Povezane vesti

Hajde da razgovaramo o botovima i veštačkom menjanju slike političke stvarnosti

Hajde da razgovaramo o botovima i veštačkom menjanju slike političke stvarnosti

Euronews 13.07.2023
Jedan od korisnika Tvitera pre nekoliko dana objavio je navodni spisak botova Srpske napredne stranke. Na njemu čak 14 000 ljudi. Verodostojnost tog spiska nije utvrđena, međutim, ponovo su u fokus dospela važna pitanja: ko plaća te ljude, od kojih… »
Austrijski list Der Standard o situaciji u Srbiji: Vlast koristi kriminalne bande da održi svoju moć kroz strah

Austrijski list Der Standard o situaciji u Srbiji: Vlast koristi kriminalne bande da održi svoju moć kroz strah

Danas 13.07.2023
Dok građani u Srbiji protestuju protiv kulture nasilja, na društvenim mrežama je aktivna “internet brigada” koja hvali vlast a vrijeđa opoziciju, piše Der Standard, a prenosi sarajevski N1. Navodi se da i sama vlast u zemlji često koristi… »
Da li je i kako moguće utvrditi da li SNS botovi „botuju“ tokom radnog vremena?

Da li je i kako moguće utvrditi da li SNS botovi „botuju“ tokom radnog vremena?

Danas 13.07.2023
Na društvenim mrežama tokom vikenda osvanuo je navodni spisak na kojem je više od 14.000 „bot“ naloga Srpske napredne stranke, sa sve imenima i prezimenima ljudi koji stoje iza njih, kao i mestima odakle su i linkovima ka nalozima iza kojih stoje… »
Hristov o kampanji "I ja sam bot": Time se marginalno kriminalna aktivnost proglašava za legitimnu

Hristov o kampanji "I ja sam bot": Time se marginalno kriminalna aktivnost proglašava za legitimnu

Radio 021 13.07.2023
Otkako je na društvenim mrežama osvanuo navodni spisak na kojem je više od 14.000 bot naloga SNS, naprednjaci na svaki način pokušavaju da saniraju štetu koju je ta priča izazvala. Potvrđene su sumnje da SNS ima armiju plaćenih ili ucenjenih… »

Vesti dana »