Povezane vesti
Ja sam doktor, ne doktorka nauka, i za to ima mnogo razloga: Katarina Begović oštro o rodno senzitivnom jeziku
Telegraf 27.05.2024
"I učiteljici i učitelju u diplomi treba da piše da je učitelj, jer oni obavljaju posao učitelja, učitelj se zove posao" Docentkinja sa Katedre za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima, dr Katarina Begović, privukla je veliku pažnju u jednoj… »
"Ja sam doktor, a ne doktorka nauka" Dr Katarina Begović objasnila zašto ne želi da joj stavljaju zanimanje u ženski rod…
Blic 27.05.2024
Gostovanje dr Katarine Begović, docentkinje sa Katedre za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima, podiglo je veliku prašinu u javnosti. Zakon o rodno osetljivom jeziku zvanično je stupio na snagu pre sedam dana, međutim, polemike u javnosti oko… »
Vesti dana »

Poseta Marte Kos: Koje poruke je komesarka donela u Beograd i šta mogu da očekuju vlast i opozicija, a šta građani?
Euronews pre 2 satajoš 32 povezane

Zaharova: Upozorenja EU Vučiću oko posete Moskvi su banditizam i ucena
Euronews pre 1 satjoš 38 povezanih

Opozicija otkriva kako je izgledao razgovor sa Martom Kos: Najbolji i najplodonosniji sastanak u poslednjih 10 godina
Nova pre 4 satijoš 32 povezane

Eps ostvario dobit veću od planirane! Prvo tromesečje završeno sa 10,8 milijardi evra zarade
Kurir pre 31 minutajoš 52 povezane