Повезане вести
„Одмор башибозука” биће изложен кад стигне у Србију
Политика 11.11.2023
Ово изнимно вредно дело Паје Јовановића купљено је за колекцију нашег музеја уз подршку председника Александра Вучића, министра финансија Синише Малог и министарке културе Маје Гојковић. Јелена Медаковић, директорка Музеја града… »
Историчари уметности за Данас о томе како виде откуп слике Паје Јовановића „Одмор башибозука“ на аукцији за 304.800 фунти и…
Данас 11.11.2023
Како је Музеј града Београда откупио слику Паје Јовановића „Одмор башибозука“ у лондонском „Сотбију“, који механизам стоји иза тога када је према Закону о јавним набавкама, то јест преговарачком поступку о откупу уметничких дела… »
Директорка Музеја града Београда: „Одмор башибозука“ Паје Јовановића биће изложен чим стигне у Србију
Нова 11.11.2023
Директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић изјавила је да ће дело "Одмор башибозука" сликара Паје Јовановића, коју је тај Музеј откупио на аукцији у Лондону, бити изложено чим стигне у Србију. Медаковић је за данашњу… »
Вучић о слици Паје Јовановића: Наложио сам да нађу новац да купе дело, а наредне године за те намене од десет до 30 милиона…
Курир 11.11.2023
Ремек-дело Паје Јовановића (1859-1957) враћа се у Србију. Слику "Одмор башибозука" купио је на аукцији куће "Сотби" из Лондона за 304.800 фунти (350.000 евра) Музеј града Београда, који чува дела и легат нашег великог уметника… »
„Рекао сам нађите начин“: Вучић најавио десетине милиона евра за враћање уметнина у Србију
Н1 Инфо 11.11.2023
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће од следеће године Србија улагати од 10 до 30 милиона евра у враћање артефаката у Србију. „Ми смо сад купили на аукцији не знам колико и издвојили стотине хиљада евра. Питали… »
Вучић о слици Паје Јовановића: Рекао сам да нађу начин и да плате колико треба за „Одмор башибозука“
Данас 10.11.2023
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је слика Паје Јовановића „Одмор башибозука“ откупљена на аукцији у лондонском Содбију за 304.800 фунти, по његовом налогу. Вучић је за телевизију Хепи у Паризу рекао да је… »
Вести дана »

(Мапе): Пред нама је последњи тропски викенд у септембру, следи драстично захлађење са пљусковима: Јутарња само 2 степена!
Блиц пре 1 сатјош 11 повезаних

Русија одбацила оптужбе Естоније: Наши МиГ-ови нису нарушили границе ниједне државе
Спутник пре 1 сатјош 13 повезаних

Важно за грађане! Измене у саобраћају због одржавања војне параде "Снага јединства 2025": Скраћене трасе и нови термини полазака, ово је детаљан списак
Курир пре 58 минутајош 11 повезаних