Povezane vesti
Pič: Dodikove pretnje i opstruisanje rada visokog predstavnika u BiH imaće neizbežne posledice
Novi magazin 08.09.2023
Izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Strjuart Pič izjavio je su pretnje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika hapšenjem visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita i opstruisanje rada visokog predstavnika nezakonite, protivustavne i… »
Šmit: Neka se Dodik spremi za neugodne trenutke
Politika 08.09.2023
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit najavio je da će naredne sedmice boraviti u Republici Srpskoj, a predsedniku Srpske Miloradu Dodiku je poručio da se, kako je naveo, „spremni za neke neugodne trenutke“. „Tamo zapravo imam termine u… »
Delegacija EU: Zabrana za Šmita je još jedna provokacija
Politika 08.09.2023
Iz Delegacije EU u BiH reagovali su na najavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da je u pripremi uredba o zabrani ulaska visokog predstavnika Kristijana Šmita u Srpsku, što su ocenili kao još jednu provokaciju koja narušava ustvarni okvir… »
Stejt department o najavi uredbe o zabrani ulaska Šmita u Srpsku
Politika 08.09.2023
VAŠINGTON – Američki Stejt department osudio je danas najavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da je u pripremi uredba o hapšenju i deportaciji visokog predstavnika Kristijana Šmita ukoliko uđe na teritoriju Srpske. Portparol Stejt… »
Stejt department osudio najavu Dodika o donošenju uredbe o zabrani ulaska Kristijana Šmita u Republiku Srpsku
Euronews 08.09.2023
Američki Stejt department osudio je najavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da je u pripremi uredba o hapšenju i deportaciji visokog predstavnika Kristijana Šmita ukoliko uđe na teritoriju Srpske. Portparol Stejt departmenta Metju Miler je… »
Delegacija EU: Zabrana za Šmita je još jedna provokacija
Euronews 08.09.2023
Iz Delegacije EU u BiH reagovali su na najavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će je u pripremi uredba o zabrani ulaska visokog predstavnika Kristijana Šmita u Srpsku, što su ocenili kao još jednu provokaciju koja narušava ustvarni… »
Delegacija EU: Zabrana za Šmita je još jednna provokacija
RTV 08.09.2023
SARAJEVO - Iz Delegacije EU u BiH reagovali su na najavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će je u pripremi uredba o zabrani ulaska visokog predstavnika Kristijana Šmita u Srpsku, što su ocenili kao još jednu provokaciju koja narušava… »
Delegacija EU reagovala na Dodikove poruke Šmitu "Žalosno je što predsednik Srpske ponovo stavlja težište na podele"
Blic 08.09.2023
Najave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o dekretu kojim se sprečava ulazak Kristijana Šmita u entitet predstavlja još jednu provokaciju koja narušava ustavni okvir BiH, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH. Poručuju da takva inicijativa… »
Šmit: Dodik nema nadležnost ni ovlaštenja da naredi moje hapšenje
Novi magazin 08.09.2023
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) izjavio je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nema nadležnost i ovlašćenja da naredi njegovo hapšenje. "Zaštićen sam Bečkom diplomatskom konvencijom i samim tim uživam… »
Kancelarija EU: Najava zabrane ulaska Schmidtu u RS nova Dodikova provokacija
Slobodna Evropa 08.09.2023
Kancelarija Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini (BiH) ocenila je u petak, 8. septembra, da je najava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o zabrani ulaska visokom predstavniku Kristijanu Šmitu (Christian Schmidt) u taj entitet još jedna… »
Šmit najavio dolazak u Republiku Srpsku i poručio Dodiku da "ne tera svoje sebične ludosti"
Euronews 08.09.2023
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit najavio je da će naredne sedmice boraviti u Republici Srpskoj, a predsedniku Srpske Miloradu Dodiku je poručio da se, kako je naveo, "spremi za neke neugodne trenutke". "Tamo zapravo imam termine u narednih… »
Kristijan Šmit: Naredne nedelje idem u RS, Dodik nema nadležnost da me uhapsi
Pravda 08.09.2023
Visoki predstavnik u BiH kristijan Šmit izjavio je da će sledeće nedelje otputovati u republiku Srpsku i poručio predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da se "spremi na neke neugodne trenutke". „Tamo zapravo imam termine u narednih nekoliko… »
Šmit: Dolazim u Srpsku, neka se Dodik spremi…
Vesti online 08.09.2023
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit najavio je da će naredne nedelje boraviti u Republici Srpskoj, a predsedniku Srpske Miloradu Dodiku je poručio da se, kako je naveo, “spremi za neke neugodne trenutke”. – Tamo zapravo imam termine u… »
Šmit najavio dolazak u Srpsku i poručio da se Dodik spremi za neugodne trenutke
Sputnik 08.09.2023
Tzv. visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit najavio je da će naredne sedmice boraviti u Republici Srpskoj, a predsedniku Srpske Miloradu Dodiku je poručio da se, kako je naveo, "spremni za neke neugodne trenutke". „Tamo zapravo imam termine u… »
Šmit: Naredne nedelje idem u RS, Dodik nema nadležnost da me uhapsi
Danas 08.09.2023
Visoki predstavnik u BiH kristijan Šmit izjavio je da će sledeće nedelje otputovati u republiku Srpsku i poručio predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da se „spremi na neke neugodne trenutke“. „Tamo zapravo imam termine u narednih… »
"Ako Kristijan Šmit..." Dodik otkrio u kom slučaju će proglasiti samostalnost RS
Večernje novosti 07.09.2023
AKO Kristijan Šmit nametne Zakon o državnoj imovini, istog trenutka ćemo proglasiti samostalnost, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik novinarima u Banjaluci. Foto ohr/ V. Milošević - Trebalo je mi da izaberemo visokog predstavnika, a… »
Vesti dana »
Komšija pucao na oca i sina u Mramorku - napadač uhapšen, teško povređeni u bolnici
RTS pre 34 minutajoš 23 povezane
Erdogan pozdravio naloge za hapšenje ICC-a protiv Netanjahua i Galanta
Politika pre 1 satjoš 19 povezanih
Novi protest u Novom Sadu: “Aktiviste na slobodu, ubice u zatvor“
Vreme pre 21 minutajoš 18 povezanih