Повезане вести

На захтев Дачића и Палме влада разрешила дужности министра Басту

На захтев Дачића и Палме влада разрешила дужности министра Басту

Политика 22.06.2023
Министар привреде Раде Баста разрешен је дужности у Влади Србије на данашњој седници, сазнаје Политика. Влада је разрешила Басту на захтев првог потпредседника владе и министра спољних послова Ивице Дачића и Драгана Марковића… »
Поднет захтев за разрешење министра Радета Басте

Поднет захтев за разрешење министра Радета Басте

Радио 021 22.06.2023
У Владу Србије стигао је захтев за разрешење министра привреде Радета Басте које је потписао председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма. Предлог је упућен премијерки Ани Брнабић која је обавестила Басту да више неће… »
Смена министра Владе Србије који тражи санкције Русији на дневном реду парламента

Смена министра Владе Србије који тражи санкције Русији на дневном реду парламента

Слободна Европа 22.06.2023
Премијерка Србије Ана Брнабић упутила је парламенту предлог за разрешење министра привреде Радета Басте на предлог коалиционих партнера Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије. Скупштина Србије је већином гласова… »
Скупштина Србије уврстила у дневни ред по хитном поступку предлог за разрешење министра привреде

Скупштина Србије уврстила у дневни ред по хитном поступку предлог за разрешење министра привреде

Телеграф 22.06.2023
Предлог упућен на предлог коалиционих партнера Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије. Председница Владе Србије Ана Брнабић саопштила је данас члановима Владе да је, на предлог коалиционих партнера Социјалистичке… »
Разрешење Басте по хитном поступку уврштено на дневни ред Скупштине Србије

Разрешење Басте по хитном поступку уврштено на дневни ред Скупштине Србије

Блиц 22.06.2023
Посланици Скупштине Србије гласали су вечерас да се по хитном поступку уврсти на дневни ред седнице Предлог разрешења министра привреде Радета Басте, који је поднела председница Владе Ана Брнабић. "За" је гласало 135 посланика… »
Предлог за смену министра Басте уврштен у дневни ред седнице Скупштине

Предлог за смену министра Басте уврштен у дневни ред седнице Скупштине

Н1 Инфо 22.06.2023
Са 135 гласова "за" Скупштина Србије је усвојила да се предлог премијерке Ане Брнабић о смени министра привреде Радета Басте уврсти у дневни ред. Након што је председник Скупштине Владимир Орлић утврдио да постоји кворум… »
Баста разговарао с Брнабић: Смењују ме јер сам тражио увођење санкција Русији

Н1 Инфо 22.06.2023
Премијерка Ана Брнабић проследила је предлог за разрешење министра привреде Радета Басте Скупштини Србије, потврдио је за Данас министар Баста. "У њихово дневно политичко блато немам намеру да улазим", рекао је министар у… »

Нови магазин 22.06.2023
Премијерка Ана Брнабић проследила је предлог за разрешење министра привреде Радета Басте Скупштини Србије, потврдио је за Данас министар Баста. "У њихово дневно политичко блато немам намеру да улазим", рекао је министар у… »
Скупштина Србије уврстила на дневни ред по хитном поступку предлог за разрешење Радета Басте

Скупштина Србије уврстила на дневни ред по хитном поступку предлог за разрешење Радета Басте

Еуроневс 22.06.2023
Скупштина Србије уврстила је у дневни ред по хитном поступку предлог за разрешење члана владе - министра привреде Радета Басте, јавља Тањуг, Претходно је за Еуроневс Србија потврђено да је премијерка Србије Ана Брнабић послала… »
Огласио се министар Раде Баста, о чијем разрешењу треба да расправља Скупштина

Огласио се министар Раде Баста, о чијем разрешењу треба да расправља Скупштина

Данас 22.06.2023
Све што сам имао да кажем о мојим бившим политичким сарадницима сам рекао, у њихово дневно политичко блато немам намеру да улазим, каже у изјави за Данас Раде Баста, министар привреде у Влади Србије, о чијем разрешењу треба да… »
У Скупштину стигао захтев Владе за разрешење министра привреде Радета Басте

РТС 22.06.2023
Влада Србије поднела је Скупштини захтев за разрешење министра привреде Радета Басте. Премијерка Ана Брнабић саопштила је члановима Владе да је, на предлог коалиционих партнера Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије… »
Смена Радета Басте уврштена у дневни ред Скупштине Србије

Смена Радета Басте уврштена у дневни ред Скупштине Србије

Инсајдер 22.06.2023
Скупштина Србије данас је по хитном поступку на предлог Владе Србије уврстила у дневни ред разрешење министра привреде Радета Басте. Предлог је уврштен на текућу седницу по хитном поступку гласовима 135 посланика. Скупштина ће… »
Влада Србије: Министар привреде Раде Баста разрешен дужности

Влада Србије: Министар привреде Раде Баста разрешен дужности

Време 22.06.2023
Политика Премијерка Ана Брнабић проследила је предлог за разрешење министра привреде Радета Басте Скупштини Србије, потврдио је данас министар Баста. Министар привреде Раде Баста разрешен је дужности у Влади Србије на данашњој… »
Прва изјава Басте за Нова.рс после одлуке да га избаце из Владе: Брнабић ми рекла да ме смењују због Руса

Прва изјава Басте за Нова.рс после одлуке да га избаце из Владе: Брнабић ми рекла да ме смењују због Руса

Нова 22.06.2023
Досадашњи министар привреде и лидер новоформираног покрета "Европски пут" Раде Баста објаснио је за Нову разлоге због којих је поднет захтев за његово разрешење. „Сада сам био код премијерке Ане Брнабић и она ми је рекла да… »
Повећан број стипендија ”Доситеја“ за најбоље студенте у Србији

Повећан број стипендија ”Доситеја“ за најбоље студенте у Србији

РТС 22.06.2023
Фонд за младе таленте Републике Србије објавио је Коначну листу добитника стипендија у оквиру Конкурса за стипендирање најбољих студената завршне године основних академских студија и студената завршне године мастер академских… »

Инсајдер 22.06.2023
Влада Србије поднела је Скупштини Србије захтев за разрешење министра привреде Радета Басте, речено је данас Тањугу у Парламенту. У Скупштину Србију, како је наведено, је стигао захтев за разрешење министра привреде. Предлог… »
Баста: Брнабић проследила Скупштини предлог за моје разрешење

Баста: Брнабић проследила Скупштини предлог за моје разрешење

Бета 22.06.2023
Председница Владе Србије Ана Брнабић проследила је Скупштини предлог за разрешење министра привреде Радета Басте Скупштини Србије. Баста је за портал листа Данас рекао да је разговарао са Брнабић која му је рекла да је то захтев… »
"Блиц" сазнаје: Брнабић поднела захтев за разрешење Басте: Палма тражи смену министра привреде, Дачић подржао

"Блиц" сазнаје: Брнабић поднела захтев за разрешење Басте: Палма тражи смену министра привреде, Дачић подржао

Блиц 22.06.2023
Премијерка Србије Ана Брнабић послала је Скупштини Србије захтев за смену министра привреде Радета Басте, потврђено је за Блиц. То је јуче затражио лидер Јединствене Србије, Драган Марковић Палма, а данас је Бастину смену подржао… »
Смењен министар Раде Баста, који се залагао за увођење санкција Русији

Смењен министар Раде Баста, који се залагао за увођење санкција Русији

Спутник 22.06.2023
Министар привреде Раде Баста, који се више пута залагао за увођење санкција Русији, разрешен је дужности у Влади Србије на данашњој седници и остало је да парламент Србије потврди ту одлуку, потврдио је Спутњику Драган… »
Смењен министар који је био за увођење санкција Русији

Смењен министар који је био за увођење санкција Русији

Блоомберг Адриа 22.06.2023
Министар привреде Раде Баста смењен је данас на седници Владе Србије. То је учињено на захтев лидера СПС Ивице Дачића и шефа ЈС Драгана Марковића Палме. То је било и очекивано будући да је Баста последњих месеци давао изјаве… »

Телеграф 22.06.2023
Предлог за разрешење упућен је из Владе на захтев лидера СПС Ивице Дачића и јединствене Србије Драгана Марковића Палме. Влада Србије поднела је Скупштини захтев за разрешење министра привреде Радета Басте, речено је данас… »

Вести дана »