Повезане вести

Не би ми било право да сам изабрана само зато што сам жена

Не би ми било право да сам изабрана само зато што сам жена

Радар 08.11.2024
У Академију се улази заслугама животног рада и резултата. А зашто је било мање жена, то је питање за разматрање. Вероватно су мушкарци који су бирали нове чланове сматрали да су жене мање заслужне и мање учиниле за науку и… »
Милена Марковић на часу сазнала да је постала нови академик: Велики уметници и писци појачали САНУ

Милена Марковић на часу сазнала да је постала нови академик: Велики уметници и писци појачали САНУ

Курир 08.11.2024
На Изборној скупштини Српске академије наука и уметности (САНУ) од укупно 55 кандидата изабрано је свих 17 за редовне чланове, 22 за дописне и свих пет за иностране чланове академије. Из света културе и уметности за нове… »
Новинарка Радара: Статус САНУ у друштву неупоредиво бољи него што је био уназад 10 година

Новинарка Радара: Статус САНУ у друштву неупоредиво бољи него што је био уназад 10 година

Н1 Инфо 08.11.2024
Српска академија наука и уметности (САНУ) јуче је изабрала 17 редовних, 22 дописна и пет иностраних чланова. Међу њима је и књижевница Милена Марковић, редитељка Вида Огњеновић, редитељ Желимир Жилник и друге. Новинарка… »
Изабрани нови чланови Српске академије наука и уметности (САНУ)

Изабрани нови чланови Српске академије наука и уметности (САНУ)

Данас 08.11.2024
На Изборној скупштини Српске академије наука и уметности (САНУ) данас је од укупно 55 кандидата изабрано свих 17 за нове редовне чланове, 22 за дописне и свих пет за иностране чланове САНУ. САНУ је саопштила да је тајним… »

Вести дана »