Povezane vesti

Papa Franja na udaru kritika zbog poruke mladim Rusima: Kakav je stav Vatikana prema ratu u Ukrajini?

Papa Franja na udaru kritika zbog poruke mladim Rusima: Kakav je stav Vatikana prema ratu u Ukrajini?

Euronews 05.09.2023
Papa Franja (papa Frančesko Bergoljo) nedavno je bio na udaru kritika, jer je u video-obraćanju katoličkoj omladini u Sankt Peterburgu, pozvao mlade Ruse da ne zaborave da su naslednici careva poput Katarine Druge i Petra Velikog. Problem je bio u tome… »
Papa Franja nakon kritika objasnio svoju poruku mladim Rusima: Mislio sam na kulturno nasleđe

Papa Franja nakon kritika objasnio svoju poruku mladim Rusima: Mislio sam na kulturno nasleđe

Radio 021 05.09.2023
Papa Franja je priznao da su njegovi nedavni komentari o Rusiji loše formulisani i rekao da je njegova namera bila da podseti mlade Ruse na veliko kulturno nasleđe, a ne na političko. "Nisam mislio na imperijalizam kada sam to rekao", kazao je papa… »
Papa priznao da su njegovi komentari o "velikoj Rusiji" bili loše formulisani

Papa priznao da su njegovi komentari o "velikoj Rusiji" bili loše formulisani

Telegraf 05.09.2023
"Nisam mislio na imperijalizam kada sam to rekao" Papa Franja danas je priznao da su njegovi nedavni komentari o Rusiji loše formulisani i rekao da je njegova namera bila da podseti mlade Ruse na veliko kulturno nasleđe, a ne na političko. "Nisam… »

Vesti dana »