Повезане вести

Приштина доводи све у питање

Приштина доводи све у питање

Политика 17.01.2024
Председник Србије Александар Вучић састао се на маргинама Светског економског форума у Давосу са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. Вучић је упозорио да Приштина доводи у питање све… »
Банка одлази са Косова и Метохије - најављује се и укидање динара (ВИДЕО)

Банка одлази са Косова и Метохије - најављује се и укидање динара (ВИДЕО)

Инсајдер 17.01.2024
Да Београд стрепи да ће Приштина укинути платни промет Косова и Метохије са централном Србијом, председник Србије пренео је европском посреднику. Како каже, Аљбин Курти жели да обустави исплату плата и пензија српским… »
Брнабић: Најава Приштине о укидању платног промета доводи у питање сваки дијалог

Брнабић: Најава Приштине о укидању платног промета доводи у питање сваки дијалог

РТВ 17.01.2024
БЕОГРАД - Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је најава Приштине о могућем укидању платног промета са централном Србијом, као и забране употребе динара и потенцијалног упада у Поштанску штедионицу у овом… »
Лајчак: Имао сам важан разговор са председником Вучићем

Лајчак: Имао сам важан разговор са председником Вучићем

Телеграф 17.01.2024
Лајчак и Вучић су се сусрели на Светском економском форуму у Давосу. Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је вечерас да је имао важан разговор са председником Србије о… »
Приштина доводи у питање све процесе нормализације

Приштина доводи у питање све процесе нормализације

Политика 17.01.2024
Најава из Приштине о укидању платног промета с централном Србијом, да ће забранити употребу динара и упадати у Поштанску штедионицу у јужној српској покрајини не само да нас забрињава већ доводи у питање све процесе… »
"Приштина доводи у питање све што је постигнуто": Вучић након састанака у Давосу: Тражио сам да се заустави Куртијев покушај…

"Приштина доводи у питање све што је постигнуто": Вучић након састанака у Давосу: Тражио сам да се заустави Куртијев покушај…

Блиц 17.01.2024
Разговарао сам сам шефовима неких обавештајних служби као и са Мирославом Лајчаком и замолио их да помогну у томе да се заустави Куртијев покушај да уништи дијалог, јер он жели да онемогући исплату плата и пензија за наше људе у… »
"Курти жели да спречи исплату пензија и плата!" Вучић из Давоса: Морамо да отворимо питање Рио Тинта

"Курти жели да спречи исплату пензија и плата!" Вучић из Давоса: Морамо да отворимо питање Рио Тинта

Блиц 17.01.2024
Курти жели да спречи исплату пензија и плата , рекао је председник Србије Александар Вучић на маргинама форума у Давосу. Вучић је истакао да је имао низ билатералних сусрета. "Курти жели да спречи исплату пензија и плата", рекао… »
Вучић тражио међународну подршку: "Укидање платног промета довело би дијалог у опасност"

Вучић тражио међународну подршку: "Укидање платног промета довело би дијалог у опасност"

ЕурАцтив 17.01.2024
Поводом вести да Приштина разматра укидање платног промета као и динара на КиМ, Александар Вучић је рекао да ће затражити међународну подршку јер то уништава дијалог и води ка прогону Срба са Косова и Метохије Након изјаве… »
Вучић о намери Приштине да укине платни промет из Србије: Сви морају разумети о чему је реч - то је укидање дијалога

Вучић о намери Приштине да укине платни промет из Србије: Сви морају разумети о чему је реч - то је укидање дијалога

Еуроневс 17.01.2024
Председник Србије Александар Вучић налази се на Светском економском форуму у Давосу, а на маргинама је данас разговарао са специјалним изаслаником за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. "Разговарао сам са више… »
Лајачак и Вучић разговарали у Давосу о односима Србије и Косова

Лајачак и Вучић разговарали у Давосу о односима Србије и Косова

Слободна Европа 17.01.2024
Председник Србије Александар Вучић разговарао је у среду са изаслаником Европске уније (ЕУ) за дијалог између Косова и Србије Мирославом Лајчаком коме је, како је саопштио, указао на то да "Приштина својим потезима доводи у… »
Вучић: Имао сам бројне састанке, са Лајчаком о положају наших људи

Вучић: Имао сам бројне састанке, са Лајчаком о положају наших људи

Телеграф 17.01.2024
Према његовим речима, од јутрос је имао и састанке са шефовима обавештајних служби најважнијих земаља Европе, као и са представницима канцеларије немачког канцелара Олафа Шолца. Председник Србије Александар Вучић изјавио је да… »
Вучић о најави да Приштина разматра забрану динара и платног промета из Србије: Какве последице то може изазвати?

Вучић о најави да Приштина разматра забрану динара и платног промета из Србије: Какве последице то може изазвати?

ЕурАцтив 17.01.2024
Еврнтуално укидања платног промета и забрана динара онемогућило би рад свих српских институција на Косову и Метохији, од здравства, школства преко осталих установа Србије "Добили смо најаву из Приштине да су спремни да… »
Брнабић: Све приче о бирачком списку демантује захтев опозиције за одржавање хитних избора

Брнабић: Све приче о бирачком списку демантује захтев опозиције за одржавање хитних избора

Нови магазин 17.01.2024
Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је јутрос да све што опозиција прича о неуредним бирачким списковима, преварама, злоупотребама и махинацијама на изборима "демантује" то што су тражили да се избори одрже хитно, до… »
Брнабић: Надам се да неће доћи до укидања динара на Косову, Курти убија сваку врсту дијалога

Брнабић: Надам се да неће доћи до укидања динара на Косову, Курти убија сваку врсту дијалога

Инсајдер 17.01.2024
Премијерка Србије Ана Брнабић изразила је наду да неће доћи до укидања платног промета са Србијом и укидања динара на Косову, истичући да таквим потезима премијер Косова Аљбин Курти не доприноси нормализацији односа између… »
Брнабић: Укидање платног промета кључни проблем у постојању било каквог дијалога са Приштином

Брнабић: Укидање платног промета кључни проблем у постојању било каквог дијалога са Приштином

Радио сто плус 17.01.2024
“Јер ако се доводе у питање такве ствари попут укидања платног промета и укидања динара, онда заиста (косовски премијер Аљбин) Курти у ствари ставља све карте на то да нема више било каквог дијалога”, рекла је Брнабић за… »

Еуроневс 17.01.2024
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је најава Приштине о могућем укидању платног промета са централном Србијом, као и забране употребе динара и потенцијалног упада у Поштанску штедионицу у овом тренутку један од… »
Брнабић: "Најава Приштине о могућем укидању платног промета доводи у питање сваки дијалог"

Брнабић: "Најава Приштине о могућем укидању платног промета доводи у питање сваки дијалог"

Телеграф 17.01.2024
Забрана употребе динара и потенцијални упад у Поштанску штедионицу су у овом тренутку једни од кључних проблема. Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је најава Приштине о могућем укидању платног промета са… »

Вести дана »