Повезане вести

НИШЛИЈЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ УЖАС У ШУМАТОВАЧКОЈ: “Како сам се приближавала кући ноге су ми биле све краће, јер су ми ту остала…

НИШЛИЈЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ УЖАС У ШУМАТОВАЧКОЈ: “Како сам се приближавала кући ноге су ми биле све краће, јер су ми ту остала…

Глас југа 07.05.2024
Букет ружа и изгореле свеће на место где је један гелер однео живот трудници Љиљани Спасић, подсећају нас на дан велике трагедије, када је сам центр Ниша засут касетним бомбама. Пре тачно 25 година, у Шуматовачкој улици од… »
7. мај - дан када су касетним бомбама засути центар Ниша, улице код Клиничког и Дуваниште

7. мај - дан када су касетним бомбама засути центар Ниша, улице код Клиничког и Дуваниште

Јужне вести 07.05.2024
Један од најтрагичнијих датума у новијој историји Ниша догодио се пре тачно 25 година - 7. маја 1999. године, а то је дан када су Шуматовачка улица, аутобуска станица, Тврђавска пијаца, засуте касетним бомбама и тада усмртиле 16… »
Пре 25 година: Дан када је Ниш засут касетним бомбама

Пре 25 година: Дан када је Ниш засут касетним бомбама

Наиссус инфо 07.05.2024
Тога дана у 11.20 касетним бомбама засут је центар Ниша – Шуматовачка улица, тврђавска пијаца, аутобуска станица, као и део нишког Клиничког центра. Највише Нишлија, међу којима и жена у 7. месецу трудноће, страдало је у… »
НАТО бомбардовање 1999: „Црни дан за Ниш", када су центар града засуле касетне бомбе

НАТО бомбардовање 1999: „Црни дан за Ниш", када су центар града засуле касетне бомбе

Радио 021 07.05.2024
Касетне бомбе су падале на Ниш 7. маја 1999. када је погинуло 15 људи на две централне локације, и пет дана после, када је рањено 11 људи. ЕПА Озлоглашена касетна муниција За столом нишке кафане, чије зидове красе старе слике… »

Вести дана »