Povezane vesti

“Gardijan”: Rusija regrutuje Srbe za rat u Ukrajini, plan razrađen tokom leta

“Gardijan”: Rusija regrutuje Srbe za rat u Ukrajini, plan razrađen tokom leta

Vesti online 18.10.2023
Antiratni uzbunjivači objavili su spIsak koji otkriva planove Moskve da regrutuje stotine građana Srbije, kako bi ojačala svoje trupe u Ukrajini, objavio je britanski list “Gardijan”. Srbija pokušava da izbalansira istorijske veze sa Rusijom i… »
Lov na Srbe koji se bore na strani Rusije: Britanski medij o promeni odnosa Beograda i Moskve

Lov na Srbe koji se bore na strani Rusije: Britanski medij o promeni odnosa Beograda i Moskve

Pravda 18.10.2023
Iako broj do sada regrutovanih Srba nije dovoljno veliki da napravi vidljiviju promenu na bojnom polju, potezi Moskve prete da zaoštre njene odnose sa Srbijom, ocenjuje britanski medij koji od konkretnih brojki navodi listu od 13 regrutovanih Srba i… »
„Postao sam ruski vojnik, čekam da me pošalju u Ukrajinu“: Gardijan otkrio spisak Srba koji ratuju za Putina

„Postao sam ruski vojnik, čekam da me pošalju u Ukrajinu“: Gardijan otkrio spisak Srba koji ratuju za Putina

Nova 18.10.2023
Rat u Ukrajini i dalje bukti, a osim regularne ruske vojske, veliki broj plaćenika učestvuje u sukobima. Vagner je najpoznatija plaćenička grupa koja je učestvovala u krvavim borbama, a pored Rusa, nemali broj stranca odlazi u Rusiju kako bi se… »
Gardijan: Rusija regrutuje Srbe za rat u Ukrajini, plan razrađen tokom leta

Gardijan: Rusija regrutuje Srbe za rat u Ukrajini, plan razrađen tokom leta

N1 Info 18.10.2023
Antiratni uzbunjivači objavili su spsak koji otkriva planove Moskve da regrutuje stotine građana Srbije, kako bi ojačala svoje trupe u Ukrajini, objavio je britanski list Gardijan. Početkom septembra Branko se ukrcao na direktan let od Beograda do… »
Britanski Gardijan otkriva: Rusija regrutuje Srbe u želji da popuni vojne snage u Ukrajini, stotine srpskih državljana…

Britanski Gardijan otkriva: Rusija regrutuje Srbe u želji da popuni vojne snage u Ukrajini, stotine srpskih državljana…

Danas 18.10.2023
Početkom septembra Branko se ukrcao na direktan let iz Beograda za Moskvu. Posle nekoliko dana u ruskoj prestonici, Branko je sa još trojicom srpskih državljana odvezen u vojni regrutni centar u Krasnogorsku, gradu na periferiji Moskve, gde je grupa… »

Vesti dana »