Povezane vesti

Kosovska agencija za statistiku: Popis stanovništva teče po planu, postoje izazovi sa srpskom zajednicom

Kosovska agencija za statistiku: Popis stanovništva teče po planu, postoje izazovi sa srpskom zajednicom

Danas 08.04.2024
Popis stanovništva teče po planu mada postoje izazovi u pojedinim delovima Kosova sa srpskom zajednicom, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Agencije za statistiku Kosova (ASK) Avni Kastrati.On je na konferenciji za novinare u Prištini rekao… »
Kastrati: Nezainteresovanost Srba za popis stanovništva na severu Kosova

Kastrati: Nezainteresovanost Srba za popis stanovništva na severu Kosova

NIN 08.04.2024
Vršilac dužnosti direktora Agencije za statistiku u Prištini Avni Kastrati izjavio je danas da je malo spremnosti za popis srpskog stanovništva na severu Kosova i da su od početka procesa popisana 64 građanina srpske nacionalnosti. "Bio sam sa nekim… »
Priština: Mala spremnost Srba na severu KiM da se registruju

Vreme 08.04.2024
Mali odziv Srba na popisu stanovništva. „Bio sam sa nekim kolegama juče na severu i tamo je slaba spremnost stanovništva za registraciju“, rekao je Kastrati, vršilac dužnosti direktora Agencije za statistiku u Prištini. Vršilac dužnosti… »
Neki popisivači za severno područje Kosova 'povukli se iz procesa popisa'

Neki popisivači za severno područje Kosova 'povukli se iz procesa popisa'

Slobodna Evropa 08.04.2024
Vršilac dužnosti direktora Agencije za statistiku Kosova Avni Kastrati rekao je u ponedeljak da sve zajednice na Kosovu učestvuju u procesu popisa stanovništva, iako su se neki problemi pojavili na severu zemlje. Proces je počeo 5. aprila i traje do… »

RTS 08.04.2024
Vršilac dužnosti direktora Agencije za statistiku u Prištini Avni Kastrati, izjavio je da je malo spremnosti za registraciju srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije i da je od početka procesa popisano 64 Srba. “Bio sam sa nekim kolegama… »

Vesti dana »