Повезане вести

Пич: Додикове претње и опструисање рада високог представника у БиХ имаће неизбежне последице

Пич: Додикове претње и опструисање рада високог представника у БиХ имаће неизбежне последице

Нови магазин 08.09.2023
Изасланик Велике Британије за Западни Балкан Стрјуарт Пич изјавио је су претње председника Републике Српске Милорада Додика хапшењем високог представника у БиХ Кристијана Шмита и опструисање рада високог представника… »
Стејт департмент о најави уредбе о забрани уласка Шмита у Српску

Стејт департмент о најави уредбе о забрани уласка Шмита у Српску

Политика 08.09.2023
ВАШИНГТОН – Амерички Стејт департмент осудио је данас најаву председника Републике Српске Милорада Додика да је у припреми уредба о хапшењу и депортацији високог представника Кристијана Шмита уколико уђе на територију Српске… »
Делегација ЕУ: Забрана за Шмита је још једна провокација

Политика 08.09.2023
Из Делегације ЕУ у БиХ реаговали су на најаву председника Републике Српске Милорада Додика да је у припреми уредба о забрани уласка високог представника Кристијана Шмита у Српску, што су оценили као још једну провокацију која… »
Шмит: Нека се Додик спреми за неугодне тренутке

Шмит: Нека се Додик спреми за неугодне тренутке

Политика 08.09.2023
Високи представник у БиХ Кристијан Шмит најавио је да ће наредне седмице боравити у Републици Српској, а председнику Српске Милораду Додику је поручио да се, како је навео, „спремни за неке неугодне тренутке“. „Тамо заправо имам… »
Стејт департмент осудио најаву Додика о доношењу уредбе о забрани уласка Кристијана Шмита у Републику Српску

Стејт департмент осудио најаву Додика о доношењу уредбе о забрани уласка Кристијана Шмита у Републику Српску

Еуроневс 08.09.2023
Амерички Стејт департмент осудио је најаву председника Републике Српске Милорада Додика да је у припреми уредба о хапшењу и депортацији високог представника Кристијана Шмита уколико уђе на територију Српске. Портпарол Стејт… »

Еуроневс 08.09.2023
Из Делегације ЕУ у БиХ реаговали су на најаву председника Републике Српске Милорада Додика да ће је у припреми уредба о забрани уласка високог представника Кристијана Шмита у Српску, што су оценили као још једну провокацију која… »
Делегација ЕУ: Забрана за Шмита је још једнна провокација

Делегација ЕУ: Забрана за Шмита је још једнна провокација

РТВ 08.09.2023
САРАЈЕВО - Из Делегације ЕУ у БиХ реаговали су на најаву председника Републике Српске Милорада Додика да ће је у припреми уредба о забрани уласка високог представника Кристијана Шмита у Српску, што су оценили као још једну… »
Делегација ЕУ реаговала на Додикове поруке Шмиту "Жалосно је што председник Српске поново ставља тежиште на поделе"

Делегација ЕУ реаговала на Додикове поруке Шмиту "Жалосно је што председник Српске поново ставља тежиште на поделе"

Блиц 08.09.2023
Најаве председника Републике Српске Милорада Додика о декрету којим се спречава улазак Кристијана Шмита у ентитет представља још једну провокацију која нарушава уставни оквир БиХ, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ. Поручују да… »
Шмит: Додик нема надлежност ни овлаштења да нареди моје хапшење

Шмит: Додик нема надлежност ни овлаштења да нареди моје хапшење

Нови магазин 08.09.2023
Високи представник у БиХ Кристијан Шмит (Цхристиан Сцхмидт) изјавио је да председник Републике Српске Милорад Додик нема надлежност и овлашћења да нареди његово хапшење. "Заштићен сам Бечком дипломатском конвенцијом и самим… »
Канцеларија ЕУ: Најава забране уласка Сцхмидту у РС нова Додикова провокација

Канцеларија ЕУ: Најава забране уласка Сцхмидту у РС нова Додикова провокација

Слободна Европа 08.09.2023
Канцеларија Европске уније (ЕУ) у Босни и Херцеговини (БиХ) оценила је у петак, 8. септембра, да је најава председника Републике Српске Милорада Додика о забрани уласка високом представнику Кристијану Шмиту (Цхристиан Сцхмидт) у… »
Шмит најавио долазак у Републику Српску и поручио Додику да "не тера своје себичне лудости"

Шмит најавио долазак у Републику Српску и поручио Додику да "не тера своје себичне лудости"

Еуроневс 08.09.2023
Високи представник у БиХ Кристијан Шмит најавио је да ће наредне седмице боравити у Републици Српској, а председнику Српске Милораду Додику је поручио да се, како је навео, "спреми за неке неугодне тренутке". "Тамо заправо имам… »
Шмит: Долазим у Српску, нека се Додик спреми…

Шмит: Долазим у Српску, нека се Додик спреми…

Вести онлине 08.09.2023
Високи представник у БиХ Кристијан Шмит најавио је да ће наредне недеље боравити у Републици Српској, а председнику Српске Милораду Додику је поручио да се, како је навео, “спреми за неке неугодне тренутке”. – Тамо заправо имам… »
Кристијан Шмит: Наредне недеље идем у РС, Додик нема надлежност да ме ухапси

Кристијан Шмит: Наредне недеље идем у РС, Додик нема надлежност да ме ухапси

Правда 08.09.2023
Високи представник у БиХ кристијан Шмит изјавио је да ће следеће недеље отпутовати у републику Српску и поручио председнику Републике Српске Милораду Додику да се "спреми на неке неугодне тренутке". „Тамо заправо имам термине у… »
Шмит најавио долазак у Српску и поручио да се Додик спреми за неугодне тренутке

Шмит најавио долазак у Српску и поручио да се Додик спреми за неугодне тренутке

Спутник 08.09.2023
Тзв. високи представник у БиХ Кристијан Шмит најавио је да ц́е наредне седмице боравити у Републици Српској, а председнику Српске Милораду Додику је поручио да се, како је навео, "спремни за неке неугодне тренутке". „Тамо заправо… »
Шмит: Наредне недеље идем у РС, Додик нема надлежност да ме ухапси

Шмит: Наредне недеље идем у РС, Додик нема надлежност да ме ухапси

Данас 08.09.2023
Високи представник у БиХ кристијан Шмит изјавио је да ће следеће недеље отпутовати у републику Српску и поручио председнику Републике Српске Милораду Додику да се „спреми на неке неугодне тренутке“. „Тамо заправо имам термине у… »
"Ако Кристијан Шмит..." Додик открио у ком случају ће прогласити самосталност РС

"Ако Кристијан Шмит..." Додик открио у ком случају ће прогласити самосталност РС

Вечерње новости 07.09.2023
АКО Кристијан Шмит наметне Закон о државној имовини, истог тренутка ћемо прогласити самосталност, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик новинарима у Бањалуци. Фото охр/ В. Милошевић - Требало је ми да изаберемо… »

Вести дана »