Повезане вести

Додик представо свој план за дееаскалацију кризе у БиХ – сви да се врате на почетне позиције

Додик представо свој план за дееаскалацију кризе у БиХ – сви да се врате на почетне позиције

Радио сто плус 12.07.2023
“РС није за сукоб, ово што ми радимо је чисти политички процес, реакција на раније одлуке Уставног суда и високог представника у БиХ”, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву, после састанка представника владајуће коалиције… »
Криза у БиХ – Додик тражи повлачење последње одлуке Уставног суда, састанак три стране са предлозима у понедељак

Криза у БиХ – Додик тражи повлачење последње одлуке Уставног суда, састанак три стране са предлозима у понедељак

РТС 12.07.2023
Република Српска има план деескалације стања у Босни и Херцеговини – кључно је да се повуче последња одлука Уставног суда, тврди председник Милорад Додик. На састанку у седишту Делегације Европске уније у Сарајеву договорено… »
Додик тражи повлачење Сцхмидтових одлука, док истовремено негира његов мандат

Додик тражи повлачење Сцхмидтових одлука, док истовремено негира његов мандат

Ал Јазеера 12.07.2023
На састанку изасланице Европске уније Ангелине Еицххорст и представника владајућих странака на државном нивоу договорено је да се доставе приједлози за рјешавање кризе у БиХ. Њена посјета догађа се уочи Вијећа за стабилизацију… »
Додик: Шмит нек проба да ме смени, ја већ имам план за то

Додик: Шмит нек проба да ме смени, ја већ имам план за то

Радио 021 12.07.2023
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС не спроводи никакве мере сецесије, али да је то могући пут, ако Босна и Херцеговина не покаже одрживост. "РС није за сукоб, ово што ми радимо је чисти политички процес… »
Додик представио свој план за деескалацију кризе у БиХ - сви да се врате на почетне позиције

Додик представио свој план за деескалацију кризе у БиХ - сви да се врате на почетне позиције

Бета 12.07.2023
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС не спроводи никакве мере сецесије, али да је то могући пут, ако Босна и Херцеговина не покаже одрживост. "РС није за сукоб, ово што ми радимо је чисти политички процес… »
Додик представио свој план за деескалацију кризе у БиХ – сви да се врате на почетне позиције

Додик представио свој план за деескалацију кризе у БиХ – сви да се врате на почетне позиције

Радио сто плус 12.07.2023
Он је навео да је на том састанку предложио план за деескалазицију кризе у БиХ који подразумева да Уставни суд БиХ поништи своју одлуку о могућности одржавања пленарних седница без српских судија, потом избацивање страних… »
Додик: Нека проба Шмит да ме смени

Додик: Нека проба Шмит да ме смени

Нови магазин 12.07.2023
Европска унија неће толерисати подривање Устава БиХ, поручила Еицххорст

Европска унија неће толерисати подривање Устава БиХ, поручила Еицххорст

Слободна Европа 12.07.2023
Европска унија (ЕУ) неће толерисати једностране и противуставне потезе у Босни и Херцеговини (БиХ), поручила је 12. јула у Сарајеву директорица Службе за вањске послове ЕУ Ангелина Еицххорст, након састанка са предсједавајућом… »
Кабинет председника РС: Време ултиматума је иза нас, Додик неће подлећи уценама и претњама

Кабинет председника РС: Време ултиматума је иза нас, Додик неће подлећи уценама и претњама

Данас 11.07.2023
Из Кабинета председника Републике Српске Милорада Додика саопштили су данас да је време ултиматума прошлост и да Додик неће подлећи претњама и уценама. Ово су саопштили реагујући на позив европске парламентарке Тинеке Стрик… »

Вести дана »