Povezane vesti

Srđan V. Tešin za Nova.rs: Andrićeva nagrada je najvažnija u Srbiji, i drago mi je što sam je dobio baš za „Crnu…

Srđan V. Tešin za Nova.rs: Andrićeva nagrada je najvažnija u Srbiji, i drago mi je što sam je dobio baš za „Crnu…

Nova 24.09.2024
: Pomalo je nestvarno i zastrašujuće da sledim niz književnih velikana poput Tišme, Kiša ili Albaharija. Mislim da bi i oni, kao moji učitelji, bili zadovoljni uspehom moje knjige, kaže za Nova.rs pisac Srđan V. Tešin, novi laureat Andrićeve… »
Tešinu crna mačka donela andrićevu nagradu: Žiri proglasio laureata za 2023. godinu u oblasti pripovedanja

Tešinu crna mačka donela andrićevu nagradu: Žiri proglasio laureata za 2023. godinu u oblasti pripovedanja

Večernje novosti 24.09.2024
SRĐANU V. Tešinu broj 13 i crna mačka očigledno su doneli sreću. Kako je saopštila Zadužbina Ive Andrića, ovaj pisac dobitnik je Andrićeve nagrade za zbirku pripovedaka "Crna Anđelija i druge zverske priče" za 2023. godinu. U pitanju je… »
Srđan V. Tešin dobitnik Andrićeve nagrade za „Crnu Anđeliju i druge zverske priče“

Srđan V. Tešin dobitnik Andrićeve nagrade za „Crnu Anđeliju i druge zverske priče“

Danas 24.09.2024
Književnik Srđan V. Tešin laureat je Andrićeve nagrade za zbirku pripovedaka „Crna Anđelija i druge zverske priče“, saopštila je Zadužbina Ive Andrića. Dobitnik Andrićeve nagrade za 2023. godinu jeste Srđan V. Tešin za zbirku pripovedaka… »
Tešinu Andrićeva nagrada za „Crnu Anđeliju i druge zverske priče“

Tešinu Andrićeva nagrada za „Crnu Anđeliju i druge zverske priče“

Nova 24.09.2024
: Književnik Srđan V. Tešin laureat je Andrićeve nagrade za zbirku pripovedaka "Crna Anđelija i druge zverske priče", saopštila je Zadužbina Ive Andrića. Dobitnik Andrićeve nagrade za 2023. godinu jeste Srđan V. Tešin za zbirku pripovedaka… »

Vesti dana »