Povezane vesti
Svedočanstvo i sećanje na zločine i tragediju Prebilovaca
Politika 06.08.2024
U avgustu pre 83 godine počinjen je masakr u Hercegovini u kojem je ubijeno oko 5.000 Srba, čiji su posmrtni ostaci ponovo minirani početkom proteklog rata u akciji HOS-a i HVO-a. Od našeg stalnog dopisnika Banjaluka – Hercegovačko mesto Prebilovci… »
Održan pomen za Srbe ubijene u Prebilovcima tokom Drugog svetskog rata
RTS 06.08.2024
U Prebilovcima kod Čapljine održan je pomen za 4.000 Srba koje su ustaše ubile u Drugom svetskom ratu. Na dan kada je 1941. godine ubijeno više od 850 meštana i bačeno u jamu u Šurmancima, nadomak Međugorja, obeležava se praznik Svetih… »
Vulin stigao u Prebilovce
Politika 06.08.2024
Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske, stigao je u Prebilovce kod Čapljine, gde se obeležava 83. godišnjica od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svetskom ratu, iako mu juče nisu dozvolili ulazak u BiH. On… »
Jedan od najsvirepijih zločina nad Srbima: „Preživeo je samo onaj ko nije bio tu“ /foto, video/
Sputnik 06.08.2024
Svetom liturgijom u crkvi Vaznesenja Hristovog u Prebilovcima je počelo obeležavanje dana Svetih prebilovačkih i svehercegovačkih mučenika i 83 godine od jednog od najsvirepijih zločina počinjenih nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu. Služi… »
Srbija uputila protestnu notu BiH, Konaković potvrdio da Vulinu nije odobren dolazak helikopterom
Novi magazin 06.08.2024
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je notu Ministarstvu inostranih poslova BiH izražavajući nezadovoljstvo zbog sprečavanja potpredsednika vlade Srbije Aleksandra Vulina da prisustvuje otvaranju izložbe u Prebilovcima, posvećene stradanju… »
Vulin u Prebilovcima: Bili su "snažni, veliki i važni" ali ja sam sa svojim narodom
RTS 06.08.2024
Nakon što mu je u ponedeljak zabranjen prelet avionom, potpredsednik Vlade Srbije Srpske Aleksandar Vulin u poseti je Prebilovcima kod Čapljine, gde se obeležava 83 godine od ustaških zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svetskom ratu… »
Košarac: Sabotaža dolaska Vulina je diplomatski skandal bez presedana
RTV 06.08.2024
BANJALUKA - Zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH Staša Košarac ocenio je diplomatskim skandalom bez presedana to što su ministri "Trojke" sabotirali dolazak potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina u Prebilovce. Košarac je rekao da su… »
Vulin ipak stigao u Prebilovce: “Mala pakost političkog Sarajeva trajala je jednu noć”
Danas 06.08.2024
Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade Srbije, stigao je u Prebilovce kod Čapljine gde se danas obeležava godišnjica ratnog zločina nad Srbima iz Drugog svetskog rata. Po dolasku u Hercegovinu Vulin je kazao da je „mala pakost trajala jednu noć i da… »
Vulin: Čast mi je što sam danas u Prebilovcima
Sputnik 06.08.2024
Potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin stigao je danas u Prebilovce kod Čapljine, gde se obeležava 83 godine od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svetskom ratu. Vulin je doputovao u Prebilovce, nakon što je… »
Vulin stigao u Prebilovce
Telegraf 06.08.2024
"Ta mala pakost je trajala jednu noć, bili su veliki, važni, snažni, ali ja sam danas sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti ali ja sam danas sa svojim narodom" Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske… »
Vulinu onemogućeno da bude u Prebilovcima: Vlasti BiH odbile da izdaju dozvolu za prelet srpskog državnog aviona
Danas 05.08.2024
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da mu je onemogućeno da bude u Prebilovcima, povodom obeležavanja stradanja Srba 1941. godine u tom mestu, jer navodno niko iz Vlade Bosne i Hercegovine (BiH) nije bio u mogućnosti da potpiše… »
Vesti dana »
Problematičan od mladosti, uzeo ženino prezime: Milorad Ulemek Legija je osuđen na 40 godina zbog ubistva premijera Đinđića: 14 meseci od akcije "Sablja" išetao iz kuće pred Žandarmeriju
Blic pre 8 satijoš 3 povezane
Trampov savetnik poručuje da Ukrajina mora da se fokusira na mir, a ne na teritorije
Danas pre 8 satijoš 2 povezane
Carski pingvin se pojavio na plaži u Australiji, hiljadama kilometara od Antarktika
Insajder pre 5 satijoš 1 povezana