Повезане вести

Стефан Арсенијевић поводом смрти Срђана Кољевића: “Остао је достојанствен и господствен и у тешким годинама“

Стефан Арсенијевић поводом смрти Срђана Кољевића: “Остао је достојанствен и господствен и у тешким годинама“

Данас 08.07.2023
Редитељ Стефан Арсенијевић, поводом смрти Срђана Кољевића, редитеља сценаристе и академског професора који је преминуо данас у 56 години каже да му је тешко да о њему говори у прошлом времену, да је Срђан био “несебичан… »
Преминуо Срђан Кољевић

Преминуо Срђан Кољевић

Политика 08.07.2023
Данас је у Београду, након дуге и храбре борбе са болешћу, преминуо Срђан Кољевић (1966), сценариста, режисер и академски професор. Осим што потписује сценарио на 15 дугометражних играних филмова, два дугометражна документарна… »
Преминуо сценариста и редитељ Срђан Кољевић

Преминуо сценариста и редитељ Срђан Кољевић

Дневник 08.07.2023
БЕОГРАД: Сценариста и редитељ Срђан Кољевић (1966-2023) преминуо је ноћас након дуге и тешке болести. Смрт Кољевића потврдила је Југословенска кинотека на својој Фејсбук страници. Срђан Кољевић је био један од… »
Преминуо Срђан Кољевић

Преминуо Срђан Кољевић

Нова 08.07.2023
Сценариста, редитељ и професор Срђан Кољевић преминуо је ноћас у 56. години, потврђено је порталу Нова.рс. Срђан Кољевић, филмски сценариста, редитељ и редовни професор на Катедри за драматургију Факултета драмских уметности… »
Арсенијевић о Срђану Кољевићу: Омиљен, топао, духовит, „један од највећих“

Арсенијевић о Срђану Кољевићу: Омиљен, топао, духовит, „један од највећих“

Н1 Инфо 08.07.2023
Цео дан ми стижу поруке од младих филмаџија из региона са којима је Срђан сарађивао. Од Словеније до Турске, од Грчке до Румуније. Желе да поделе своју тугу, наклоност и блискост које су осећали према њему, каже редитељ и… »
Отишао је млад и остаје велика туга за човеком који је имао толико тога да каже: Сећање Зеленовића на Срђана Кољевића

Отишао је млад и остаје велика туга за човеком који је имао толико тога да каже: Сећање Зеленовића на Срђана Кољевића

Нова 08.07.2023
Кад год бисмо се срели и причали, увек је у глави имао по неколико пројеката, писао је стално, хтео је да настави да снима филмове, каже за Нова.рс Радослав Зеленовић сећајући се сценаристе и редитеља Срђана Кољевића… »
„Уметник, професор, људски и професионални узор“: ФДУ се опростио од свог колеге Срђана Кољевића

„Уметник, професор, људски и професионални узор“: ФДУ се опростио од свог колеге Срђана Кољевића

Данас 08.07.2023
На сајту Факултета драмских уметности постављен је текст поводом смрти редитеља и сценаристе Срђана Кољевића који је био редовни професор ове високошколске установе. Они који су га познавали кажу да овај текст, који преносимо… »
„Имао је братски и заштитнички однос према свима нама“: Ђорђе Милосављевић поводом смрти Срђана Кољевића

„Имао је братски и заштитнички однос према свима нама“: Ђорђе Милосављевић поводом смрти Срђана Кољевића

Данас 08.07.2023
Сценариста Ђорђе Милосављевић поводом смрти Срђана Кољевића редитеља, сценаристе и академског професора с којим је сарађивао на филмовима „Небеска удица“ , „Наташа“ и серији „Беса“ каже за свог колегу и пријатеља да је био… »
Омиљен, топао, духовит, али с импозантним знањем и искуством: Стефан Арсенијевић о Срђану Кољевићу

Омиљен, топао, духовит, али с импозантним знањем и искуством: Стефан Арсенијевић о Срђану Кољевићу

Нова 08.07.2023
Цео дан ми стижу поруке од младих филмаџија из региона са којима је Срђан сарађивао. Од Словеније до Турске, од Грчке до Румуније. Желе да поделе своју тугу, наклоност и блискост које су осећали према њему, каже за Нова.рс… »
Волела сам га као свог духовног оца: Маја Тодоровић о Срђану Кољевићу

Волела сам га као свог духовног оца: Маја Тодоровић о Срђану Кољевићу

Нова 08.07.2023
Срђан је веровао у мене кад ни ја сама нисам веровала у себе. Храбрио ме је, водио ме је, научио ме је много не само о писању него и о животу, присећа се за Нова.рс драматуршкиња и сценаристкиња Маја Тодоровић, поводом одласка… »
ФДУ о Срђану Кољевићу: Неприкосновени, ненаметљиви, аутентични ауторитет

ФДУ о Срђану Кољевићу: Неприкосновени, ненаметљиви, аутентични ауторитет

Н1 Инфо 08.07.2023
Факултет драмских уметности опростио се од свог редовног професора, сценаристе и редитеља Срђана Кољевића који је синоћ преминуо у 56. години. „Синоћ, 8. јула, напустио нас је вољени и поштовани колега, редовни професор… »
Ко је био отац Срђана Кољевића: Контроверзна личност за време рата у бившој Југославији о којој је сценариста и редитељ…

Ко је био отац Срђана Кољевића: Контроверзна личност за време рата у бившој Југославији о којој је сценариста и редитељ…

Нова 08.07.2023
Срђан Кољевић, филмски сценариста, редитељ и редовни професор на Катедри за драматургију Факултета драмских уметности у Београду, који је преминуо синоћ у 56. години, потицао је из угледне породице, а отац Никола је био један… »
Колеге о Срђану Кољевићу: Огроман губитак за хумани потенцијал овог народа

Колеге о Срђану Кољевићу: Огроман губитак за хумани потенцијал овог народа

Н1 Инфо 08.07.2023
Фантастичан предавач, диван сценариста, сјајан редитељ, иза њега остаје огроман траг као аутора великог талента, прецизности и специфичног света, оцењују колеге и пријатељи поводом смрти сценаристе и редитеља Срђана… »
Преминуо Срђан Кољевић

Преминуо Срђан Кољевић

Н1 Инфо 08.07.2023
Данас је у Београду, након дуге и храбре борбе са болешћу, преминуо Срђан Кољевић (57), сценариста, режисер и академски професор. Осим што потписује сценарио на 15 дугометражних играних филмова, два дугометражна документарна… »
Срдан Голубовић поводом смрти Срђана Кољевића: „Један меланхолично духовит поглед на свет“

Срдан Голубовић поводом смрти Срђана Кољевића: „Један меланхолично духовит поглед на свет“

Данас 08.07.2023
-Мени је јако тешко да причам о Срђану објективно, као сценаристи и редитељу, као човеку који је оставио велики траг у српској, регионалној и европској кинематографији јер за мене је Срђан био пре свега близак пријатељ – каже… »
„Клопка“ је била тачка која нас је зближила: Срдан Голубовић о ненадокнадивом губитку након смрти Срђана Кољевића

„Клопка“ је била тачка која нас је зближила: Срдан Голубовић о ненадокнадивом губитку након смрти Срђана Кољевића

Нова 08.07.2023
Јако ми је тешко да говорим о Срђановом одласку, јер смо били јако блиски пријатељи, каже за Нова.рс редитељ Срдан Голубовић поводом смрти сценаристе, редитеља и професора. Срђан Кољевић, који је преминуо ноћас у 56. години… »
Стваралац раскошног дара: Ко је био Срђан Кољевић

Стваралац раскошног дара: Ко је био Срђан Кољевић

Нова 08.07.2023
"Човек по средини" што би рекао Аристотел. Увек сам се трудио да балансирам, да се суочавам са стварношћу каква она заиста јесте, без улепшавања, али опет са неком дозом хумора и аутоироније, али најважније - са надом у светлост… »
Небојша Ромчевић поводом смрти Срђана Кољевића: „Огроман губитак за хумани потенцијал овог народа“

Небојша Ромчевић поводом смрти Срђана Кољевића: „Огроман губитак за хумани потенцијал овог народа“

Данас 08.07.2023
Поводом смрти сценаристе и редитеља Срђана Кољевића који је преминуо синоћ у 56 години, његов пријатељ и колега Небојша Ромчевић, каже да ће га памтити пре свега по осмеху, као великог човека и великог борца. – Талентован… »
Срђан Кољевић се дуго борио са опаком болешћу: Требало да иде на трансплатацију јетре у Турску, колеге и породица су се…

Срђан Кољевић се дуго борио са опаком болешћу: Требало да иде на трансплатацију јетре у Турску, колеге и породица су се…

Блиц 08.07.2023
Редитељ и сценариста, Срђан Кољевић, умро је ноћас у 56. години након дуге борбе са опаком болешћу. Наиме, Срђан Кољевић се годинама борио са раком дебелог црева, који је у међувремену метастазирао и на јетру, а он је требало… »
Овако је говорио Срђан Кољевић: Дужност нам је да у тешкој стварности понудимо зрнце светлости

Овако је говорио Срђан Кољевић: Дужност нам је да у тешкој стварности понудимо зрнце светлости

Нова 08.07.2023
Сценариста, редитељ и професор Срђан Кољевић преминуо је ноћас у 56. години, потврђено је порталу Нова.рс. Срђан Кољевић, филмски сценариста, редитељ и редовни професор на Катедри за драматургију Факултета Драмских Уметности… »
Преминуо Срђан Кољевић

Преминуо Срђан Кољевић

Телеграф 08.07.2023
Дуго боловао од тешке болести, рођен је 1966. године. Сценариста, редитељ и професор Срђан Кољевић преминуо је ноћас у 56. години. Срђан Кољевић, филмски сценариста, редитељ и редовни професор на Катедри за драматургију… »

Вести дана »