Повезане вести

Безбедносни стручњак о Вулиновим списковима непожељних: Као аутократе из времена Хладног рата

Безбедносни стручњак о Вулиновим списковима непожељних: Као аутократе из времена Хладног рата

Глас Америке 27.08.2024
БЕОГРАД — Потпредседник Владе Србије Александар Вулин изјавио је у уторак да је у време док је био министар полиције и директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) „по закону и савести правио спискове оних који нису… »
„БИА није изузета од Устава и закона“: Да ли је Вулин злоупотребио службени положај прављењем спискова

„БИА није изузета од Устава и закона“: Да ли је Вулин злоупотребио службени положај прављењем спискова

Н1 Инфо 27.08.2024
Да спискови непожељних постоје било је јасно одавно. Јуче су то потврдили министар полиције и председник Србије. Данас потпредседник Владе и некадашњи министар полиције и директор БИА признаје да их је лично саствљао и… »
Вулин: Спискове сам правио ја као министар полиције и директор БИА

Вулин: Спискове сам правио ја као министар полиције и директор БИА

Политика 27.08.2024
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин реаговао је на хајку која се повела против председника Александра Вучића, зато што је хрватска певачица Северина задржана на српској граници. "Сав олош који мисли да Срби немају ни… »
ФБД о Вулиновим списковима непожељних: Једна од највећих брука српске полиције

Нови магазин 27.08.2024
Форум за безбедност и демократију (ФБД) је данас поздравио најаве врха власти да ће се раскинути са праксом вођења спискова особа с "вербалним деликтима" на основу које су, како су указали, многи, укључујући и грађане Србије… »

Бета 27.08.2024
Форум за безбедност и демократију (ФБД) је данас поздравио најаве врха власти да ће се раскинути са праксом вођења спискова особа с "вербалним деликтима" на основу које су, како су указали, многи, укључујући и грађане Србије… »
„Вулина изјава о списковима је веома скандалозна, то је противуставни акт и злоупотреба положаја Србије“

„Вулина изјава о списковима је веома скандалозна, то је противуставни акт и злоупотреба положаја Србије“

Нова 27.08.2024
: Стручњаци су као скандалозну оценили изјаву потпредседника Владе Србије Александра Вулин да је као министар унутрашњих послова и директор Безбедносно-информативне агенције Србије правио спискове оних којима не треба да буде… »
Тајна није, у Србији постоје вербални деликт и црне листе

Тајна није, у Србији постоје вербални деликт и црне листе

Слободна Европа 27.08.2024
Оно о чему се спекулисало, министар унутрашњих послова Ивица Дачић је потврдио – у Србији постоји списак "непожељних", односно грађана суседних и других држава који нису по мери власти због својих политичких ставова. Признање… »
Радовановић: Вулинов списак особа непожељних да уђу у Србију је потпуно незаконит

Радовановић: Вулинов списак особа непожељних да уђу у Србију је потпуно незаконит

Н1 Инфо 27.08.2024
Пуковница Министарства унутрашњих послова у пензији Славица Радовановић изјавила је да је списак особа којима не треба дозволити улазак у Србију, по коме је на хрватско-српској граници више сати задржана певачица Северина… »
Славица Радовановић: Вулинов списак особа непожељних да уђу у Србију је потпуно незаконит

Славица Радовановић: Вулинов списак особа непожељних да уђу у Србију је потпуно незаконит

Данас 27.08.2024
Пуковница Министарства унутрашњих послова у пензији Славица Радовановић изјавила је данас да је списак особа којима не треба дозволити улазак у Србију, по коме је на хрватско-српској граници више сати задржана певачица Северина… »

Нова 27.08.2024
: Пуковница Министарства унутрашњих послова у пензији Славица Радовановић изјавила је данас да је списак особа којима не треба дозволити улазак у Србију, по коме је на хрватско-српској граници више сати задржана певачица… »

Нови магазин 27.08.2024
Пуковница Министарства унутрашњих послова у пензији Славица Радовановић изјавила је данас да је списак особа којима не треба дозволити улазак у Србију, по коме је на хрватско-српској граници више сати задржана певачица Северина… »
Вулин: Постоји попис људи који су због вербалног деликта непожељни у Србији

Вулин: Постоји попис људи који су због вербалног деликта непожељни у Србији

Ал Јазеера 27.08.2024
Вулин је у изјави медијима признао да је као министар унутрашњих послова и директор БИА-е израђивао листе људи којима не би требао бити допуштен улазак у Србију. Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин признао је да… »
ПСГ: Вулин још једном показао да је недостојан било које функције

ПСГ: Вулин још једном показао да је недостојан било које функције

Нови магазин 27.08.2024
Покрет слободних грађана (ПСГ) саопштио је данас да сматра да је потпредседеник Владе Србије Александар Вулин признањем да је као министар унутрашњих послова и директор Безбедносно информативне агенције (БИА) правио спискове… »
Вулин: Спискове оних који нису добродошли у Србију сам правио ја као министар полиције и директор БИА

Вулин: Спискове оних који нису добродошли у Србију сам правио ја као министар полиције и директор БИА

Б92 27.08.2024
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин изјавио је данас да је као министар полиције и директор БИА по закону и савести правио спискове оних који нису добродошли у Србију, додајући да жали што им се није више посветио… »
Аналитичари за Инсајдер о списковима непожељних: Вулин изјавом крши Устав, последице по грађане Србије и односе у региону

Аналитичари за Инсајдер о списковима непожељних: Вулин изјавом крши Устав, последице по грађане Србије и односе у региону

Инсајдер 27.08.2024
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин обелоданио је да је као министар полиције и директор БИА - "по закону и савести“ - правио спискове оних који нису добродошли у Србију, уз напомену да жали што им се није више посветио… »
Потпредседник Владе Вулин: Спискове сам правио ја као министар полиције и директор БИА, по закону и по савести

Потпредседник Владе Вулин: Спискове сам правио ја као министар полиције и директор БИА, по закону и по савести

Курир 27.08.2024
Жалим што им се нисам више посветио, јер видим колико олоша је неправедно заборављено. Александар Вучић о томе није био питан нити је требало да буде а Многи су покушавали тајно да дођу до њега ког су јавно пљували. "Сав олош… »
Родољуб Шабић: Постојање Вулинових спискова је срамота за Србију

Родољуб Шабић: Постојање Вулинових спискова је срамота за Србију

Време 27.08.2024
Постоји само један начин да се странцу забрани улазак у земљу на исправан начин, а то је постојање безбедносне процедуре, односно утврђивање чињеница да нека личност представља неприхватљив безбедносни ризик за Србију. Ако… »
Вучић о Северини: Спискови ће бити укинути, морамо много да се разликујемо од Хрватске

Вучић о Северини: Спискови ће бити укинути, морамо много да се разликујемо од Хрватске

Бета 27.08.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће спискови, на основу којих је српска полиција задржала хрватску певачицу Северину Вучковић на граници, вероватно бити укинути у наредна два-три дана. "То је од раније… »
Шабић о задржавању Северине: Ако је улазак естрадне уметнице у Србију безбедносни ризик, ситуација је драматична

Шабић о задржавању Северине: Ако је улазак естрадне уметнице у Србију безбедносни ризик, ситуација је драматична

Данас 27.08.2024
Адвокат Родољуб Шабић, говорећи о задржавању хрватске певачице Северине на граници, каже да је то „бизаран потез чији главни ефекат ће бити даље урушавање слике о Србији у очима међународне заједнице“. Министар унутрашњих… »
Северина као жртва политичких спискова: Ко одлучује ко сме у Србију?

Северина као жртва политичких спискова: Ко одлучује ко сме у Србију?

Данас 26.08.2024
Након онемогућеног уласка у Србију хрватској певачици Северини Вучковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић је изјавио да ће укинути све спискове контроле грађана када су вербални деликти у питању. Међутим, код нас не… »

Вести дана »