Повезане вести
Холандија: Премијер Марк Руте напушта политику после избора у новембру
Радио 021 10.07.2023
Коалицина влада се распала после само годину и по дана. Тачка прелома било је питање тражилаца азила. Холандски премијер Марк Руте изјавио је да ће напустити политику после распада његове владајуће коалиције због несугласица… »
Одлазећи холандски премијер напустиће политику након парламентарних избора
Политика 10.07.2023
ХАГ – Холандски премијер Марк Руте изјавио је да ће се након парламентарних избора повући из политике. Руте, лидер конзервативне Народне партије за слободу и демократију (ВВД) и холандски премијер са најдужим стажом, предао је… »
Холандски премијер неће тражити пети мандат: Марк Руте напушта политику након избора у новембру
Блиц 10.07.2023
Холандски премијер Марк Руте изјавио је у да се неће кандидовати за пети мандат и да ће напустити холандску политику после избора у новембру. Он је у петак, 7. јула, поднео оставку свог четвртог кабинета пошто није успео да… »
Рутте напушта политику након 13 година на месту премијера Холандије
Блоомберг Адриа 10.07.2023
Холандски премијер Марк Рутте саопштио је да напушта политику након што се, због сукоба у вези са мигрантском политиком, његова коалициона влада распала. Обраћајући се холандским посланицима у Хагу у понедељак, Рутте је изјавио… »
Премијер Холандије након пада владе најавио повлачење из политике
Н1 Инфо 10.07.2023
Холандски премијер Марк Руте рекао је у понедељак да се неће кандидовати за пети мандат и да ће се након избора у новембру повући из политике. Руте је у петак поднео оставку, након што није постигнут договор о строжој… »
„Имам још енергије и идеја али“…: Холандски премијер Марк Руте напушта политику
Данас 10.07.2023
Холандски премијер Марк Руте рекао је у понедељак да ц́е напустити политику после следец́их избора, након пада његове владе прошлог петка, преноси Политицо. „У недељу сам одлучио да нец́у бити доступан као лидер ВВД на… »
Холандски премијер после оставке: Нећу се кандидовати за пети мандат
Еуроневс 10.07.2023
Холандски премијер Марк Руте, који је у петак поднео оставку, изјавио је данас да се неће кандидовати за пети мандат и да ће напустити политику после избора у новембру. Ројтерс подсећа да је Руте у петак поднео оставку током свог… »
Марк Руте најавио да се повлачи
Телеграф 10.07.2023
Руте је у петак поднео оставку током свог четвртог мандата на месту премијера, након што није успео да уведе меру о строжој имиграционој политици. Холандски премијер Марк Руте, који је у петак поднео оставку, изјавио је данас да… »
Вести дана »
Пијан тукао жену цепаницом у главу Ужас у Земуну: Ухапшен због насиља у породици
Блиц пре 7 сатијош 1 повезана
Зеленски објавио имена кандидата за новог шефа Кабинета, након оставке Андрија Јермака
Данас пре 8 сатијош 1 повезана
(Видео) Алкохол, психијатар и развод Влада из "Магла бенда" о тешком периоду кроз који је прошао: "Боже, мени ни лекови не могу да помогну, ја нисам добро и даље"
Блиц пре 7 сатијош 1 повезана
Чучковић: Нови савски мост биће 3 пута већи од старог, "кртице" за копање метроа стижу ускоро
Блиц пре 6 сатијош 1 повезана