Povezane vesti

Ovako se poštuju tradicija i običaji! Tamara je majka sedmoro dece, a ovo je najlepša slika iz doma porodice Garović na…

Ovako se poštuju tradicija i običaji! Tamara je majka sedmoro dece, a ovo je najlepša slika iz doma porodice Garović na…

Kurir pre 4 dana
Materice su najveći hrišćanski praznik majki i žena u našem narodu. Kao što su roditelji prošle nedelje vezivali decu na Detinjce, tako danas mališani vezuju svoje majke. Prema starim običajima deca porane i unapred pripremljenim kanapom, maramom… »
Najlepša slika na Materice iz doma Garovića: E ovako se poštuju tradicija i običaji!

Najlepša slika na Materice iz doma Garovića: E ovako se poštuju tradicija i običaji!

Telegraf pre 4 dana
Preporučujemo. Materice su najveći hrišćanski praznik majki i žena u našem narodu. Kao što su roditelji prošle nedelje vezivali decu na Detinjce, tako danas mališani vezuju svoje majke. Prema starim običajima deca porane i unapred pripremljenim… »
Poranili su i vezali me, a ja sam spremila poklončiće: Prelepa slika na današnji praznik iz kuće popularne Tamare…

Poranili su i vezali me, a ja sam spremila poklončiće: Prelepa slika na današnji praznik iz kuće popularne Tamare…

RINA pre 4 dana
Poranili su i vezali me, a ja sam spremila poklončiće: Prelepa slika na današnji praznik iz kuće popularne Tamare, Garovići poštuju običaje i tradiciju (FOTO) Rožaje - Materice su najveći hrišćanski praznik majki i žena u našem narodu. Kao… »
Patrijarh Porfirije: U životu nema svetije ličnosti od majke

Patrijarh Porfirije: U životu nema svetije ličnosti od majke

RTV pre 4 dana
BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije služio je danas liturgiju u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi povodom najvećeg hrišćanskog praznika majki i žena - Materica i poručio da nema svetije ličnosti u životu od majke, koja je… »
Danas su Materice

Danas su Materice

Vranje news pre 4 dana
Vranje - U nedelju se obeležavaju Materice, jedan od nekoliko praznika koji prethode Božiću. U verskom kalendaru označen je crnim, masnim slovima. Kao što su majke vezivale decu na Detinjce, na isti način danas deca vezuju majke. Materice se slave… »
Srećne Materice- najveći hrišćanski praznik majki i žena!

Srećne Materice- najveći hrišćanski praznik majki i žena!

U centar pre 4 dana
SPC obeležava danas Materice, najveći hrišćanski praznik majki i žena. Toga dana deca porane i „zavežu“ majku na isti način, kao što su njih majke vezivale na Detince. Padaju na drugu nedelju pred Božić. Materice, dan majki, u drugu je… »
Danas su Materice ili – dan majki

Danas su Materice ili – dan majki

Ozon pre 4 dana
SREMSKA MITROVICA. SPC obeležava danas Materice, najveći hrišćanski praznik majki i žena. Toga dana deca porane i „zavežu“ majku na isti način, kao što su njih Materice, dan majki, u drugu je nedelju pred Božić. Danas deca vezuju majke, isto… »
Danas su Materice – kakva je simbolika "vezivanja"

Danas su Materice – kakva je simbolika "vezivanja"

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Materice su najveći hrišćanski praznik majki i žena u našem narodu. Kao što su majke vezivale decu na Detinjce, na isti način danas deca vezuju majke. One se odvezuju poklonima, koji mogu biti i skromni, poput bombone ili jabuke. Običaj… »
Danas su Materice

Danas su Materice

OK radio pre 4 dana
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Materice – jedan od nekoliko praznika koji prethode Božiću. Detinjci, Materice i Oci, provode se u zajedništvu, uz okupljanje porodice. Materice su najveći hrišćanski praznik majki i žena u našem narodu… »
Danas su Materice: Najveći hrišćanski praznik majki i žena

Danas su Materice: Najveći hrišćanski praznik majki i žena

Glas Zaječara pre 4 dana
Materice se slave drugu nedelju pred Božić. Ovo je najveći hrišćanski praznik majki i žena. Toga dana deca porane i unapred pripremljenim kanapom, koncem, šalom, maramom ili kaišem na prepad zavežu svoju majku, za noge, na isti način, kao što… »
Danas su Materice: Ove običaje obavezno morate da ispoštujete, žene jednu stvar ne smeju da urade

Danas su Materice: Ove običaje obavezno morate da ispoštujete, žene jednu stvar ne smeju da urade

Mondo pre 4 dana
Obično deca ustaju pre majke i vezuju je dok je još u krevetu, ali mogu je vezati i kasnije dok je u nekom kućnom poslu. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Materice - praznik majki, jedan od nekoliko koji predstoje Božiću… »
Danas su Materice, slave se 2 nedelje pre Božića i smatraju se najvećim praznikom žena i majki u hrišćanstvu Materice

Danas su Materice, slave se 2 nedelje pre Božića i smatraju se najvećim praznikom žena i majki u hrišćanstvu Materice

Volim Zrenjanin pre 4 dana
Materice se slave drugu nedelju pred Božić. Ovo je najveći hrišćanski praznik majki i žena. Toga dana deca porane i unapred pripremljenim kanapom, koncem, šalom, maramom ili kaišem na prepad zavežu svoju majku, za noge, na isti način, kao što… »
Materice: Najveći hrišćanski praznik majki i žena

Materice: Najveći hrišćanski praznik majki i žena

Danas pre 4 dana
Ovo je najveći hrišćanski praznik majki i žena. Na Materice deca porane i unapred pripremljenim kanapom, koncem, šalom, maramom ili kaišem na prepad zavežu svoju majku, za noge, na isti način, kao što su njih majke vezivale na Detinjce. Majka se… »
Običaji za Materice – najveći hrišćanski praznik majki i žena

Običaji za Materice – najveći hrišćanski praznik majki i žena

N1 Info pre 4 dana
Ovaj praznik slavi se dve nedelje pre Božića. Toga dana deca porane i unapred pripremljenim kanapom, koncem, šalom, maramom ili kaišem na prepad zavežu svoje majke ili bake za noge. Deca majkama čestitaju praznik, a one im dele poklone, i na taj… »

Vesti dana »