Повезане вести

Еицххорст: Спремни заштитити територијални интегритет и суверенитет БиХ

Еицххорст: Спремни заштитити територијални интегритет и суверенитет БиХ

Ал Јазеера 12.07.2023
Неприхватљив је сваки једнострани покушај подривања достигнутог, као што су неприхватљиви сви протууставни потези, рекла је директорица за Европу при Европској служби за вањске послове. Директорица за Европу при Европској… »
Додик: Увјет за деескалацију кризе одлазак страних судија из Уставног суда БиХ

Додик: Увјет за деескалацију кризе одлазак страних судија из Уставног суда БиХ

Ал Јазеера 12.07.2023
Директорица за Европу у Служби за вањске послове Европске уније Ангелина Еицххорст позвала је Додика на састанак заједно с другим челницима владајуће коалиције. Предсједник босанскохерцеговачког ентитета Република Српска Милорад… »
Стевандић: Неразумљиво да им је драже да судија буде Албанац, него Бошњак

Стевандић: Неразумљиво да им је драже да судија буде Албанац, него Бошњак

РТВ 12.07.2023
ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Источном Сарајеву да му је неразумљиво да је Бошњацима драже да судија буде Албанац, него Бошњак, из Сарајева. Стевндић је на… »
Додик: Нека Шмит проба да ме смени, ја већ имам план за то

Додик: Нека Шмит проба да ме смени, ја већ имам план за то

Н1 Инфо 12.07.2023
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС не спроводи никакве мере сецесије, али да је то могући пут, ако Босна и Херцеговина не покаже одрживост. „РС није за сукоб, ово што ми радимо је чисти политички процес… »
Додик објавио своје услове за крај кризе у БиХ: Шта тражи председник РС?

Додик објавио своје услове за крај кризе у БиХ: Шта тражи председник РС?

Данас 12.07.2023
Председник Републике Српске Милорад Додик понудио је своје услове за смиривање кризе у БиХ након што га је директорка за Европу у Европској служби за спољне послове (ЕЕАС) Ангелина Ајнхорст (Еицххорст) позвала на састанак са… »
"Као и пре 30 година, сви чекају шта ће да кажу странци" Додик поручио да за суштинску деескалацију треба повући одлуку…

"Као и пре 30 година, сви чекају шта ће да кажу странци" Додик поручио да за суштинску деескалацију треба повући одлуку…

Блиц 12.07.2023
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је на конференцији за медије у Источном Сарајеву да јутрошњи састанак с представницима „тројке“ и званичницима ЕУ, који је одржан у згради Делегације ЕУ у Сарајеву, спада у… »
Додик рекао да има план у случају његове смјене са позиције предсједника РС

Додик рекао да има план у случају његове смјене са позиције предсједника РС

Слободна Европа 12.07.2023
Предсједник Републике Српске (РС) Милорад Додик поновио је 12. јула у Источном Сарајеву да се одлуке високог представника у Босни и Херцеговини (БиХ) неће примјењивати у том ентитету. "Имам план ако тај високи представник нешто… »
Договор у Сарајеву: Три стране да доставе своје предлоге о смиривању кризе у БиХ

Договор у Сарајеву: Три стране да доставе своје предлоге о смиривању кризе у БиХ

Спутник 12.07.2023
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку у седишту Делегације ЕУ у Сарајеву договорено да „три стране“ доставе предлоге о деескалацији кризе у БиХ. Истакао је да је Српска имала на састанку… »
Србија и криза у БиХ: утабана политика балансирања

Србија и криза у БиХ: утабана политика балансирања

Дојче веле 12.07.2023
За кризу у БиХ одговорност сносе национални лидери и међународна заједница, референдум у РС је „нуклеарна опција“, а Београд наставља са политиком балансирања у односу на БиХ, оцењују аналитичари у Србији. Доношење закона… »

Вести дана »