Повезане вести

Протести у Смедереву, Рековцу, Бору и Бресници против ископавања литијума

Протести у Смедереву, Рековцу, Бору и Бресници против ископавања литијума

РТС 05.08.2024
У Смедереву, Бору, Рековцу и Бресници одржани су протестни скупови грађана против ископавања литијума у Србији. Покрет Тврђава из Смедерева организовао је протест против отварања рудника литијума у долини Јадра и отварања… »
Протестни скупови у Смедереву, Бресници и Рековцу: грађани не желе ископавање литијума

Протестни скупови у Смедереву, Бресници и Рековцу: грађани не желе ископавање литијума

Бета 05.08.2024
У градовима широм Србије и вечерас се одржавају протестни скупови на којима грађани шаљу поруку да неће дозволити отварање рудника литијума у Србији. У Смедереву је око 19.00 почео протестни скуп грађана због најаве ископавања… »
„Протести показали да Србија ври од незадовољства“: Одржан протест у Смедереву, грађани устали против литијума и кинеске…

„Протести показали да Србија ври од незадовољства“: Одржан протест у Смедереву, грађани устали против литијума и кинеске…

Нова 05.08.2024
: У Смедереву је вечерас одржан протест против ископавања литијума у Србији, али и против најављене изградње рафинерије у том граду. Поред овог града, протестни скупови против отварања рудника литијума одржани су и у Бору… »
Божовић на скупу у Смедереву: Ако режим наступа као ПР Рио Тинта, онда ћемо интересе Србије бранити на трговима

Божовић на скупу у Смедереву: Ако режим наступа као ПР Рио Тинта, онда ћемо интересе Србије бранити на трговима

Нова 05.08.2024
: Писац, издавач и један од оснивача "ПроГласа" Гојко Божовић поручио је у Смедереву на вечерашњем протесту против ископавања литијума да "у овој утакмици неће бити нерешеног резултата", као и да је ово питање "тренутак у ком… »
Протестни скупови у Смедереву, Бресници, Бору и Рековцу: Грађани не желе ископавање литијума (ФОТО)

Протестни скупови у Смедереву, Бресници, Бору и Рековцу: Грађани не желе ископавање литијума (ФОТО)

Инсајдер 05.08.2024
Покрет Тврђава из Смедерева организовао је вечерас протест против рударске компаније Рио Тинто, отварања рудника литијума у долини Јадра и отварања рафинерије нафте која је инвестиција кинеске компаније, а протести су… »
У Смедереву одржан протест против експлоатације литијума

У Смедереву одржан протест против експлоатације литијума

Еуроневс 05.08.2024
У Смедереву је вечерас у организацији еколошког покрета "Тврђава" одржан скуп против ископавања литијума, као и изградње рафинерије у овом граду са кога су учесници поручили да им је очување животне средине најважније… »
Нови протести против ископавања литијума: „Или ће власт ставити тачку на рударење или ћемо ми на њих“

Нови протести против ископавања литијума: „Или ће власт ставити тачку на рударење или ћемо ми на њих“

Нови магазин 05.08.2024
Нећемо ископавање литијума, или ће власт ставити тачку на рударење или ћемо ми ставити тачку на њих, поручено је са скупова против рударења литијума из Смедерева, Рековца, Бреснице и Бора. У Смедереву је око 19.00 почео… »
„Српско друштво ће се или обновити, или пропасти“: Гојко Божовић о копању литијума

„Српско друштво ће се или обновити, или пропасти“: Гојко Божовић о копању литијума

Н1 Инфо 05.08.2024
Подели : Песник и оснивач издавачке куће "Архипелаг" Гојко Божовић, говорећи у име ПроГласа у Смедереву на протесту против ископавања литијума, каже да се демонстрације грађана претварају у велики народни покрет, као и да је ово… »
И вечерас протести против ископавања литијума: "Тренутак у коме свако од нас мора да се определи"

И вечерас протести против ископавања литијума: "Тренутак у коме свако од нас мора да се определи"

Радио 021 05.08.2024
Нећемо ископавање литијума, поручено је са скупова одржаних данас у Смедереву, Рековцу, Бресници и Бору. "Грађани су постали свесни да су нам угрожени основни животни елементи – вода, ваздух и земља. Угрожена нам је… »

Н1 Инфо 05.08.2024
Подели : Нећемо ископавање литијума, или ће власт ставити тачку на рударење или ћемо ми ставити тачку на њих, поручено је са скупова против рударења литијума из Смедерева, Рековца, Бреснице и Бора. „Грађани су постали свесни… »
Никола Крстић: Успећемо кроз протесте да спречимо руднике Рио Тинта

Никола Крстић: Успећемо кроз протесте да спречимо руднике Рио Тинта

Нова 05.08.2024
: Наравно, протести су свуда по земљи Србији против ископавања литијума, рударења, и британско - аустралијске компаније Рио Тинто. Смедерево је град који такође одлучно каже НЕ овој активности и самим тим гост јутарњег… »

Вести дана »