Povezane vesti

Svetski dan stanovništva: „Koja muka vas je navela ovde", BBC u seoskim pustinjama na jugu Srbije

Svetski dan stanovništva: „Koja muka vas je navela ovde", BBC u seoskim pustinjama na jugu Srbije

Južne vesti 11.07.2023
BBC „Dobar dan, koja muka vas je navela ovde?", pita me zbunjeno muški glas. „Dobar dan, tražim selo Golešnica", odgovaram. Mršava silueta u društvu crnog psa ostavlja alat blizu prašnjavog traktora i polako mi prilazi. „Našli ste ga, ja sam… »
Svetski dan stanovništva: „Koja muka vas je navela ovde“, BBC u seoskim pustinjama na jugu Srbije

Svetski dan stanovništva: „Koja muka vas je navela ovde“, BBC u seoskim pustinjama na jugu Srbije

Danas 11.07.2023
„Dobar dan, koja muka vas je navela ovde?“, pita me zbunjeno muški glas. „Dobar dan, tražim selo Golešnica“, odgovaram. Mršava silueta u društvu crnog psa ostavlja alat blizu prašnjavog traktora i polako mi prilazi. „Našli ste ga, ja sam… »

Radio 021 11.07.2023
Prema poslednjem popisu stanovništva, u Srbiji je sve više seoskih pustinja, posebno na jugu zemlje, pa tako u selu Golešnica nema nijednog stanovnika, dok u obližnjem Manastiru živi njih četvoro. BBC „Dobar dan, koja muka vas je navela ovde?"… »

Vesti dana »