Povezane vesti

„Baš me briga koliko je stepeni i da li sunce sija i to što voditelj(ka) ima prijatan glas, hoću da znam šta se…

„Baš me briga koliko je stepeni i da li sunce sija i to što voditelj(ka) ima prijatan glas, hoću da znam šta se…

Danas 13.02.2024
Pod sloganom „Vek informisanja, zabave i obrazovanja“, ovogodišnji Svetski dan radija obeležava se danas jednodnevnim programom na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Neke od tema koje se razmatraju su pozicija radija u digitalnom dobu, kao i… »
Na Svetski dan radija: Kako je ugašena najpopularnija stanica u Jugoslaviji?

Na Svetski dan radija: Kako je ugašena najpopularnija stanica u Jugoslaviji?

Nova 13.02.2024
Na današnji dan 1946. godine prvi put je emitovan program radija Ujedinjenih nacija (UN) i zato se 13. februar obeležava kao svetski dan radija. Često čujemo da radio kao medija polako smenjuju druge streaming platforme i možda je činjenica da su… »
Svetski Dan radija – 13. februar: Moć zvuka – od nosioca društvenih pokreta do muzičkog stream-a

Svetski Dan radija – 13. februar: Moć zvuka – od nosioca društvenih pokreta do muzičkog stream-a

Danas 13.02.2024
Danas 13. februara, širom sveta se obeležava Svetski dan radija koji je proglasio UNESCO, u znak sećanja na 1946. godinu, kada je prvi put emitovan program Radija UN. Pod sloganom „Vek informisanja, zabave i obrazovanja“, ovogodišnji Svetski dan… »

Vesti dana »