Povezane vesti
Izborna komisija odobrila pokretu 'Kreni-Promeni' kontrolu zapisnika u Beogradu
Slobodna Evropa 05.06.2024
Gradska izborna komisija (GIK) u Beogradu odobrila je 5. juna opozicionoj listi "Kreni Promeni" Save Manojlovića zahtev za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora na izborima u Beogradu po uzorku. "U skladu sa zakonom, kontrola će se obaviti na… »
Istekao rok za podnošenje prigovora GIK u Nišu: Opozicija tvrdi da su uočene brojne nepravilnosti
Euronews 05.06.2024
Večeras u 20 sati istekao je zakonski rok za podnošenje prigovora GIK u Nišu. Advokatica Dragana Milutinović, kandidat za odbornika na listi Biramo Niš, kaže za Euronews Srbija da su predstavnici opozicionih lista, i pored opstrukcija, uspeli da… »
Istekao rok za podnošenje prigovora: „U Nišu teže povrede izbornog procesa“
Nova 05.06.2024
Večeras u 20 sati zvanično je istekao rok za podnošenje prigovora, a opozicija u Nišu, kako javlja reporter N1 uglavnom je uspela da prijavi zabeležene nepravilnosti. Sve liste koje su učestvovale na lokalnim i gradskim izborima u Nišu imale su rok… »
Istekao rok za podnošenje prigovora: „U Nišu teže povrede izbornog procesa“
N1 Info 05.06.2024
Večeras u 20 sati zvanično je istekao rok za podnošenje prigovora, a opozicija u Nišu, kako javlja reporter N1 uglavnom je uspela da prijavi zabeležene nepravilnosti. Sve liste koje su učestvovale na lokalnim i gradskim izborima u Nišu imale su rok… »
Na poziv da se napuste republička i lokalne skupštine, samo jedno „da“: Opozicija između ulice i institucija
N1 Info 05.06.2024
Vraćanje mandata i građanska neposlušnost, za sada nisu opcija za opoziciju koja prvo hoće da iscrpi sve pravne mogućnosti i dokaže neregularnosti na izborima. Zvanično na poziv pokreta Kreni-promeni ruku podigli samo u stranci Zajedno. „U… »
"Opozicija ne gleda korak dalje, pa im se sve svodi na puki performans" Stručnjaci bez dileme: Mogu dosta toga da nauče iz…
Kurir 05.06.2024
U nedostatku argumenata, nasuprot činjeničnog stanja, deo opozicije pokušava na sve načine da izdejstvuje imaginarne dodatne glesove. Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred pokreta "Kreni-promeni", uputio je sasvim neuobičajen… »
Niški izbori – ko ima većinu
RTS 05.06.2024
Posle uvida u izborni materijal koji su tražile četiri opozicione liste u Nišu, u 20 sati istekao rok za predaju prigovora Gradskoj izbornoj komisiji, a rok za odgovor je 72 sata. Za niški parlament, koji ima 61 odborničko mesto, većinu od 31 mesta… »
Manojlovićev ultimatum: Kako je ostao sam
Pravda 05.06.2024
Prošao je rok za ultimatum koji je lider Pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović dao ostatku opozicije, kakve odgovore je dobio? Sam kod O.K. korala, tako bi mogla da se opiše situacija u kojoj se našao lider Pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović… »
Gradska izborna komisija usvojila zahtev liste "Kreni promeni" za proveru izbornog materijala
Telegraf 05.06.2024
Predsednik GIK-a Zoran Lukić je rekao da će se kontrola izvršiti na najviše pet odsto od ukupnog broja biračkih mesta. Gradska izborna komisija usvojila je zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu… »
Izbori u Beogradu: Neizvesno ko će formirati vlast u četiri gradske opštine (VIDEO)
Insajder 05.06.2024
Osim u Nišu, u toku je borba za vlast i u četiri beogradske opštine. Iz opozicije tvrde da je u Novom Beogradu prekrojena izborna volja građana, zbog čega traže uvid u izborni materijal. Sumnjaju da je bilo mahinacija i na Opštini Savski venac, gde… »
Preliminarni rezultati izbora u pet opština u Nišu: U jednoj je moguća promena vlasti
Blic 05.06.2024
Osim lokalnih izbora za Skupštinu grada u Nišu, u nedelju 2. juna u najvećem gradu na jugu Srbije glasalo se i za odbornike pet gradskih opština. Kako je danas najavio dr Dragan Milić, koji je ujedno i nosilac liste istoimene grupe građana, u… »
Opozicija u Srbiji ne prihvata poziv za napuštanje institucija
Slobodna Evropa 05.06.2024
Bez odjeka u opoziciji ostao je poziv za napuštanje institucija i građansku neposlušnost nakon lokalnih izbora u Srbiji. Tu ideju izneo je lider pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović, koji je ostvario najbolji rezultat među opozicijom na lokalnim… »
GIK usvojio zahtev za proveru izbornog materijala koji je podneo pokret Kreni-promeni-
Novi magazin 05.06.2024
Gradska izborna komisija (GIK) jednoglasno je usvojila na današnjoj sednici zahtev izborne liste "I ja sam Beograd – Kreni-promeni" da se omogući uvid u zapisnike o radu biračkih odbora sa nedavno održanih lokalnih izbora za odbornike u Skupštini… »
Lukić (GIK): Očekujem da danas prihvatimo zahtev liste "Kreni-promeni" za uvid materijala
Insajder 05.06.2024
Predsednik Gradske izborne komisije Beograda Zoran Lukić izjavio je da očekuje da će na današnjoj sednici te komisije biti prihvaćen zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" da izvrši uvid izbornog materijala po uzorku, dodajući da je to na… »
GIK Beograda usvojila zahtev Kreni promeni za proveru izbornog materijala; Deo opozicije tvrdi: Naknadna pamet
RTV 05.06.2024
BEOGRAD - Gradska izborna komisija usvojila je zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora po uzorku, koji je ta lista podnela 4. juna, a na današnjoj sednici doneta je i odluka o… »
GIK: usvojila zahtev liste "Kreni - promeni" za proveru izbornog materijala (foto)
Blic 05.06.2024
Gradska izborna komisija usvojila je zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora po uzorku, koji je ta lista podnela 4. juna, a na današnjoj sednici doneta je i odluka o formiranju… »
Gradska izborna komisija usvojila zahtev Kreni promeni za proveru izbornog materijala
IndeksOnline 05.06.2024
BEOGRAD, 5. juna (Tanjug) – Gradska izborna komisija usvojila je zahtev liste “I ja sam Beograd – Kreni promeni” Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora po uzorku, koji je ta lista podnela 4. juna, a na današnjoj sednici… »
Gradska izborna komisija Beograda usvojila zahtev Kreni promeni za proveru izbornog materijala
Insajder 05.06.2024
Gradska izborna komisija usvojila je zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora po uzorku, koji je ta lista podnela 4. juna, a na današnjoj sednici doneta je i odluka o formiranju… »
GIK Beograd usvojio zahtev Pokreta Kreni-promeni za proveru izbornog materijala
RTS 05.06.2024
Gradska izborna komisija Beograda usvojila je zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora po uzorku, koji je ta lista podnela 4. juna, a na današnjoj sednici doneta je i odluka o… »
GIK usvojio zahtev "Kreni promeni" za proveru izbornog materijala, biće formirana posebna komisija za kontrolu zapisnika
Euronews 05.06.2024
Kontrola će se izvršiti na najviše pet odsto od ukupnog broja biračkih mesta Gradska izborna komisija usvojila zahtev Kreni…
Dnevnik 05.06.2024
BEOGRAD: Gradska izborna komisija usvojila je zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Sava Manojlovića za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora po uzorku, koji je ta lista podnela 4. juna, a na današnjoj sednici doneta je i odluka o… »
GIK usvojila zahtev liste "Kreni - promeni" za proveru izbornog materijala
Radio 021 05.06.2024
GIK Beograda jednoglasno je usvojila zahtev proglašene opozicione izborne liste pod nazivom "Dr Savo Manojlović – i ja sam Beograd-Kreni-Promeni" za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora. Odlukom GIK, obrazovana je posebna komisija za kontrolu… »
Zoran Lukić: Očekujem da danas prihvatimo zahtev liste "Kreni-promeni" za uvid materijala
Blic 05.06.2024
Predsednik Gradske izborne komisije Beograda Zoran Lukić izjavio je da očekuje da će na današnjoj sednici te komisije biti prihvaćen zahtev liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" da izvrši uvid izbornog materijala po uzorku, dodajući da je to na… »
GIK Beograd će omogućiti pokretu Kreni Promeni uvid u izborni materijal
NIN 05.06.2024
Pokret "Kreni-Promeni" podneo je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) Beograd zahtev za uvid u izborni materijal po uzorku, koji će im biti odobren, rekao je danas predsednik GIK Zoran Lukić. On je kazao agenciji Beta da će biti formirana posebna komisija… »
GIK Beograd će omogućiti pokretu Kreni Promeni uvid u izborni materijal
Beta 05.06.2024
Pokret "Kreni-Promeni" podneo je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) Beograd zahtev za uvid u izborni materijal po uzorku, koji će im biti odobren, rekao je danas predsednik GIK Zoran Lukić. On je kazao agenciji Beta da će biti formirana posebna komisija… »
Potvrđeno za Insajder: "Biramo Beograd" počeo pregovore sa Markom Bastaćem
Insajder 05.06.2024
U utorak, 4. juna, su počeli pregovori o koaliciji na Starom gradu između "Biramo Beograd“ i Marka Bastaća nekadašnjeg predsednika te opštine, potvrđeno je za Insajder. Danas bi trebalo da se održi sastanak i sa Dosta je bilo i Narodnom strankom… »
SNS ne žuri – opozicija zahteva izborni materijal u Nišu
Nova 05.06.2024
Jučerašnja izjava predsednika SNS-a, Miloša Vučevića, da ova stranka neće žuriti sa formiranjem vlasti u Nišu - ne čudi, jer je izvesno da, pri odnosu 31 naspram 30 odbornika, u parlamentu neće biti moguće da se radi, tvrde naši sagovornici… »
Vesti dana »

Šolc: Prekid međusobnih napada Rusije i Ukrajine na infrastrukturu je prvi važan korak
Blic pre 2 satajoš 7 povezanih

Ivica Dačić za Danas: Prvobitna izjava da MUP nema zvučni top je bila nespretna
Danas pre 8 satijoš 2 povezane

Zbog ranog cvetanja voćaka, Srbiju čekaju novi izazovi - mrazevi mogu uništiti rod
RTS pre 22 minutajoš 5 povezanih

Proglašena vanredna situacija na području Valjeva – depononovanje otpada na deponiji “Srem – Mačva”
ObjektiVa pre 5 satijoš 1 povezana

Tramp: Radićemo brzo na potpunom prekidu vatre; Putin: Danas razmena zarobljenika
RTS pre 22 minutajoš 2 povezane