Повезане вести

Мајка се заразила морбилама ван Србије па пренела болест сину, обоје нису вакцинисани! Оболели су заразни и пре појаве осипа

Мајка се заразила морбилама ван Србије па пренела болест сину, обоје нису вакцинисани! Оболели су заразни и пре појаве осипа

Курир 09.02.2024
Оболели од морбила су заразни четири до пет дана пре појаве осипа, а једна оболела особа може да зарази 15 невакцинисаних, каже за Курир епидемиолог проф. др Зоран Радовановић упозоравајући да нам прети епидемија малих богиња… »
Мајка дечака зараженог морбилама: Не знам како сам се заразила, у картону пише да сам их прележала

Мајка дечака зараженог морбилама: Не знам како сам се заразила, у картону пише да сам их прележала

Н1 Инфо 09.02.2024
Дечак (14) из Београда код којег су регистроване мале богиње је боље, али је и даље на болничком лечењу. Мајка дечака за Н1 каже и да јој није јасно како је дошло до заразе, с обзиром на то да јој у здравственом картону пише… »
"Може да букне епидемија великих: Размера!" Лекар упозорава у која два случај ће вас вирус морбила сигурно наћи

"Може да букне епидемија великих: Размера!" Лекар упозорава у која два случај ће вас вирус морбила сигурно наћи

Блиц 09.02.2024
У Србији су од почетка године регистрована два случаја оболелих од малих богиња. Реч је о породичном заражавању, где су оболели мајка и син. Лекаре брине мали обухват вакцинисане деце. Кажу да је "варница запаљена" и да може… »
Мале богиње стварају велики проблем: Када би се вакцинисали сви који могу апсолутно би били заштићени од епидемија какве сада…

Мале богиње стварају велики проблем: Када би се вакцинисали сви који могу апсолутно би били заштићени од епидемија какве сада…

Нова 09.02.2024
У Србији је потврђен и други случај малих богиња (морбила), а у питању је мајка дечака који се већ лечи на Инфективној клиници у Београду. Како зауставити ширење и предупредити сценарио од пре пет година када је регистровано… »
Дете с варичелама треба утоплити да што пре избију! Београђанка шокирана саветима лекара: "а да обуче нешто црвено?!"

Дете с варичелама треба утоплити да што пре избију! Београђанка шокирана саветима лекара: "а да обуче нешто црвено?!"

Курир 09.02.2024
Мале богиње су након десет месеци поново регистроване у Србији! У Београду је заражен петнаестгогодишњи дечак који није примио обавезну ММР вакцину, а хоспитализован је због запаљења плућа на Клиници за инфективне и тропске… »
Прети нам опасна епидемија морбила, велики број деце има и варичеле: Како изгледају мале, а како овчије богиње, који су…

Прети нам опасна епидемија морбила, велики број деце има и варичеле: Како изгледају мале, а како овчије богиње, који су…

Блиц 09.02.2024
Мале богиње ушле су на велика врата - у Србији су већ потврђена два случаја морбила, дечака старог 15 година који се налази на хоспитализацији и његове мајке. Осим ове изузетно заразне болести, која за последицу има и јако… »

Блиц 09.02.2024
Мале богиње ушле су на велика врата - у Србији су већ потврђена два случаја морбила, дечака старог 15 година који се налази на хоспитализацији и његове мајке. Осим ове изузетно заразне болести, која за последицу има и јако… »
Зајечар: Нема регистрованих случајева великог кашља и морбила

Зајечар: Нема регистрованих случајева великог кашља и морбила

Глас Зајечара 09.02.2024
На територији Зајечара нема регистрованих случајева великог кашља и морбила, сазнајемо у ЗЦ Зајечар, пише Замедиа. Од почетка године до 4. фебруара, према подацима Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”, у Србији… »
Симптоми малих и овчијих богиња нису исти! Погледајте како изгледају морбиле, а како варичеле - компликације су опасне!

Симптоми малих и овчијих богиња нису исти! Погледајте како изгледају морбиле, а како варичеле - компликације су опасне!

Мондо 09.02.2024
Прочитајте шта све треба да знате о симптомима и компликацијама малих и овчијих богиња. Прочитајте шта све треба да знате о симптомима и компликацијама малих и овчијих богиња. У Србији су потврђена два случаја морбила -… »
Управо на курир ТВ: Може ли се двапут заразити малим богињама? Лекари откривају прети ли нам нова епидемија заразне болести

Управо на курир ТВ: Може ли се двапут заразити малим богињама? Лекари откривају прети ли нам нова епидемија заразне болести

Курир 09.02.2024
Након што је потврђен први случај малих богиња код дечака од 15 година, сада је и његова мајка заражена. Обоје су се заразили у иностранству, а наводно је мајка прележала мобиле у детињству. Курир ТВ истражује да ли је могуће… »

Вести дана »