Povezane vesti
Ne znam mnogo o Zapadnom Balkanu: Šta je nobelovac Jun Fose otkrio u razgovoru za „Vijesti“
N1 Info 03.01.2024
"Čak i ako kroz istoriju Nobelove nagrade (za književnost) jeste bilo nekih nezaslužnih laureata, većina dobitnika su istinski veliki pisci koji zajedno čine svojevrsni kanon svetske književnosti. Izuzetno sam ponosan na to što je i moje pisanje… »
Nobelovac Jun Fose za „Vijesti“: Sva dobra književnost je lokalna, ali istovremeno i univerzalna
Danas 03.01.2024
Norveški pisac Jun Fose aktuelni je dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a poznat je po pisanju u različitim žanrovima. Kada je Jun Fose dobio nagradu, u obrazloženju je stajalo da spaja ukorenjenost u jeziku i prirodi svog norveškog porekla sa… »
Vesti dana »
Božić po gregorijanskom kalendaru – jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika
Niške vesti pre 1 satjoš 22 povezane
Bajatović tvrdi: Srbija obezbedila više nego dovoljne količine gasa do kraja grejne sezone
Nova pre 48 minutajoš 15 povezanih
uživo RAT U UKRAJINI Ruske snage bezbednosti: Ukrajina povlači dve brigade dublje u Sumsku oblast
Euronews pre 1 satjoš 13 povezanih
Stiže zimski talas iz Sibira: Hladno, sneg i jak vetar širom Srbije, RHMZ izdao upozorenje
Euronews pre 2 satajoš 14 povezanih
Kardinal Nemet u Božićnoj poslanici: Različitost u našem društvu ne treba da vodi do dubokih podela
Newsmax Balkans pre 58 minutajoš 11 povezanih