Повезане вести

Од одлуке Уставног суда важније мишљење стручњака о отварању рудника литијума, каже Вучић

Од одлуке Уставног суда важније мишљење стручњака о отварању рудника литијума, каже Вучић

Слободна Европа 12.07.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је 12. јула да му је од одлуке Уставног суда у случају пројекта "Јадар", важније да зна хоће ли отварање рудника литијума угрозити опстанак људи и животну средину. "Хоћу то да чујем и… »
Један судија гласао против укидања уредбе у вези са пројектом Јадар: Образложио због чега

Један судија гласао против укидања уредбе у вези са пројектом Јадар: Образложио због чега

Радио 021 12.07.2024
Образложење одлуке Уставног суда о укидању Уредбе Владе Србије у вези са пројектом Јадар објављено је у Службеном гласнику. Против одлуке гласао је судија Милан Шкулић, који је у издвојеном мишљењу објаснио своје разлоге… »
Због чега је један судија гласао против: Објављено образложење одлуке Уставног суда о Јадру

Због чега је један судија гласао против: Објављено образложење одлуке Уставног суда о Јадру

Н1 Инфо 12.07.2024
Образложење одлуке Уставног суда у вези са пројектом Јадар објављено је у Службеном гласнику. Против одлуке о укидању Уредбе Владе Србије гласао је судија Милан Шкулић, који је у издвојеном мишљењу објаснио своје разлоге… »
Објављено образложење одлуке Уставног суда о Јадру: Због чега је један судија гласао против

Објављено образложење одлуке Уставног суда о Јадру: Због чега је један судија гласао против

Нова 12.07.2024
Образложење одлуке Уставног суда у вези са пројектом Јадар објављено је у Службеном гласнику. Против одлуке о укидању Уредбе Владе Србије гласао је судија Милан Шкулић, који је у издвојеном мишљењу објаснио своје разлоге… »

Нови магазин 12.07.2024
Вучић о литијуму: "Економски нема никакве сумње, али важан је и аспект животне средине"

Вучић о литијуму: "Економски нема никакве сумње, али важан је и аспект животне средине"

Б92 12.07.2024
Председник Србије Александар Вучић истакао је да што се тиче економског аспекта за литијум нема никакве сумње, али да је важан и аспект животне средине. "То је њихов посао да оцењују уставност аката. Мени није битна одлука… »
Вучић о одлуци Уставног суда о пројекту Јадар: Није ми посебно важно шта су одлучили

Вучић о одлуци Уставног суда о пројекту Јадар: Није ми посебно важно шта су одлучили

Нова 12.07.2024
Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је одлуку Уставног суда да укине одлуку Владе Србије којом се суспендује пројекат "Јадар". „Стварно нисам имао времена да се удубим у све ово. То је њихов посао, да се удубе у… »
Вучић: Нисам се удубио, од одлуке Уставног суда о "Јадру" више ме занима питање животне средине

Вучић: Нисам се удубио, од одлуке Уставног суда о "Јадру" више ме занима питање животне средине

Радио 021 12.07.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га од одлуке Уставног суда о пројекту "Јадар" више занима да сазна каква ће бити животна средина приликом ископавања литијума. Вучић је у Палати Србија казао да није имао… »
Вучић о пројекту Јадар: Уставни суд оцењује уставност аката, мене занима да видим какве би биле мере заштите

Вучић о пројекту Јадар: Уставни суд оцењује уставност аката, мене занима да видим какве би биле мере заштите

Еуроневс 12.07.2024
Председник Александар Вучић изјавио је данас да, када је реч о пројекту Јадар, да је посао Уставног суда да оцењује уставност одређених аката, а не да улази у меритум ствари и истакао да га од тога много више занима да види… »
Вучић кратко о литијуму: Не занима ме толико одлука Уставног суда

Вучић кратко о литијуму: Не занима ме толико одлука Уставног суда

Н1 Инфо 12.07.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, кратко, да га "не занима толико одлука Уставног суда" у вези са пројектом Јадар и да се није "довољно удубљивао" у ту одлуку. „Нисам имао довољно времена да се удубим у то, посао… »
„Не занима ме одлука Уставног суда“: Вучић о укидају уредбе о обустављању пројекта Јадар

„Не занима ме одлука Уставног суда“: Вучић о укидају уредбе о обустављању пројекта Јадар

Данас 12.07.2024
Председни кСрбије Александар Вучић изјавио је данас на обраћању медијима да га не занима одлука Уставног суда, већ да жели да чује. од неострашћених стручњака, да ли ће мере заштите бити адекватне како би могао да каже шта је… »

Вести дана »