beograd. Portparol Evropske unije Peter Stano je izjavio da ce Lajčak i Eskobar da ponove evropske i američke… »

Turski specijalci stigli na Kosovo da pomognu Kforu

Danas 05.06.2023
Pripadnici turskog bataljona komandosa, čije je slanje zatražio NATO, stigao je na Kosovo zbog nedavnog pogoršanja bezbednosne situacije, javila je danas agencija Asošiejted pres. Tursko Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak na kojem se vidi… »

Vučić sutra sa Lajčakom i Eskobarom

Euronews 05.06.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i… »

Kfor uklanja bodljikavu žicu u Zvečanu Sa Srbima nema problema, krivi su Kurtijevi specijalci! (video)

Alo 05.06.2023
Vojnici Kfora počeli su da uklanjaju bodljikavu žicu ispred zgrade opštine u Zvečanu. Kako saznajemo, u pitanju je znak deeskalacije vojnika zapadne alijanse u Zvečanu. To potvrđuje činjenicu na koju se od početka ukazivali, a to je da Srbi i Kfor… »

Kfor delimično uklonio bodljikavu žicu u Zvečanu

RTV 05.06.2023
ZVEČAN - Pripadnici KFOR-a su delimično uklonili bodljikavu žicu ispred zgrade opštine u Zvečanu. Žica je uklonjena sa ulice koja vodi prema opštinskoj zgradi, ali je ostala sa strane, prema Domu kulture. Još uvek nije uklonjena metalna ograda… »

Tzv.Kosovska policija ušla u ulicu gde su okupljeni građani

RTV 05.06.2023
ZVEČAN - Pripadnici takozvane Kosovske policije ponovo su provocirali okupljene Srbe u Zvečanu, kada su vozilom ušli u ulicu u kojoj su okupljeni građani koji traže da se policija povuče iz opštinskih zgrada i gde KFOR obezbeđuje da ne dolazi do… »

Početak smirivanja situacije na severu Kim: Pripadnici KFOR-a uklanjaju bodljikavu žicu u Zvečanu (video)

Blic 05.06.2023
Pripadnici KFOR-a počeli su da uklanjaju bodljikavu žicu ispred opštine što je znak da se situacija na severu Kosova polako smiruje. Podsećanja radi, deeskalaciji situacije pokušaće da doprinesu specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel… »

Pripadnici Kosovske policije ubacili se među okupljene Srbe u Zvečanu

Blic 05.06.2023
Vozilo Kosovske policije ubacilo se među Srbe okupljene na mirnom protestu u Zvečanu i izazvalo uznemirenje među njima. Do ove provokacije došlo je neposredno pošto je KFOR uklonio bodljikavu žicu, što je u tom trenutku predstavljalo znak… »

Stano: Najvažnije da Beograd i Priština preduzmu konkretne korake za deeskalaciju

RTV 05.06.2023
BRISEL - Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas, komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji, da je najvažnije da Beograd i Priština preduzmu konkretne korake za deeskalaciju situacije na terenu. On je pozvao dve strane da rade na… »

KFOR uklonio deo bodljikave žice ispred zgrade Opštine Zvečan VIDEO

Nova 05.06.2023
Pripadnici KFOR-a uklonili su deo bodljikave žice ispred zgrade Opštine Zvečan, javlja dopisnik Nova.rs. Uklonjen je deo bodljikave žice na ogradi koja je okrenuta prema građanima koji se okupljaju i deo sa suprotne strane od one na kojoj se građani… »

Kfor uklonio bodljikavu žicu u Zvečanu

Danas 05.06.2023
Pripadnici Kfora danas su oko podneva uklonili bodljikavu žicu koja je pre sedam dana postavljena nakon što su kosovski specijalci upali u opštinsku zgradu u Zvečanu, a Srbi započeli mirne proteste, prenosi Kosovo online. Okupljeni građani su ovaj… »

Kfor uklonio bodljikavu žicu u Zvečanu: Znak da situacija ide u pravcu deeskalacije i smirivanja tenzija na severu KiM (foto)

Kurir 05.06.2023
Pripadnici Kfora danas su oko podneva uklonili bodljikave žicu koja je pre sedam dana postavljena nakon incidenata koji su se dogodili u blizini zgrade opštine u Zvečanu. Kfor uklanja bodljikavu žicu kao znak deeskalacije situacije u Zvečanu. To… »

Kfor delimično uklonio bodljikavu žicu u Zvečanu

Insajder 05.06.2023
Pripadnici Kfora su delimično uklonili bodljikavu žicu ispred zgrade opštine u Zvečanu. Žica je uklonjena sa ulice koja vodi prema opštinskoj zgradi, ali je ostala sa strane, prema Domu kulture. Još uvek nije uklonjena metalna ograda. Bodljikavu… »

KFOR uklonio deo bodljikave žice ispred zgrade u Zvečanu

Radio 021 05.06.2023
Pripadnici KFOR-a su delimično uklonili bodljikavu žicu ispred zgrade opštine u Zvečanu. Žica je uklonjena sa ulice koja vodi prema opštinskoj zgradi, ali je ostala sa strane, prema Domu kulture. Još uvek nije uklonjena metalna ograda. Bodljikavu… »

Provokacija kurtijeve policije Čim je Kfor uklonio žicu došli da naprave incident! (video)

Alo 05.06.2023
Nova provokacija kosovske policije u Zvečanu uznemirila je Srbe. Vozilo kosovske policije došlo među Srbe koji mirno protestuju ispred opštine u Zvečanu. Ova provokacija Albanaca uznemirila je Srbe. Nova provokacija usledila je samo sat vremena nakon… »

Provokacija kosovske policije: Vozilom došli među Srbe koji mirno protestuju i uznemirili ih

Telegraf 05.06.2023
Do ove provokacije dolazi ubrzo nakon što je Kfor uklonio bodljikavu žicu. Provokacija Kosovske policije! Njihovo vozilo došlo je među Srbe koji mirno protestuju ispred opštine, što je Srbe uznemirilo. Do ove provokacije kosovske policije dolazi… »

Srbija i Kosovo: Mirna okupljanja Srba na severu Kosova, Eskobar i Lajčak idu u Prištinu, pa u Beograd

Danas 05.06.2023
Tekst će biti ažuriran novim informacijama Dva meseca pošto su Beograd i Priština, uz posredovanje Evropske unije, dogovorili normalizaciju odnosa, na severu Kosova ponovo je buknulo, a evropske i američke diplomate iznova traže način da ugase… »

KFOR uklonio bodljikave žicu u Zvečanu: "Srbi i KFOR nemaju problem"

B92 05.06.2023
Pripadnici Kfora uklonili su bodljikavu žicu koju su postavili pre sedam dana posle nemira kod Opštine Zvečan. Ta žica je do danas razdvajala pripadnike Kfora i Srbe koji se vec danima okupljaju kod zgrade opštine, tražeci da pripadnici tzv… »

Kfor uklanja bodljikavu žicu u Zvečanu: Šta to znači?

Telegraf 05.06.2023
Kfor uklanja bodljikavu žicu u Zvečanu. Kfor uklanja bodljikavu žicu kao znak deeskalacije situacije u Zvečanu, saznaje Telegraf.rs. - To potvrđuje činjenicu na koju se od početka ukazuje, da Srbi i Kfor nemaju problem na terenu već da su problem… »

Osnovci izveli performans ispred opštine Zvečan

RTV 05.06.2023
ZVEČAN - Maturanti osnovne škole "Vuk Karadžić" u Zvečanu izveli su danas performans ispred zgrade opštine. Oni su, noseći svoje maturske majice i zastave Srbije, recitovali stihove naših poznatih pisaca. Maturanti su raširili i transparent na… »

"Međunarodna zajednica je veoma ljuta i razočarana"

B92 05.06.2023
Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Emanuel Saracin izjavio da je situacija na KiM trenutno mirna, ali i dalje izuzetno nestabilna. Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica veoma ljuta i razočarana. Saracin je za Table Berlin rekao da… »

Petković: Kurti hapsi nevine Srbe, zahtevamo hitno oslobađanje Radoša i Dušana

Kurir 05.06.2023
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da fotografije i snimci dokazuju da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni pre početka nemira u Zvečanu, i da je očigledno da premijer privremenih prištinskih institucija… »

Petković: Zahtevamo hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba

Dnevnik 05.06.2023
BEOGRAD: Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković podsetio je da je danas nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, dok su mirno sedeli ispred opštine Zvečan i od predstavnika međunarodne zajednice… »

Objavljen još jedan snimak: Lajčak, Devenport... Vidite li? VIDEO

B92 05.06.2023
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković objavio na svom Tviter nalogu video-snimak hapšenja Srba tokom nemira na severu KiM. "Očigledno je da Kurti hapsi i proganja nedužne Srbe", napisao je on, pa upitao specijalnog predstavnika EU za dijalog… »

Protesti Srba na severu KiM: Ostajemo dok zahtevi ne budu ispunjeni

Pravda 05.06.2023
U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi već osmi dan protestuju, tražeći da pripadnici policije napuste opštinske zgrade u koje su nasilno ušli, uvodeći albanske gradonačelnike. U sve tri opštine pripadnike… »

"Imamo iznutra nešto što nas jede" Rakić: Smeo bih da dam pare u kladionici da će opozicija odbiti vanredne izbore (video)

Kurir 05.06.2023
Juče je na severu Kosova i Metohije bilo mirno. Srbi se i dalje okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava, u kojima im je onemogućen rad od kada su ih zauzele specijalne jedinice takozvane kosovske policije. Oni su na bodljikavu žicu okačili… »

Očigledno je da kurti hapsi i progoni nevine Srbe Petković: Zahtevamo hitnu reakciju

Alo 05.06.2023
Oglasio se Petar Petković. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković se oglasio na Tviteru povodom hapšenja Radoša Petrovića i Dušana Obradovića. "Danas je nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana… »

Sedam dana od hapšenja Srba na Kosovu: Petković traži oslobađanje, objavio i snimak odvođenja Petrovića

Telegraf 05.06.2023
Ističe da su dvojica uhapšenih pre hapšenja mirno sedeli ispred opštine Zvečan. Povodom hapšenja na Kosovu i Metohiji od kojih je prošlo sedam dana, direktor Kancelarije za Kosovo i Methohiju Petar Petković pozvao je međunarodnu zajednicu da… »

Saracin: Međunarodna zajednica ljuta i razočarana, svako odgovoran za svoje postupke

RTV 05.06.2023
BERLIN - Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Emanuel Saracin izjavio je da je situacija na KiM trenutno mirna, ali i dalje izuzetno nestabilna, dodajući da je međunarodna zajednica veoma ljuta i razočarana. Saracin je za Table Berlin rekao… »

Petković: Zahtevamo hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba

RTV 05.06.2023
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković podsetio je da je danas nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, dok su mirno sedeli ispred opštine Zvečan i od predstavnika međunarodne zajednice… »

Srbi se i danas okupljaju ispred opštine u Zvečanu

Novi magazin 05.06.2023
Srbi se deseti dan za redom okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova, u kojima im je onemogućen rad otkad su specijalci kosovske policije zauzeli te objekte. Kfor se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim… »

"Rekao sam Kurtiju da je odgovoran za svoje postupke": Saracin o krizi na severu KiM: Nema rešenja za Kosovo dok se Srbi ne…

Blic 05.06.2023
Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Emanuel Saracin izjavio je da je situacija na KiM trenutno mirna, ali i dalje izuzetno nestabilna, dodajući da je međunarodna zajednica veoma ljuta i razočarana. Saracin je za Table Berlin rekao da… »

Lajčak i Eskobar danas u Prištini

B92 05.06.2023
Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti primiće večeras izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i američkog emisara za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara. Kako se navodi u saopštenju Kabineta premijera, sastanak Kurtija sa Lajčakom i Eskobarom održaće… »

KFOR između dve vatre Albanski policajci nastavljaju okupaciju opština, Srbi poslali jasnu poruku

Alo 05.06.2023
U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi već osmi dan protestuju, tražeći da pripadnici policije napuste opštinske zgrade u koje su nasilno ušli, uvodeći albanske gradonačelnike. U sve tri opštine pripadnike… »

Srbi sa severa KiM nastavljaju protest do ispunjenja tri zahteva

Telegraf 05.06.2023
Pripadnici specijalne policije takozvanog Kosova su i dalje raspoređeni na nekoliko mesta duž magistralnog puta od Kosovske Mitrovice do administrativnog prelaza Jarnije. U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi… »

Tri zahteva, 8 tačaka, mali i veliki signali: Eskobar i Lajčak stižu u još jednu mirovnu misiju: Šta će tražiti od…

Blic 05.06.2023
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Miroslav Lajčak i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar boraviće danas i sutra u Beogradu i Prištini. Kako je rečeno, glavni cilj zajedničke posete jeste smirivanje tenzija na… »

Deseti dan protesta na severu: KiM Srbi se i danas okupljaju ispred Opštine u Zvečanu, stigli i turski specijalci

Blic 05.06.2023
Srbi se i danas okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije u kojima im je onemogućen rad otkad su specijalci kosovske policije zauzeli te objekte. KFOR se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim… »

Srbi se okupljaju ispred opštine u Zvečanu: Prisutan i Kfor

Telegraf 05.06.2023
Zgrada opštine je i dalje opasana bodljikavom žicom, a metalna ograda deli pripadnike Kfora i okupljene građane. Radnici opštine Zvečan i ovog jutra su se simbolično upisivali u knjigu evidencije da bi na taj način iskazali da su i danas bili na… »

Srbi se i danas okupljaju ispred opštine u Zvečanu

N1 Info 05.06.2023
Srbi se deseti dan za redom okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova, u kojima im je onemogućen rad otkad su specijalci kosovske policije zauzeli te objekte. Kfor se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim… »

Srbi deseti dan ispred opština na severu KiM

B92 05.06.2023
Srbi se i danas okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije. Kfor se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu. Srbi istrajavaju na zahtevima da albanski predsednici opština ne… »

Srbi se 10. Dan okupljaju ispred Opštine u Zvečanu: Nastavlja se miran protest, noć protekla mirno

Kurir 05.06.2023
Srbi se i danas okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije u kojima im je onemogućen rad otkad su specijalci kosovske policije zauzeli te objekte. Kfor se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim… »

Vesti dana »

Na današnji dan, 10. decembar

B92 pre 55 minutajoš 1 povezana

Novi poraz rukometašica Srbije na Svetskom prvenstvu

Danas pre 20 minutajoš 1 povezana

Inter ponovo prvi, Udineze lako nadigran

Danas pre 1 satjoš 1 povezana

Šapić: Kosovu i Metohiju čuvamo mudrošću

Večernje novosti pre 4 satijoš 1 povezana