Povezane vesti

Najgora katastrofa u istoriji sveta: Ljudi su umirali na jezive načine, zabeležene su brojne mutacije FOTO

Najgora katastrofa u istoriji sveta: Ljudi su umirali na jezive načine, zabeležene su brojne mutacije FOTO

B92 26.04.2024
Danas se obeležava 38. godina od Černobiljske katastrofe, jedne od najvećih ekoloških katastrofa u istoriji. Černobiljska katastrofa je nuklearna nesreća koja se dogodila 26. aprila 1986. u nuklearnoj elektrani u blizini grada Pripjat u Ukrajini. Do… »
Test doveo do horora u Černobilju! Na današnji dan je eksplodirala elektrana, a Pripjat je još uvek grad duhova

Test doveo do horora u Černobilju! Na današnji dan je eksplodirala elektrana, a Pripjat je još uvek grad duhova

Mondo 26.04.2024
Na današnji dan 1986. godine je eksplodirala nuklearna elektrana u Černobilju. Na današnji dan 1986. godine je eksplodirala nuklearna elektrana u Černobilju. U noći sa petka na subotu 26. aprila 1986. godine, tehničari u nuklearnoj elektrani… »
Černobilj – 38 godina od najgore nuklearne katastrofe na svetu: Šta se desilo tog 26. aprila i koje su posledice?

Černobilj – 38 godina od najgore nuklearne katastrofe na svetu: Šta se desilo tog 26. aprila i koje su posledice?

Glas Zaječara 26.04.2024
Svet je 26. aprila 1986. godine bio svedok katastrofalnog događaja koji će ostaviti neizbrisiv trag u istoriji. U Ukrajini, koja je tada bila deo Sovjetskog Saveza, nuklearna elektrana u Černobilju postala je epicentar tragedije. Černobiljska… »
Volodimir nije napustio Černobilj posle katastrofe! Inženjer već 38 godina sam živi u gradu duhova: "Ovo je moj dom"

Volodimir nije napustio Černobilj posle katastrofe! Inženjer već 38 godina sam živi u gradu duhova: "Ovo je moj dom"

Kurir 26.04.2024
Volodimir Verbitski je jedan od retkih stanovnika Pripjata koji je ostao da živi i radi tu nakon užasne nuklerane katastrofe koja se dogodila 26. aprila pre 38 godina. "Tino je i mirno ovde, svim zaposlenima se sviđa", ovako Volodimir počinje svoju… »
Godišnjica najveće nuklearne katastrofe: Najbitnije činjenice o Černobilju koje možda niste znali

Godišnjica najveće nuklearne katastrofe: Najbitnije činjenice o Černobilju koje možda niste znali

Telegraf 26.04.2024
Grad Pripjat, u kojem su uglavnom živeli radnici nuklearne elektrane sa porodicama, postao je grad duhova preko noći. Procene su da će biti potrebno da prođe više od 3.000 godina da bi Pripjat ponovo bio bezbedan za život i stanovanje. Na današnji… »
Volodimir i dalje radi u Černobilju, 38 godina nakon katastrofe: "Ovo je moj dom"

Volodimir i dalje radi u Černobilju, 38 godina nakon katastrofe: "Ovo je moj dom"

Telegraf 26.04.2024
Teror koji će zauvek obeležiti okolno stanovništvo počeo je oko 1.30 časova. Krov reaktora 4, težak 1.000 tona, oduvan je u vazduh, a tone radioaktivnih materija stigle su na više od 1.000 metara u atmosferu. Danas se navršava 38 godina od… »

Vesti dana »