Повезане вести
'Била сам искасапљена': Расте број оптужби за акушерско насиље у Србији
Слободна Европа 22.01.2024
"Беба се родила пурпурна, потпуно модра. Ја искасапљена, зашивена ужасно." Овако је за Радио Слободна Европа (РСЕ) своје искуство са порођаја описала Клара, са којом смо разговарали током протеста одржаног пре три дана у… »
Здравствени центар у Врању: Унутрашња контрола на гинекологији након пријаве породиље против двоје лекара
Инсајдер 22.01.2024
Руководство Здравственог центра у Врању саопштило је да је покренуло поступак унутрашње контроле на одељењу гинекологије, након што је Снежана Јовић, која се породила 16. јануара, поднела пријаву против двоје лекара на том… »
Акушерско насиље као реалност у Србији: Пријава стиже и из Врања, мајка криви лекаре за повреде бебе
Н1 Инфо 22.01.2024
Пријава за акушерско насиље стигла је и на адресу Здравственог центра у Врању. Пријаву је поднела С.Ј. из тог града против двоје лекара, за које тврди да су је током порођаја третирали непрофесионално. И не само то, ова мајка… »
“Прво су ме бабице понижавале, а онда лекар није хтео да ме породи царским резом. Завршило се са смрћу моје бебе”: И Јелена ће…
Нова 22.01.2024
Застрашујућ случај Марице Михајловић, чија је беба умрла после рођења у породилишту у Општој болници у Сремској Митровици, а за чију смрт криви гинеколога-акушера М. М., нажалост није усамљен. Син Јелене Ивковић, из Руме… »
"Скакали су по мени, беби је оштећен мозак": Снежана из Врања за "Блиц ТВ" описала пакао кроз који је прошла у породилишту…
Блиц 22.01.2024
После акушерског насиља које у болници у Сремској Митровици доживела Марица Михајловић, храброст и снагу да изађу у јавност скупиле су и друге породиље које су широм Србије доживеле нехумане порођаје. Међу њима је и породиља… »
"Док сам урлала од бола бабица је чачкала телефон и питала ме како сам могла да имам: С*КС" Јеленина беба је преминула након…
Блиц 22.01.2024
"Нисам поднела никакву пријаву против гинеколога М. М. (45) који је водио моју трудноћу и породио ме у Општој болници у Сремској Митровици јер сам се прво борила да помогнем својој тек рођеној беби, а након тога сам обилазила… »
Нове оптужбе на рачун акушера из Сремске Митровице: "Нисам пријавила гинеколога М.М. јер сам се борила да помогнем својој беби"…
Инсајдер 22.01.2024
Јелена Ивковић, вапитачица из Руме чија је беба преминула након што ју је 2022. породио ухапшени гинеколог из Сремске Митровице М. М. рекла је у понедељак, 22. јануара, да против њега није поднела пријаву јер се прво борила да… »
"Ако немате новац, проблеми око порођаја су већи" Усијана атмосфера у емисији због смрти бебе: Колико жена дели ово искуство?…
Курир 22.01.2024
Сви смо већ упознати са случајем Марице Михајловић, породиље која је поновила да је гинеколог из Опште болнице у Сремској Митровици крив за смрт њеног новорођенчета, а испред Скупштине града у Сремској Митровици у суботу је… »
„Сећам се сваког секунда, кад су извукли бебу настао је мук“: Снежана из Врања за Нова.рс о агонији кроз коју је прошла на…
Нова 22.01.2024
Након што је породиља Марица Михајловић оптужила доктора из Опште болнице у Сремској Митровици за смрт свог новорођенчета због несавесног и бруталног поступања приликом порођаја, у јавност су иступиле многе жене које су… »
"Уколико је гинеколог пратио протокол, није крив?!" Адвокат о случају Марице Михајловић: У супротном му прети до 3 године…
Курир 22.01.2024
Трагична судбина породиље Марице Михајловић, која је доктора Опште болнице у Сремској Митровици оптужила за акушерско насиље и то да је одбијао и да јој уради царски рез због чега се, након неколико сати мучења и ње и бебе… »
Колико је заправо опасан царски рез?! Контић: Изгубићете више од литар крви, ризици су превелики, а за лекаре је…
Курир 22.01.2024
Према последњим подацима, у Србији се скоро трећина жена порађа царским резом, што је више од препоручених 10-15% медицински оправданих царских резова по препоруци Светске здравствене организације. Проф. др. Оливера Контић… »
Вести дана »

Данас осетно свежије, пре подне и киша: Биће веома ветровито, температура тек који степен изнад 20
Телеграф пре 32 минутајош 4 повезане

Жене парфем и шминку, мушкарци кондоме и алат: Питали су возаче у Србији шта обавезно држе у аутомобилу, а ево шта је заједничко за оба пола
Блиц пре 33 минутајош 1 повезана

Трамп стигао у своју другу званичну посету Великој Британији на позив свог пријатеља Краља
Данас пре 5 сатијош 2 повезане