Povezane vesti
Vlada odlučila da povuče predlog dopune Zakona o visokom obrazovanju
Bloomberg Adria 21.11.2024
Univerzitet u Beogradu neće morati da primeni najavljenu meru privremene obustave rada, jer će Vlada Srbije u petak doneti odluku o povlačenju Predloga zakona o dopuni Zakona o visokom obrazovanju. Da će predlog biti povučen, saopštio je predsednik Vlade… »
Rodoljub Šabić: Predsednik nema pravo predlaganja zakona
N1 Info 21.11.2024
Advokat Rodoljub Šabić objavio je na društvenoj mreži Iks da predsednik Srbije - nema pravo predlaganja zakona. Šabić je time reagovao povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je najavio mogućnost da on lično predloži Skupštini Srbiji… »
Vlada Srbije povlači dopune Zakona o visokom obrazovanju
Slobodna Evropa 21.11.2024
Premijer Srbije Miloš Vučević najavio je da će Vlada u petak 22. novembra doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o visokom obrazovanju. Tu odluku je najavio, kako je rekao u saopštenju, zbog "nezapamćenih pritisaka i ucena rukovodstva Univerziteta"… »
„Ja znam ko sam i znam dobro šta radim. A znaš li ti, ko si i šta radiš?“: Danica Popović odgovorila Vučiću
Nova 21.11.2024
: Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu, odgovorila je na uvredu koju joj je večeras uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nazivajući je “dokazanim lopovom i plagijatorom”. “Ja znam ko sam i znam dobro šta radim. A znaš li ti… »
„Luda nisam, ali umem da prepoznam ludilo“: Reakcije profesorki na Vučićevo gostovanje
N1 Info 21.11.2024
Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu, odgovorila je na uvredu koju joj je uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nazivajući je “dokazanim lopovom i plagijatorom”. “Ja znam ko sam i znam dobro šta radim. A znaš li ti, ko si i šta… »
Vučić ljut zbog povlačenja Zakona o visokom obrazovanju: Videću da li ću lično da podnesem predlog Skupštini
Nova 21.11.2024
: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je očajan zbog odluke Vlade Srbije da povuče izmene Zakona o visokom obrazovanju iz skupštinske procedure. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je razgovarao sa premijerom Srbije Milošem… »
Vlada povlači najavljene izmene Zakona o univerzitetu, Vučić negoduje
Sputnik 21.11.2024
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević saopštio je da će vlada sutra doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o visokom obrazovanju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iujavio je da je očajan zbog povlačenje izmena zakona o Univerzitetu i poručio da… »
Posle jedinstvenog stava akademske zajednice, Vlada povlači dopunu Zakona o visokom obrazovanju
Insajder 21.11.2024
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević saopštio je da će vlada u petak 22. novembra doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o visokom obrazovanju. Ova odluka dolazi posle kritika akademske zajednice na dopunu Zakona i najave da bi Univerzitet u Beogradu… »
Strani fakulteti u Srbiji: Glasne kritike i povlačenje predloga
NIN 21.11.2024
Još traju štrajkovi u osnovnim i srednjim školama, a Ministarstvo prosvete suočilo se sa novim oštrim kritikama, ovoga puta zbog predloženih dopuna Zakona o visokom obrazovanju. Pre nego što je akt sa izmenjenim samo jednim članom stigao do poslanika u… »
Strani fakulteti u Srbiji: Glasne kritike i povlačenje predloga
Radio 021 21.11.2024
Zvaničnici tvrde da bi strani fakulteti koristili Srbiji, akademska zajednica se protivi ističući nedostatke predloga. BBC Zgrada Rektorata u Beogradu: Beogradski univerzitet zatražio je da se dopune Zakona o visokom obrazovanju ili povuku ili izmene… »
Vučević: Zbog nezapamćenih pritisaka i ucena povlačimo zakon o visokom obrazovanju
Nova 21.11.2024
: Vlada Srbije povući će, nakon nezapamćenih pritisaka i ucena, predlog Zakona o visokom obrazovanju, kojim se omogućava dolazak stranih univerziteta u Srbiju, saopštio je predsednik Vlade Miloš Vučević. On je u saopštenju naveo da će Vlada Srbije sutra… »
NIN SAZNAJE Vlada Srbije povlači dopunu Zakona o visokom obrazovanju
NIN 21.11.2024
Vlada Srbije će sutra doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o visokom obrazovanju, saznaje NIN. Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević saopštio je da će zbog nezapamćenih pritisaka i ucena rukovodstva Univerziteta, Vlada sutra doneti odluku o… »
Vučević: Povlače se dopune Zakona o visokom obrazovanju, nezapamćeni pritisci na BU
N1 Info 21.11.2024
Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je da će zbog nezapamćenih pritisaka i ucena rukovodstva Univerziteta Vlada u petak doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o visokom obrazovanju. „Nažalost, postoje ljudi koji ne žele da naša deca… »
Vučević: Vlada će sutra povući dopunu Zakona o visokom obrazovanju
Euronews 21.11.2024
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević saopštio je da će vlada sutra doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o visokom obrazovanju. "Zbog nezapamćenih pritisaka i ucena rukovodstva Univerziteta, Vlada će sutra doneti odluku o povlačenju dopuna Zakona o… »
Beogradski univerzitet najavljuje štrajk zbog otvaranja vrata stranim fakultetima
Bloomberg Adria 21.11.2024
Dopuna Zakona o visokom obrazovanju izazvala je buru u javnosti. Predlog da se stranim univerzitetima omogući otvaranje predstavništva u našoj zemlji, i to bez akreditacije, naišao je uglavnom na neodobravanje u srpskoj akademskoj zajednici. Univerzitet… »
Vučević: Vlada će zbog pritisaka i ucena povući predlog Zakona o visokom obrazovanju
Telegraf 21.11.2024
Preporučujemo. Vlada Srbije povući će, nakon nezapamćenih pritisaka i ucena, predlog Zakona o visokom obrazovanju, kojim se omogućava dolazak stranih univerziteta u Srbiju, saopštio je predsednik Vlade Miloš Vučević. Njegovo saopštenje prenosimo u… »
Vesti dana »
Iran i SAD za pregovaračkim stolom: Istorijska šansa za dogovor ili nova diplomatska kriza
Newsmax Balkans pre 35 minutajoš 29 povezanih
Iran tvrdi da je Trumpova pretnja zaustavila pregovore sa SAD
Bloomberg Adria pre 45 minutajoš 95 povezanih
FOTO Sve je gotovo: Janakopulos objavio sliku sa Obradovićem i objavio povratak Žoca
Nova pre 5 satijoš 29 povezanih
Sremska Mitrovica među najtoplijim gradovima u Srbiji: Iz Hitne pomoći apeluju na građane da budu oprezni
Ozon pre 4 satijoš 59 povezanih