Povezane vesti

Rat u hrvatskom saboru oko izbora Turudića na čelo državnog pravobranilaštva: Gong upozorava na eroziju demokratije

Rat u hrvatskom saboru oko izbora Turudića na čelo državnog pravobranilaštva: Gong upozorava na eroziju demokratije

EurActiv 08.02.2024
Dok su HDZ i njegovi koalicioni partneri zadovoljni izborom Ivana Turudića za glavnog državnog pravobranioca, u opoziciji kažu da je HDZ time "prešao Rubikon" Hrvatski Sabor je izabrao Ivana Turudića za novoga glavnog državnog pravobranioca, što je… »
Dobrovoljac Domovinskog rata koji je osudio Sanadera: Ko je Ivan Turudić, novi glavni državni tužilac u Hrvatskoj?

Dobrovoljac Domovinskog rata koji je osudio Sanadera: Ko je Ivan Turudić, novi glavni državni tužilac u Hrvatskoj?

Danas 08.02.2024
Velika prašina podigla se u Hrvatskoj u vezi sa izborom naslednika Zlate Hrvoj Šipek na mestu glavnog državnog tužioca. Iako se poslednjih dana našao u centru afere – sudija Ivan Turudić za koga hrvatski predsednik Zoran Milanović tvrdi da je “probisvet”… »
“Ponela me emocija, bio sam naivan”: Šta je sve novi glavni državni tužilac Ivan Turudić rekao na N1 o porukama sa Rimac i…

“Ponela me emocija, bio sam naivan”: Šta je sve novi glavni državni tužilac Ivan Turudić rekao na N1 o porukama sa Rimac i…

Danas 08.02.2024
Hrvatska je dobila novog državnog tužioca. Ivan Turudić, sudija Višeg krivičnog suda, zameniće dosadašnju šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek, kojoj mandat ističe u maju. Njegovom imenovanju oštro se protivila opozicija, posebno nakon brojnih poruka koje… »
Turudić o susretu s Mamićem: Ponijele su me emocije

Turudić o susretu s Mamićem: Ponijele su me emocije

SEEbiz 08.02.2024
ZAGREB - Ivan Turudić zamijenit će aktualnu šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek kojoj mandat istječe u svibnju. Njegovom imenovanju oporba se oštro protivila, osobito nakon što su u javnosti isplivale brojne poruke koje je Turudić razmjenjivao s bivšom… »

Vesti dana »

Odložena sednica Upravnog odbora Partizana

Odložena sednica Upravnog odbora Partizana

Danas pre 21 minutajoš 31 povezana
Oblačno i hladno, mestimično susnežica i sneg

Oblačno i hladno, mestimično susnežica i sneg

Glas Zaječara pre 2 satajoš 24 povezane
"Jokić? Dali smo 136 poena..." VIDEO

"Jokić? Dali smo 136 poena..." VIDEO

B92 pre 51 minutajoš 35 povezanih
Srbija čeka odluku Stejt departmenta

Srbija čeka odluku Stejt departmenta