Повезане вести

Белоруски новинар позива Србију да га не изручује Минску

Белоруски новинар позива Србију да га не изручује Минску

Слободна Европа 19.02.2024
"Ако будем изручен, живот ће ми бити уништен", рекао је 19. фебруара пред судом у Београду белоруски новинар, редитељ и опозициони активиста Андреј Гњот. Ухапшен је 30. октобра 2023. на београдском аеродрому по захтеву… »
„Мој живот је у вашим рукама": Ко је Андреј Гњот, Белорус ком прети изручење из Србије

„Мој живот је у вашим рукама": Ко је Андреј Гњот, Белорус ком прети изручење из Србије

Јужне вести 19.02.2024
ББЦ Завршном рочишту пред Апелационим судом у Београду присуствовала је неколицина новинара и дипломата - полиција није дозволила фотографисање окривљеног Када је белоруски редитељ и активиста Андреј Гњот 30. октобра 2023… »
Белоруски новинар и активиста у затвору у Београду: Минск га тражи због утаје пореза, одбрана тврди да је у питању политички…

Белоруски новинар и активиста у затвору у Београду: Минск га тражи због утаје пореза, одбрана тврди да је у питању политички…

Инсајдер 19.02.2024
Белоруски новинар и активиста Андреј Гњот, кога Белорусија тражи због утаје пореза, већ четири месеца налази се у Централном затвору у Београду. На рочишту у Апелационом суду у Београду, одржаном у понедељак, 19. фебруара Гњот… »
Белоруски новинар на суду у Београду: Не изручујте ме, завршићу као Наваљни

Белоруски новинар на суду у Београду: Не изручујте ме, завршићу као Наваљни

Данас 19.02.2024
У Апелационом суд данас је одржано рочиште у случају белоруског новинара, редитеља, активисте Андреја Гњота који је у београдском централном затвору већ четири месеца. Њега Белорусија тражи за утају пореза. Гњот се данас први… »
Србија одлучује: „У Белорусији ме чека мученичка смрт“

Србија одлучује: „У Белорусији ме чека мученичка смрт“

Дојче веле 19.02.2024
Белоруски редитељ, новинар и политички активиста Андреј Гњот суочен је у Београду с могућим изручењем Белорусији која га терети за утају пореза. Гњот тврди да је жртва политичког прогона. Андреј Гњот већ четири месеца у… »
Белоруски новинар и редитељ на суду у Београду: Не изручујте ме, завршићу као Наваљни

Белоруски новинар и редитељ на суду у Београду: Не изручујте ме, завршићу као Наваљни

Н1 Инфо 19.02.2024
У Апелационом суд данас је одржано рочиште у случају белоруског новинара, редитеља, активисте Андреја Гњота који је у београдском централном затвору већ четири месеца. Њега Белорусија тражи за утају пореза. Гњот се данас први… »

Вести дана »