Povezane vesti
„Odmor bašibozuka” biće izložen kad stigne u Srbiju
Politika 11.11.2023
Ovo iznimno vredno delo Paje Jovanovića kupljeno je za kolekciju našeg muzeja uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog i ministarke kulture Maje Gojković. Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda, potvrdila je u… »
Istoričari umetnosti za Danas o tome kako vide otkup slike Paje Jovanovića „Odmor bašibozuka“ na aukciji za 304.800 funti i…
Danas 11.11.2023
Kako je Muzej grada Beograda otkupio sliku Paje Jovanovića „Odmor bašibozuka“ u londonskom „Sotbiju“, koji mehanizam stoji iza toga kada je prema Zakonu o javnim nabavkama, to jest pregovaračkom postupku o otkupu umetničkih dela naše institucije ne mogu… »
Direktorka Muzeja grada Beograda: „Odmor bašibozuka“ Paje Jovanovića biće izložen čim stigne u Srbiju
Nova 11.11.2023
Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković izjavila je da će delo "Odmor bašibozuka" slikara Paje Jovanovića, koju je taj Muzej otkupio na aukciji u Londonu, biti izloženo čim stigne u Srbiju. Medaković je za današnju „Politiku“ rekla da je muzej… »
Vučić o slici Paje Jovanovića: Naložio sam da nađu novac da kupe delo, a naredne godine za te namene od deset do 30 miliona…
Kurir 11.11.2023
Remek-delo Paje Jovanovića (1859-1957) vraća se u Srbiju. Sliku "Odmor bašibozuka" kupio je na aukciji kuće "Sotbi" iz Londona za 304.800 funti (350.000 evra) Muzej grada Beograda, koji čuva dela i legat našeg velikog umetnika. Naša ustanova kulture… »
„Rekao sam nađite način“: Vučić najavio desetine miliona evra za vraćanje umetnina u Srbiju
N1 Info 11.11.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od sledeće godine Srbija ulagati od 10 do 30 miliona evra u vraćanje artefakata u Srbiju. „Mi smo sad kupili na aukciji ne znam koliko i izdvojili stotine hiljada evra. Pitali su me, ja sam rekao… »
Vučić o slici Paje Jovanovića: Rekao sam da nađu način i da plate koliko treba za „Odmor bašibozuka“
Danas 10.11.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je slika Paje Jovanovića „Odmor bašibozuka“ otkupljena na aukciji u londonskom Sodbiju za 304.800 funti, po njegovom nalogu. Vučić je za televiziju Hepi u Parizu rekao da je naložio onima koji su… »
Vesti dana »
(BLOG) Jaćimoviću pozlilo, njegov sin najavio da će ponovo u štrajk glađu ako im policija oduzme autobus ispred Banovine
N1 Info pre 19 minutajoš 74 povezane
Godinu dana od smrti studentkinje koja je preminula 17 dana nakon pada nadstrešnice
NIN pre 44 minutajoš 13 povezanih
Tramp podržava zakon o sankcijama za zemlje koje posluju sa Rusijom sa carinama do 500%
Naslovi.ai pre 3 satajoš 25 povezanih
Pad nadstrešnice u Novom Sadu: Vesić saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal
BBC News pre 19 minutajoš 31 povezana
Makron sa Zelenskim: Nadam se da će mir u Ukrajini biti postignut pre 2027.
Euronews pre 9 minutajoš 26 povezanih