Povezane vesti
Ne bi mi bilo pravo da sam izabrana samo zato što sam žena
Radar 08.11.2024
U Akademiju se ulazi zaslugama životnog rada i rezultata. A zašto je bilo manje žena, to je pitanje za razmatranje. Verovatno su muškarci koji su birali nove članove smatrali da su žene manje zaslužne i manje učinile za nauku i umetnost da bi postale… »
Milena Marković na času saznala da je postala novi akademik: Veliki umetnici i pisci pojačali SANU
Kurir 08.11.2024
Na Izbornoj skupštini Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) od ukupno 55 kandidata izabrano je svih 17 za redovne članove, 22 za dopisne i svih pet za inostrane članove akademije. Iz sveta kulture i umetnosti za nove akademike su izabrani Milena… »
Novinarka Radara: Status SANU u društvu neuporedivo bolji nego što je bio unazad 10 godina
N1 Info 08.11.2024
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) juče je izabrala 17 redovnih, 22 dopisna i pet inostranih članova. Među njima je i književnica Milena Marković, rediteljka Vida Ognjenović, reditelj Želimir Žilnik i druge. Novinarka nedeljnika "Radar" Radmila… »
Izabrani novi članovi Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU)
Danas 08.11.2024
Na Izbornoj skupštini Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) danas je od ukupno 55 kandidata izabrano svih 17 za nove redovne članove, 22 za dopisne i svih pet za inostrane članove SANU. SANU je saopštila da je tajnim glasanjem u Beogradu odlučeno da… »
Vesti dana »

„Rusija nema nameru da skoro okonča rat u Ukrajini, 1:0 za Putina“: Reakcije svetskih lidera na susret ruskog i američkog predsednika
Danas pre 27 minutajoš 27 povezanih

Napad uniformisanog lica na novinara Vuka Cvijića hemijskim sredstvom tokom protesta
Naslovi.ai pre 12 minutajoš 12 povezanih

Infrastruktura železnice Srbije instalirala mernu opremu u Prokopu za praćenje bezbednosti konstrukcije
Naslovi.ai pre 1 satjoš 19 povezanih

Kakvo iznenađenje! Baš ovo je trenutno najvreliji grad u Srbiji
Telegraf pre 41 minutajoš 41 povezana