Повезане вести

Путоказ генерацијама

Путоказ генерацијама

Политика 04.05.2024
У Ваљеву обележена 25. годишњица херојске погибије пилота пуковника Миленка Павловића. Ваљево – Тачно четврт века навршило се откако је у неравноправној ваздушној бици над Ваљевом у време НАТО агресије 1999. године живот… »
Миленко Павловић сам кренуо на НАТО авионе! "Мајку вам дечију, нећете ви да гинете, ја ћу"

Миленко Павловић сам кренуо на НАТО авионе! "Мајку вам дечију, нећете ви да гинете, ја ћу"

Мондо 04.05.2024
Потпуковник Миленко Павловић погинуо 4. маја 1999. године када је млађег колегу извукао из кокпита авиона МИГ 29. Потпуковник Миленко Павловић погинуо 4. маја 1999. године када је млађег колегу извукао из кокпита авиона МИГ 29. У… »
Са Батајнице се винуо у вечност, сада тај аеродром носи његово име: Пре 25 година погинуо је Миленко Павловић

Са Батајнице се винуо у вечност, сада тај аеродром носи његово име: Пре 25 година погинуо је Миленко Павловић

Телеграф 04.05.2024
Двадесет пет година је прошло од како је у ваздушној бици над Ваљевом у време бомбардовања СРЈ 1999. године живот изгубио пилот пуковник Миленко Павловић. Двадесет пет година је прошло од како је у ваздушној бици над Ваљевом у… »
Пре 25 година, бранећи небо над Ваљевом, погинуо је пилот Миленко Павловић

Пре 25 година, бранећи небо над Ваљевом, погинуо је пилот Миленко Павловић

Еуроневс 04.05.2024
Пре 25 година, бранећи небо над Ваљевом, у борби против 16 авиона НАТО херојски је изгубио живот пилот Миленко Павловић. У "мигу-29" с неисправним радаром Миленко Павловић, командант 204. ловачког авијацијског пука Војске… »
"Мајку вам дечју, нећете ви да гинете, ја ћу!" Речи пилота Миленка Павловића одзвањају 25 година

"Мајку вам дечју, нећете ви да гинете, ја ћу!" Речи пилота Миленка Павловића одзвањају 25 година

Курир 04.05.2024
Пре 25 година, бранећи небо над Ваљевом, у борби против 16 авиона НАТО-а херојски је изгубио живот пилот Миленко Павловић. У "мигу-29" с неисправним радаром Миленко Павловић, командант 204. ловачког авијацијског пука Војске… »
"Мајку вам дечију, нећете ви да гинете, ја: Ћу!" Последњи борбени лет Миленка Павловића сврстао га у ред бесмртних хероја

"Мајку вам дечију, нећете ви да гинете, ја: Ћу!" Последњи борбени лет Миленка Павловића сврстао га у ред бесмртних хероја

Блиц 04.05.2024
Био је то последњи борбени лет неког авиона Војске Југославије током НАТО агресије. Али лет у којем је Миленко Павловић својом херојском погибијом отишао директно у легенду. Пре тачно 25 година. “Мајку вам дечију, нећете ви да… »

Вести дана »