Povezane vesti

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog koji je na protestu nosio lutku

Politika 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško S., koji se sumnjiči da je na protestu „Srbija protiv nasilja” 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike… »

Optužni predlog protiv okrivljenog za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja

RTS 05.06.2023
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv M. B. (66) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja 8. maja tokom protesta "Srbija protiv nasilja"… »

MUP: Transparent s lutkom nošen na protestu, nije reč o fotomontaži

Insajder 05.06.2023
Policijski službenici u odgovoru redakciji Insajder navode da su utvrdili da je na protestu "Srbija protiv nasilja", održanom u subotu, 3. juna, ispred Narodne skupštine Republike Srbije, Boško Savković nosio transparent sa lutkom "obešenog… »

Bošku Savkoviću određen pritvor do 30 dana

Nova 05.06.2023
Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti, kada je na protestu "Srbija protiv nasilja" nosio transparent na kome je bila lutka… »

UNS: Novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor zbog lutke

Radio 021 05.06.2023
Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, potvrdila je Udruženju novinara Srbije Savkovićeva porodica. On se sumnjiči za krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti, kada je na protestu "Srbija protiv… »

UNS: Novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor do 30 dana

N1 Info 05.06.2023
Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti, kada je na protestu "Srbija protiv nasilja" nosio transparent na kome je bila lutka… »

„Sa lutkom ili bez nje – nema nikakvog krivičnog dela“: Pravnici o hapšenju Boška Savkovića zbog transparenta na…

Danas 05.06.2023
Novinaru i piscu Bošku Savkoviću (61) određen je pritvor do 30 dana, saznaje Danas. Njega su pripadnici policije i BIA uhapsili juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, noseći „obešenu… »

UNS: Novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor zbog Vučićeve lutke

Slobodna Evropa 05.06.2023
Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti na protestu "Srbija protiv nasilja" kada je nosio transparent na kome je bila lutka "obešenog… »

Saslušan učesnik protesta koji se tereti da je nosio obešenu lutku sa Vučićevim likom

Blic 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je B. S. koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Aleksandra Vučića, sa obmotanim… »

UNS: Evropski ekonomski i socijalni komitet traži da Savković bude pušten na slobodu

Novi magazin 05.06.2023
Predsednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta (EESC) Oliver Ropke i predsednik Sektora za spoljne odnose ovog savetodavnog tela Dimitris Dimitriadis osudili su hapšenje novinara Boška Savkovića za koga se sumnja da je na protestu u subotu u… »

MUP Srbije: Uhapšene četiri osobe zbog pranja novca u iznosu od 6.637.900 dinara

Danas 05.06.2023
Uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su ispostavili 28 lažnih faktura preduzeću u kojem je radio jedan od osumnjičenih i tako pribavili 6.637.900 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Uhapšeni su D. V. (36)… »

Bošku Savkoviću određen pritvor do 30 dana

Danas 05.06.2023
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana novinaru i piscu Bošku Savkoviću (61). Njega su pripadnici policije i BIA uhapsili juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, noseći „obešenu… »

Saslušan novinar Boško Savković zbog lutke „obešenog Vučića“ na protestu: Tereti se za pozivanje na nasilnu promenu…

Nova 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško Savković, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike… »

Tužilaštvo TRAŽI PRITVOR za osumnjičenog da je NA PROTESTU NOSIO LUTKU obešenog Vučića

Dnevnik 05.06.2023
BEOGRAD: U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško S., koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike… »

Tužilaštvo predložilo pritvor za čoveka koji je na protestu nosio obešenu lutku koja podseća na Vučića

Euronews 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško S, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra… »

VJT traži pritvor za Boška Savkovića

Insajder 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško S, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra… »

Saslušan Boško Savković, tereti se za pozivanje na nasilnu promenu uređenja

N1 Info 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Boško Savković, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Aleksandra Vučića… »

Povodom hapšenja Boška Savkovića oglasio se i Evropski ekonomski i socijalni komitet

Danas 05.06.2023
Povodom hapšenja novinara i pisca Boška Savkovića oglasio saopštenjem i Evropski ekonomski i socijalni komitet. „Duboko smo zabrinuti zbog nedavnih dešavanja u Srbiji gde su srpske vlasti nakon mirnih protesta u Beogradu pritvorile gospodina… »

Saslušan muškarac koji je pretio predsedniku Vučiću: Izneo odbranu, tužilaštvo traži pritvor!

Kurir 05.06.2023
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan producent B. S., koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike… »

Saslušan učesnik protesta koji je osumnjičen da je nosio obešenu lutku sa Vučićevim likom

Telegraf 05.06.2023
Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije. U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan B. S., koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023… »

Podignuta optužnica protiv Milovana Brkića: Tereti se za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Nova 05.06.2023
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milovana Brkić (66) zbog sumnje da izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Tužilaštvo je u optužnom aktu predložilo… »

Tužilaštvo traži dve godine zatvora za urednika "Tabloida" Milovana Brkića

Radio 021 05.06.2023
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu optužni predlog protiv glavnog urednika "Tabloida" Milovana Brkića (66) koji se tereti za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Tužilaštvo je predložilo sudu da ga oglasi krivim i… »

MUP potvrdio da je uhapšen čovek koji je na protestu nosio lutku Vučića sa omčom

Vesti online 05.06.2023
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i BIA, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su B. S. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ”pozivanje na nasilnu promenu… »

Uhapšeni Boško Savković prebačen u Policijsku upravu za grad Beograd

Danas 05.06.2023
Prema poslednjim saznanjima, Boško Savković, novinar i pisac kojeg su danas četvorica policajaca u civilu privela, prebačen je u Policijsku upravu za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana. Podsećanja radi, Boško je uhapšen pod sumnjom da je na… »

MUP: potvrdio: Uhapšen muškarac koji je na protestu nosio lutku Vučića sa omčom

Blic 04.06.2023
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i BIA, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su B.S. (61) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ''pozivanje na nasilnu promenu… »

MUP: Hapšenje zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uredjenja

Danas 04.06.2023
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i BIA, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su B. S. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu… »

Vesti dana »