Povezane vesti

Zapadu još treba ruski uranijum: Kako se zaobilaze sankcije?

Zapadu još treba ruski uranijum: Kako se zaobilaze sankcije?

NIN pre 31 dana
„Isporuka niza dobara nama je ograničena, pa bismo i mi možda mogli da razmislimo o određenim ograničenjima, recimo kod uranijuma, titanijuma i nikla“, izjavio je predsednik RusijeVladimir Putin u septembru. On je naložio Vladi da preispita… »
Zapad ne može bez ruskog uranijuma

Zapad ne može bez ruskog uranijuma

Politika 07.10.2024
Američke firme u poslednje vreme uvoze sve više uranijuma iz Kine. Međutim, verovatno se radi o preprodaji ruskog uranijuma, pošto su ruske isporuke Kini od 2022. godine znatno porasle. Tvrdnja da zapadne zemlje više ne uvoze sirovine, energente i… »
Putin zapretio - Rusija drži konce

Putin zapretio - Rusija drži konce

B92 07.10.2024
Zapad više ne uvozi ruske resurse? Pa ne baš. Uvozi one koje ne može da nađe drugde, poput uranijuma i titanijuma. Sada Putin preti zabranom izvoza. A to bi teško pogodilo i Zapad i Rusiju. "Isporuka niza dobara nama je ograničena, pa bismo i mi… »
Rusija preti ograničenjem izvoza ključnih sirovina SAD i EU

Rusija preti ograničenjem izvoza ključnih sirovina SAD i EU

Vreme 07.10.2024
Usred globalne ekonomske krize izazvane ratom u Ukrajini i sankcijama, Rusija razmatra ograničenje izvoza strateških sirovina poput uranijuma, titanijuma i nikla. Iako Zapad nastoji da smanji svoju zavisnost, ove sirovine su i dalje od vitalnog značaja… »
Zapad ne može bez ruskog urana

Zapad ne može bez ruskog urana

SEEbiz 07.10.2024
MOSKVA - Nije točna tvrdnja da zapadne zemlje više ne uvoze sirovine, energiju i minerale iz Rusije. Uvoze sve što ne mogu pronaći na drugim tržištima, poput urana i titana. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u rujnu da je opskrba Rusije… »
Zapadu još treba ruski uranijum

Zapadu još treba ruski uranijum

Dojče vele 07.10.2024
Zapad više ne uvozi ruske resurse? Pa ne baš. Uvozi one koje ne može da nađe drugde, poput uranijuma i tianijuma. Sada Putin preti zabranom izvoza. A to bi teško pogodilo i Zapad i Rusiju. „Isporuka niza dobara nama je ograničena, pa bismo i mi… »

Vesti dana »