Povezane vesti

Prestupna godina: „Niko ne voli rođendan kao mi”

Južne vesti 29.02.2024
BBC/Jakov Ponjavić Kada bi se godine života računale svake prestupne, Aleksandar Aleksić bi i dalje bio maloletan. „Stalno se vadim da sam pubertetlija zarobljen u telu odraslog čoveka i da punim 14 godina, pa mi je to olakšavajuća okolnost"… »

BBC News 29.02.2024
Oko pet miliona ljudi u svetu rođeno na dan koji se broji svake četvrte, prestupne godine, a šansa za rođendan 29. februara je 1:1.461. Kada bi se godine života računale svake prestupne, Aleksandar Aleksić bi i dalje bio maloletan. „Stalno se… »
Janko je rođen 1996. Godine, danas tek 7. Put u životu slavi rođendan! "Tata je imao samo jedno pitanje u porodilištu!"

Janko je rođen 1996. Godine, danas tek 7. Put u životu slavi rođendan! "Tata je imao samo jedno pitanje u porodilištu!"

Mondo 29.02.2024
Janko je rođen 29. februara 1996. godine, i tek sedmi put u životu slavi rođendan na ovaj datum. Janko je rođen 29. februara 1996. godine, i tek sedmi put u životu slavi rođendan na ovaj datum. Statistika kaže da su veće šanse da se rodite sa 11… »
Slave rođendan jednom u četiri godine: U Užicu danas rođena jedna beba, čekaju se još dve

Slave rođendan jednom u četiri godine: U Užicu danas rođena jedna beba, čekaju se još dve

Kurir 29.02.2024
U užičkom porodilištu od ponoći je rođena jedna beba, dečak. Na današnji datum se čekaju još dva porođaja. Za decu rođena na ovaj datum veruje se da su kreativna, sposobna i vrlo jedinstvena. Veruje se i da imaju šesto čulo, da imaju neke… »
Kada slavite rođendan kada ste rođeni 29. februara

Kada slavite rođendan kada ste rođeni 29. februara

RTS 29.02.2024
Mnogo narodnih verovanja vezano je za prestupnu godinu, ali i za one koji se rode na današnji dan, pre svega zbog činjenice da tek svake četvrte godine slave rođendan. Zbog neobičnog datuma rođenja, ljudi rođeni 29. februara u školu polaze sa… »
Prestupna godina: „Niko ne voli rođendan kao mi“

Prestupna godina: „Niko ne voli rođendan kao mi“

Danas 29.02.2024
Kada bi se godine života računale svake prestupne, Aleksandar Aleksić bi i dalje bio maloletan. „Stalno se vadim da sam pubertetlija zarobljen u telu odraslog čoveka i da punim 14 godina, pa mi je to olakšavajuća okolnost“, govori zaječarski… »
Prestupna godina: „Niko ne voli rođendan kao mi"

Prestupna godina: „Niko ne voli rođendan kao mi"

Radio 021 29.02.2024
Oko pet miliona ljudi u svetu rođeno na dan koji se broji svake četvrte, prestupne godine, a šansa za rođendan 29. februara je 1:1.461. BBC/Jakov Ponjavić Kada bi se godine života računale svake prestupne, Aleksandar Aleksić bi i dalje bio… »
Na današnji dan: Rođen Rosini, u BiH održan referendum o nezavisnosti

Na današnji dan: Rođen Rosini, u BiH održan referendum o nezavisnosti

Radio 021 29.02.2024
Pregled dešavanja na današnji dan, 29. februar, u svetu i kod nas. 1720 - Švedska kraljica Ulrika abdicirala je u korist supruga, princa Frederika I. 1792 - Rođen je italijanski kompozitor Đoakino Antonio Rosini, koji je muzički obogatio… »
Na današnji dan, 29. februar

Na današnji dan, 29. februar

N1 Info 29.02.2024
Na današnji dan dogodilo se: 1720. Švedska kraljica Ulrika abdicirala je u korist supruga, princa Frederika I. 1792. Rođen je italijanski kompozitor Đoakino Antonio Rosini, koji je muzički obogatio tradicionalnu italijansku komičnu operu i značajno… »
Vremeplov: Rođen Stjepan Mitrov Ljubiša

Vremeplov: Rođen Stjepan Mitrov Ljubiša

RTV 29.02.2024
NOVI SAD - Na današnji dan 1824. godine rođen je srpski pisac i političar Stjepan Mitrov Ljubiša. Mnogo je učinio na polju buđenja nacionalne svesti Srba u Boki i Dalmaciji, kao javni radnik i poslanik u dalmatinskom saboru i austrijskom rajhsratu… »

Vesti dana »