Повезане вести

Хајде да разговарамо о ботовима и вештачком мењању слике политичке стварности

Хајде да разговарамо о ботовима и вештачком мењању слике политичке стварности

Еуроневс 13.07.2023
Један од корисника Твитера пре неколико дана објавио је наводни списак ботова Српске напредне странке. На њему чак 14 000 људи. Веродостојност тог списка није утврђена, међутим, поново су у фокус доспела важна питања: ко плаћа… »
Аустријски лист Дер Стандард о ситуацији у Србији: Власт користи криминалне банде да одржи своју моћ кроз страх

Аустријски лист Дер Стандард о ситуацији у Србији: Власт користи криминалне банде да одржи своју моћ кроз страх

Данас 13.07.2023
Док грађани у Србији протестују против културе насиља, на друштвеним мрежама је активна “интернет бригада” која хвали власт а вријеђа опозицију, пише Дер Стандард, а преноси сарајевски Н1. Наводи се да и сама власт у земљи… »
Да ли је и како могуће утврдити да ли СНС ботови „ботују“ током радног времена?

Да ли је и како могуће утврдити да ли СНС ботови „ботују“ током радног времена?

Данас 13.07.2023
На друштвеним мрежама током викенда освануо је наводни списак на којем је више од 14.000 „бот“ налога Српске напредне странке, са све именима и презименима људи који стоје иза њих, као и местима одакле су и линковима ка… »
Христов о кампањи "И ја сам бот": Тиме се маргинално криминална активност проглашава за легитимну

Христов о кампањи "И ја сам бот": Тиме се маргинално криминална активност проглашава за легитимну

Радио 021 13.07.2023
Откако је на друштвеним мрежама освануо наводни списак на којем је више од 14.000 бот налога СНС, напредњаци на сваки начин покушавају да санирају штету коју је та прича изазвала. Потврђене су сумње да СНС има армију плаћених… »

Вести дана »