Povezane vesti
Zapadu još treba ruski uranijum: Kako se zaobilaze sankcije?
NIN pre 31 dana
„Isporuka niza dobara nama je ograničena, pa bismo i mi možda mogli da razmislimo o određenim ograničenjima, recimo kod uranijuma, titanijuma i nikla“, izjavio je predsednik RusijeVladimir Putin u septembru. On je naložio Vladi da preispita… »
Zapad ne može bez ruskog uranijuma
Politika 07.10.2024
Američke firme u poslednje vreme uvoze sve više uranijuma iz Kine. Međutim, verovatno se radi o preprodaji ruskog uranijuma, pošto su ruske isporuke Kini od 2022. godine znatno porasle. Tvrdnja da zapadne zemlje više ne uvoze sirovine, energente i… »
Putin zapretio - Rusija drži konce
B92 07.10.2024
Zapad više ne uvozi ruske resurse? Pa ne baš. Uvozi one koje ne može da nađe drugde, poput uranijuma i titanijuma. Sada Putin preti zabranom izvoza. A to bi teško pogodilo i Zapad i Rusiju. "Isporuka niza dobara nama je ograničena, pa bismo i mi… »
Rusija preti ograničenjem izvoza ključnih sirovina SAD i EU
Vreme 07.10.2024
Usred globalne ekonomske krize izazvane ratom u Ukrajini i sankcijama, Rusija razmatra ograničenje izvoza strateških sirovina poput uranijuma, titanijuma i nikla. Iako Zapad nastoji da smanji svoju zavisnost, ove sirovine su i dalje od vitalnog značaja… »
Zapad ne može bez ruskog urana
SEEbiz 07.10.2024
MOSKVA - Nije točna tvrdnja da zapadne zemlje više ne uvoze sirovine, energiju i minerale iz Rusije. Uvoze sve što ne mogu pronaći na drugim tržištima, poput urana i titana. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u rujnu da je opskrba Rusije… »
Zapadu još treba ruski uranijum
Dojče vele 07.10.2024
Zapad više ne uvozi ruske resurse? Pa ne baš. Uvozi one koje ne može da nađe drugde, poput uranijuma i tianijuma. Sada Putin preti zabranom izvoza. A to bi teško pogodilo i Zapad i Rusiju. „Isporuka niza dobara nama je ograničena, pa bismo i mi… »
Vesti dana »
Olaf Šolc: Napadi na navijače izraelskog kluba u Amsterdamu neprihvatljivi
Politika pre 4 minutajoš 36 povezanih
"Zadržavala sam ga, rekao je da ide na autobus": Komšinica o deki Đorđu koji je poginuo sa unukama u Novom Sadu
Mondo pre 5 satijoš 15 povezanih
Slučaj epidemije u beogradskoj bolnici: Iste tegobe ima skoro 50 pacijenata: Direktor klinike sumnja na virus, zaposleni na masovno trovanje hranom
Blic pre 4 satijoš 3 povezane
Kolarov objavio prvi spisak: Evo koga je selektor "orlića" uvrstio u tim
Večernje novosti pre 34 minutajoš 16 povezanih